Store og små edderfugle på Christiansø. FOTO: Susanne Nielsen

Store og små edderfugle på Christiansø. FOTO: Susanne Nielsen

Nyheder

Læserne: Her er Danmarks dejligste øer

Perfekte til afslapning, opladning og nye oplevelser. Tag med på ø-hop.

Nyheder

Agersø og Omø er to perler

Lidt uden for Skælskør ligger Stigsnæs Havn, hvorfra man kan sejle til Agersø og Omø, som er to små ø-perler. Turen til Agersø tager ca. 15 minutter, og øen egner sig derfor glimrende til en sommereftermiddags gå- eller strandtur. Til Omø tager sejlturen ca. 50 minutter. Til gengæld kan man få sig en rigtig vidunderlig dag på en af de små danske øer, der har skole, kirke, købmand og rigtig ægte ø-idyl.

Rikke Pedersen


Romsø er dådyrenes ø

Fra havnen i Kerteminde kan man onsdag og lørdag komme med en lillebitte færge ud til dådyrenes ø: Romsø. Sejlturen tager en lille time, og man bliver sat i land ved en rigtig anløbsbro – men derfra må man klare sig selv – øen er nemlig ubeboet af mennesker. Man skal derfor huske mad og drikke, spade og toiletpapir, pose til sit affald og eventuelt badetøj.

Rundt om øen går en fantastisk vandresti, gamle løvtræer danner en skøn skov, mindre træer er afgnavede i timeglasagtige faconer af de knap 300 dådyr, der siden 1600-tallet har besiddet øen. Dådyrene er overhovedet ikke sky; kan de se deres snit til at dele madkurvens æbler med én, gør de det gerne. I middagsheden lægger de sig i krattet, men ses let, da de rager godt op.

Inger Heinsen, Ans By

Kun 13 huse og ingen købmand på Hjortø

Øen med fem faste indbyggere, i alt 13 huse, men ingen købmand, kro eller andre butikker. Kun ét toilet samt en lille primitiv teltplads. Det er Hjortø – mellem Drejø og Tåsinge. Nyd fuglelivet og klokkefrøerne. Pak madkurven, og tag den lille postbåd fra Svendborg om formiddagen (ca. 50 minutter) og nyd en solskinsdag på denne lille, men bedårende og fredfyldte ø.

Jens Nagel, Svendborg

Af sted til Anholt

Der er jo mange øer Danmark, men der er steder i ens eget land, man bør have set og oplevet. Fordi de er der, fordi de er særegne, fordi de er specielt smukke. Hvis man ikke har været på Anholt, er det med at komme af sted. Her er smukt, særegent og dansk på den fede måde. Jeg har været der mange gange, og på alle årstider byder den sig til med smukke oplevelser.

Peter Grannelag, Aarhus


Tour de Avernakø

Den lille færge fra Faaborg Havn fører én ud til Avernakø, som har omkring 100 indbyggere. Man har selvsagt cyklerne med, for den bilende trafik er begrænset. Bakkerne er dybt tillokkende og overkommelige. Den lille Avernak By midt på øen har gadekæret med dunhammere, gæslinger, ællinger og svaneunger. Den lille købmand i bindingsværkshuset har svale drikke i alle retninger, hvis man ellers vover at bruge klokken ude foran, sådan midt i hans middagslur. Strandene er tillokkende med det hvide sand og udsigten over til Lyø.

Finn Gunst, Brønshøj

Øen med en helt speciel ro

De fleste kender kun Christiansø fra et kort tre timers besøg. Oplevelsen bliver dog en ganske anden, når besøget tilføjes en eller flere overnatninger. Når den sidste turistbåd er stukket af, sænker der sig en helt speciel ro over øen. Pejlemærkerne bliver vejrets luner, smukke, fantastiske eller voldsomme, hvad enten det handler om solen, vinden, vandet eller himlen. Fugletrækkene passerer både på vej nord- og sydover. Edderfugle, alke og lomvie yngler her. Specielt edderfuglene fylder meget i billedet her i maj. Først kurtiserer hannerne damerne, der efterfølgende ligger på rede overalt på øen. Så pludselig en lun majdag forlader de reden efterfulgt af en stribe små, mørkebrune dunbolde og begiver sig mod havet.

Susanne Nielsen, København

Slap af og lad op på Vejlø

Vejlø er et lille paradis på Jorden for både børn og voksne. Her kan man slappe af, lave ingenting, have det sjovt sammen med andre børn og voksne, finde flotte svanefjer, studere stjerner og satellitter om natten ved bålet, morgenbade, få sig en øl eller tre på gårdspladsen og få vendt verdenssituationen og lade op til hverdagen. Øen ligger i Nakskov Fjord, den er lille bitte, der er ingen biler, og den er kun boboet om sommeren.

Dagmar Rasmussen , København

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce