Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ORDEN. En 'stofreol' på bilens forsæde kan holde styr på farveblyanter, terninger mv.
Foto: DRESLING JENS

ORDEN. En 'stofreol' på bilens forsæde kan holde styr på farveblyanter, terninger mv.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

12 gode lege og tips til bilferien

Der er mange lege og tiltag, der kan gøre bilturen knap så lang for børnene på bagsædet. Turengårtil.dk har samlet 12 gode idéer, som kan få tiden til at gå hurtigere.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Indret biograf på bagsædet Med priser for et DVD-anlæg til bilen fra godt 1.000 kroner er det overkommeligt for de fleste at lave bagsædet om til en kørende biograf. Du kan også leje lydbøger på biblioteket.

2. Gør afstanden til feriemålet konkret for børnene.
Brug parkeringsskiven og del køreturen op i tolv og ryk viseren frem, for hver gang en tolvtedel er nået. Du kan også tage en kopi af et kort, hvor børnene selv kan tegne ruten ind - efterhånden som kilometerne bliver ædt.

3. Giv små gaver undervejs
Medbring en slags pakkekalender, så børnene får en lille gave eller overraskelse hver gang, I har kørt eksempelvis 200 kilometer.

4. Hold aktive pauser
Hold lange pauser hver anden time og medbring en frisbee, en bold eller slippetov, så børnene kan få brændt noget energi af. Husk også at de fleste rastepladser har legepladser.

5. Hold orden
Det kan være hyggeligt med bamser, spil og bøger på bagsædet. Men det kan være farligt, hvis der skal bremses hårdt op. Køb i stedet en 'stofreol', der kan sættes fast bag på bilens forsæder. Det er gode til at holde orden.

6. Sørg for at godt indeklima
Husk at lufte ud i bilen jævnligt. Der bliver hurtigt varmt og indelukket. Især, hvis det er koldt og fugtigt udenfor.

7. En køleboks i bilen
Husk masser af mad og vand til turen. Undgå sukker og sodavand, der kan gøre børnene endnu mere umulige. En køletaske er god, så børn og voksne kan få mad uafhængig af pauserne.

8. Pistop-roulette
En sjov leg, hvor hvert familiemedlem sætter en klistermærke fast på den samme hjulkapsel. På skærmen sætter I en anden markering. Når bilen holder stille, vinder den, hvis mærke sidder tættest på mærket på skærmen.

9. Ordleg
Den første deltager siger et ord. Nummer to i række kan finde et ord, der passer. Eksempel: Den første siger 'ski'. Den næste siger 'hytte'. Den trejde kan så sige 'hytte-tur'. Hvis en deltager ikke kan finde på noget, ryger han/hun ud af legen.

10. Spot en bil
Hvor mange røde biler, campingvogne eller biler fra Danmark kan I spotte på fem minutter. Legen har utallige variationer.

11. Hvem/hvad tænker jeg på?
En deltager tænker på en person, et dyr eller en ting. De andre skal så stille spørgsmål på tur. Så længe der bliver svaret 'ja', må deltageren fortsætter med at stille spørgsmål. Så snart, der bliver svaret 'nej, går spørgretten videre til næste deltager.

12. Sten, saks, papir

Klassisk leg, som vel ikke behøver nærmere præsentation. Avisen.dk har tidligere skrevet en guide til, hvordan man altid vinder i spillet .

God tur!

Kilde: fdm.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden