Paradis. Phukets smukke strande, mad, imødekommende befolkning og dejlige vejr er blandt de faktorer, der årligt lokker mange turister til.
Foto: TEH ENG KOON/AP

Paradis. Phukets smukke strande, mad, imødekommende befolkning og dejlige vejr er blandt de faktorer, der årligt lokker mange turister til.

Nyheder

Farvel til Phuket: Danske turister rykker nordpå

Danskerne har i stigende grad fået øjnene op for Khao Lak.

Nyheder

Danskerne elsker Thailand. En stor del af os nyder solen og strandene på øen Phuket om dagen og slår os løs i nattelivet på Bangla Road i Patong By, når mørket falder på.

I de seneste år er der imidlertid nærmest sket en dansk folkevandring 60 kilometer længere nordpå til Khao Lak i Phang Nga-provinsen.

Khao Lak blev hårdt ramt af tsunamien i 2004, men nye hoteller, restauranter og andre turistfaciliteter er nu skudt op og er med til at trække turister til området.

Men det er endnu ikke overrendt, og det er muligt at finde strande, hvor liggestolene ikke står på rad og række.

LÆS OGSÅ

For fem år siden boede 1,8 procent af Spies' gæster i Khao Lak. I dag – i sæsonen 2012-2013 – er tallet steget til 15,8 procent, fortæller Carlos Cebrian, produktchef i det danske charterselskab. Og tallet er fortsat stigende, siger han.

I samme periode er antallet af Spies-gæster i Patong på Phuket faldet fra 26,5 procent til 15 procent.

»I dag har Spies kun fire hoteller i Khao Lak, men jeg spår, at det stiger til 10 i løbet af tre år«, siger Carlos Cebrian, og tilføjer:

»I fremtiden kan jeg forestille mig kombinationsrejser med en uge i det stille nord i Khao Lak og så en uge i Patong, hvor der er gang i den«.

Danskere søger de stille øer

Carlos Cebrian peger på tre årsager til folkevandringen:

»For der første bygges der flere hoteller i Khao Lak, fordi der stadig er ledige grunde på stranden. I Patong er der ikke plads til flere hoteller på stranden. For det andet vil flere og flere gerne lidt væk fra shopping, barer og restauranter og ud, hvor der er mere stille og fredeligt. For det tredje vil gengangerne på Patong også gerne væk fra byen og ned på stranden. Når de har brug for en by, tager de f.eks. ind til Khao Lak By«.

Star Tour har altid haft mange gæster på Khao Lak og ser kun en minimal stigning af rejsende, der vælger Khao Lak til og Phuket fra, oplyser salgsdirektør Stig Elling.

Kommunikationschef hos Apollo, Rikke Koks Andreassen siger, at rejsebureauet aldrig har været størst på Phuket, men i højere grad har fokuseret på de mindre thailandske steder som Khao Lak, Koh Chang, Hua Hin, Koh Samui, Koh Kho Khao og Krabi.

»For os er tendensen tydelig. Danskerne vil helst ud på de mindre og mere ’terapeutisk stille’ øer end være en i mængden på det mere travle Phuket«, lyder det fra Rikke Koks Andreassen.

Ria Netboot på 37 år kom første gang til Thailand for 16 år siden og driver i dag Viking Steak House & Pizzeria på hovedgaden i Khao Lak By sammen med sin mand Somsit Netboot, der er fra Thailand. Hun fremhæver, at i Khao Lak bor turisterne side om side med thaierne og har langt større mulighed for at komme ind på livet af dem end i f.eks. Phuket.

»I lavsæsonen kan jeg gå 10 kilometer på stranden uden at møde et eneste menneske. Khao Lak har også gode udflugtsmål som nationalpark, thaikultur, og så er her stille og fredeligt uden at være kedeligt, selv om vi ikke har nogen sexturisme, hvilket vi er glade for. Desuden er her ikke så mange russiske turister, som skandinaver ikke er så begejstrede for. Jeg er overbevist om, at turiststrømmen til Khao Lak vil vokse i de kommende år«, fastslår Ria Netboot.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden