Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Guenterguni/istockphoto.com
Foto: Guenterguni/istockphoto.com

Rejseguide. Hvad enten du er på storbyweekend, charterferie eller drømmerejse, er der apper, der kan gøre oplevelsen bedre og større.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eksperter: Her er 13 apper du ikke kan undvære på rejsen

Gør rejsen nemmere og sjovere. Se her, hvilke apper du bør anskaffe dig, når du skal på ferie.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du kan let fylde smartphonen op med utallige rejseapper.

Med hotelsøgemaskiner, guider til storbyer, sprogkurser og restaurantanbefalinger.

Men har du de rigtige?

Herunder kommer en gruppe rejsespecialister, ferieeksperter og andre med fingeren på skærmen, når det kommer til apper, med deres bud på, hvilke apper, der gør din næste tur nemmere, sikrere og sjovere.

1. Sikker på rejsen

App: TravelSafe Pro
Pris: 7 kroner
God fordi: »App med liste over numre til politi, skadestue og meget mere i lande over hele verden. Man kan endda sætte numrene direkte på startskærmen fra appen. Der er eksempelvis også ambassadeoplysninger med. Det er et must for dem, der vil være på den sikre side, når de rejser«.
Steen Jørgensen, chefredaktør Mobil.nu2. Gemmer alle dine sager

App: Dropbox
Pris: Gratis
God fordi: »Det er en smart tjeneste, som synkroniserer dine filer mellem flere pc'ere, Macs, tablets og telefoner. Den kan jeg ikke leve uden. Jeg har altid en kopi af mine rejsedokumenter liggende på Dropbox, så kan jeg finde dem fra en browser uanset, hvor jeg er i verden. Samtidig har jeg altid de seneste projekter eller artikler, jeg arbejder på, liggende der. For er der forsinkelse eller tid på rejsen, kan jeg arbejde løs - og altid have den nyeste version med«.
Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld

3. Gåture i storbyen

App: City walks
Pris: Gratis
God fordi: »For mig er den bedste måde at opleve en storby på til fods. City Walks har forslag til gåture i mere end 470 byer – og der kommer hele tiden nye. For eksempel en gåtur i renæssancens København eller en tur gennem Kødbyen«.
Tina Krongaard, redaktør på Politikens rejsesektion4. Klassikeren

App: TripAdvisor
Pris: Gratis
God fordi: »Jeg bruger sommertider Tripadvisor, fordi det kan være fint at have brugeranmeldelser af hoteller og restauranter som et ekstra filter på rejsen. Der er god grund til at forholde sig kritisk til indholdet af appen og bruge sin sunde fornuft, men nogle gange kan der være et fint mønster i anmeldelserne, som man kan bruge til at navigere efter. Måske skal man være opmærksom på, at der kan være støj fra gaden eller fra en bar på hotellet, eller at serveringen på en restaurant er langsom«.
Tom Nørgaard, redaktør på rejsebøgerne Turen Går Til

5. De bedste søgemaskiner

App: Momondo
Pris: Gratis
God fordi: »Inden afrejse er det søgemaskinen Momondo - Kayak kan også bruges - der dominerer. Begge er rigtig gode til at give et overblik over de produkter, der er i markedet på den eller de destinationer, jeg skal vide mere om. Og de er også gode til at lede mig videre i min søgning«.
Lars Thykier, formand for Danmarks Rejsebureau Forening

6. Hvis du er til kort 1

App: National Geographic Map
Pris: 13 kroner
God fordi: »Kort er min passion, og samtidig har jeg brug for gode kort til mine udviklingssessions, når jeg udvikler nye adventurerejser i Asien. Eller bare til en snak med sidemanden i flyet om gode ideer til en tur gennem Ildlandet, et forslag til en ny rute gennem Xinjiang eller bare for at vise, hvor det nu er Danmark ligger«.
Søren Sattrup, direktør i rejsebureauet Visit Beyond

7. Hvis du er til kort 2

App: Google Maps
Pris: Gratis
God fordi: »Sikkert en app som mange nok har med på deres liste. Lige for tiden står den mest på 'staycation' i USA for mig, når jeg ferierer. For med en freelance-løn og et ph.d.-studie er der hverken råd eller tid til så meget. Men Google Maps hjælper mig med at finde rundt, lige meget hvor jeg er, og hjælper også med at navigere rundt, så jeg undgår flest trafikpropper, hvis jeg er i bil. Jeg bruger den hver dag. Også når jeg er på ferie«.
Morten Bay, bosiddende i Los Angeles, skriver om digitale nyheder i Politiken

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

8. Et godt kamera

App: Kameraet
Pris: Gratis
God fordi: »Mobilkameraet betyder døden for lommekameraet. Jeg rejser som regel bare med min telefon. Til gengæld er den indbyggede GPS-registrering en lækker funktion. For når jeg kommer hjem, kopierer jeg billederne til min computer, og med det gratis program Picasa kan jeg på et Google-kort se nøjagtigt, hvor billederne er blevet taget«.
Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld

9. Finder det trådløse netværk

App: Wi-Fi Finder
Pris: Gratis
God fordi: »Det kan koste kassen at bruge datatrafik i udlandet. For eksempel, hvis man skal hente mails ned, gå på Facebook eller andet. Wi-Fi Finder finder de gratis trådløse netværk nær dig, uanset hvor du er henne i verden, så du kan komme gratis på nettet«.
Tina Krongaard, chefredaktør for Politikens rejsesektion

10. Til bogormene

App: Kindle
Pris: Gratis
God fordi: »Jeg er en altædende bogorm og rejser er en perfekt undskyldning for at slæbe bøger med i massevis. Med Kindle-app'en fra Amazon slipper jeg for overvægt. Og da Kindle-tjenesten automatisk synkroniserer mellem alle enheder, kan jeg læse mine e-bøger på iPad, Android, Windows eller min telefon og altid se, hvor jeg er kommet til. Største minus er, at man kun kan handle hos Amazon, og selvom de har hundredetusindvis af bøger, vil mange nok føle sig lidt begrænset, da udvalget kun er på engelsk«.
Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld

11. Nyt fra gourmet-branchen

App: Monocle 24
Pris: 45 kroner
God fordi: »Jeg bruger flittigt Monocles The Menu. Det er en podcast med nye programmer hver uge, hvor der er nyt fra den globale restaurationsbranche. Det er meget inspirerende«.
Tom Nørgaard, redaktør på rejsebøgerne Turen Går Til
12. Anbefalings-værktøj

App: Yelp
Pris: Gratis
God fordi: »Jeg går ikke på en bar, restaurant eller anden form for underholdnings-etablissement uden at have tjekket Yelp først. Hvis jeg er i en fremmed by, er appen en helt enorm hjælp til anbefaling af nærmest hvad som helst. Jeg har fundet alt fra læger til cykelforretninger med Yelp - og den har aldrig skuffet mig«.
Morten Bay, bosiddende i Los Angeles, skriver om digitale nyheder i Politiken

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

13. Tjek på rettighederne

App: Dine passagerrettigheder
Pris: Gratis
God fordi: »Hvordan er jeg stillet, hvis mit fly er forsinket, hvis jeg mister min bagage eller hvis flyselskabet går konkurs? Det og mange andre spørgsmål, kan du få svar på i denne app lavet af Europa-Kommissionen«.
Tina Krongaard, chefredaktør for Politikens rejsesektion

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden