Bilferie

22.000 kilometer: Her er det perfekte USA-roadtrip

En amerikansk forsker har udviklet det ultimative roadtrip i USA. Turen går gennem alle 48 stater i USA’s hovedland samt et enkelt territorium.

Bilferie

Brug 2-3 måneder på det perfekte roadtrip i USA. Det fører gennem de 48 stater samt distriktet Washington, D.C., i det egentlige USA – en strækning på 22.000 kilometer. Hawaii og Alaska er ikke med.

Turen er udtænkt af den amerikanske forsker Randal Olson, der bl.a. arbejder med kunstig intelligens på University of Pennsylvania. Ruten er udarbejdet på en måde, så man kommer forbi en nationalpark eller et monument i alle staterne, hvilket er et helt bevidst valg, Randy Olson og hans kæreste, Tracy, har taget.

Det ligner et projekt, som kræver flere måneders research, men Randy Olson brugte mindre end en uge på at udarbejde ruten ved hjælp af computeren og matematiske algoritmer.

Ruten – eller måske bare en del af den – kan være oplagt at følge for turister. Man skal regne med at bruge 2-3 måneder, hvis man vil køre hele turen igennem i et tempo, hvor man vil opleve noget undervejs.

Randy Olson har dog også beregnet den tid, man skal bruge, hvis turen kan gennemføres nonstop, og det er lidt over 9 dage. Det er dog næppe et realistisk valg.

Populære storbyer ikke med

Turen har dog også nogle svagheder. Hvis man følger den, går man nemlig glip af en række storbyer, der normalt er store turistmål. Det er f.eks. Seattle, Chicago og Los Angeles.

Omvendt kommer man til en række klassiske nationalparker, f.eks. Grand Canyon, Yellowstone, Mount Rushmore og en bydel som French Quarter i New Orleans. Elvis Presleys hjem, Graceland, Tennessee, er på listen, og det er Cape Canaveral i Florida, hjem for USA’s rumprogram, også. Turen vil dermed give indblik i et bredt spektrum af USA’s historie og nutid.

Klik her og se grafikken i stor størrelse

Kortet har været flittigt delt på Facebook og andre sociale medier.

Randy Olson har dog ikke tænkt sig at gennemkøre hele ruten selv – i hvert fald ikke lige nu, forklarer han i en mail til Politiken:

»Jeg er en stor rejsefreak, og jeg har prøvet at finde sponsorer til turen. Det er dyrt, når man er på studenterløn«.

Kan du anbefale særlige dele af turen?

»Uh, den er svær. Men fra Nevada til New Mexico kommer du forbi en række ikoniske monumenter i naturen. Hvis du mere er til storbyer, kan du tage turen fra Washington, D.C. til Boston«, siger Randy Olson – hans efternavn skyldes svenske forfædre.

Randy Olson har desuden lavet en lidt andet version af det ultimative road trip. Det rammer i højere grad de storbyer, der ikke er med i den originale rute.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce