Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jungle. At finde den billigste flybillet kræver viden og tålmodighed.
Foto: Paul Gruber/istockphoto.com

Jungle. At finde den billigste flybillet kræver viden og tålmodighed.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undersøgelse fastslår: Sådan får du den billigste flybillet

Jagten på de bedste flybilletter er dog stadig en kompliceret affære.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Onsdag er den dag, hvor flybilletterne er billigst. Køb så tidligt som muligt. Køb så sent som muligt.

Der findes et utal af tommelfingerregler og ammestuehistorier fra flybranchen om, hvordan forbrugerne sikrer sig den billigste flybillet til rejsen.

Men en ny omfattende undersøgelse viser, at der ikke findes noget entydigt, glasklart råd til, hvornår det er bedst at booke.

LÆS OGSÅ

Det er flysøgemaskinen Skyscanner, der står bag undersøgelsen. I løbet af de sidste tre år har firmaet analyseret flere millioner flyrejsekøb, og kan nu konkludere, at der ikke findes ét optimalt tidspunkt at købe en billet på, men at jagten på den billige flybillet inkluderer en solid research og masser af tålmodighed.

»Vi vil gerne ruste vores brugere med tips til, hvordan de finder den bedste pris til deres rejse«, siger Maria Paulsen fra Skyscanner, der er tilgængelig på 30 sprog og har 25 millioner besøgende om måneden, om baggrunden for undersøgelsen.

Ifølge hende er der tre regler man skal følge, hvis man vil koge de gode råd til den billige flybillet mest muligt ned.

»Hvis du skal tage alle rejser over en kam, er syv uger før afrejse det bedste tidspunkt«, siger Maria Paulsen.

Følger man det råd er det muligt at spare 16 procent i forhold til gennemsnitsprisen.

Men Maria Paulsen råder også til, at billetkøbere bør være så fleksible som muligt med deres afrejsedatoer, undgå alle former for højsæsoner og generelt booke i god tid. Jo mindre, man har meget is i maven og tør vente til lige før afgang.

»Man kan godt tage chancen og være heldig, hvis man venter til lige før afgang. Der kan flyselskaberne godt sætte prisen ned«, siger Maria Paulsen.

Få en prisagent
Herhjemme er travelmarket.dk - sammen med momondo.dk - den mest benyttede flysøgemaskine.

Direktør hos travelmarket.dk Ole Stouby har også nogle fif til, hvad man skal gøre, hvis man vil have de billigst mulige flybilletter.

»Hvis du leder efter en sommerferie, skal du købe så tidligt som overhovedet muligt. Skal du på storbyferie er fire til fem uger før, generelt en god regel. Og skal du flyve oversøisk, skal du også bestille så snart du ved, hvornår du vil af sted. Det er sjældent, det bliver billigere, jo tættere du kommer på afgang«, siger Ole Stouby.

Både han og Maria Paulsen fra Skyscanner råder til, at man orienterer sig om, hvad en 'god' pris er på den destination, man leder efter, så man ved hvilken pris man skal holde øje med.

Og så skal man ifølge Ole Stouby overveje meget nøje, hvor meget man vil lege med prisen.

»Pas på med at gamble, bare fordi du gerne vil have prisen 100 eller 200 kroner længere ned«.

Ikke overraskende anbefaler både Skyscanner og travelmarket.dk, at man tilmelder sig en såkaldt prisagent. Den findes på begge sites, såvel som hos momondo.dk, og overvåger den pågældende rejse og sender en mail, når prisen går op eller ned.

»Den holder dig automatisk opdateret på din rejse«, siger Maria Paulsen, der dog understreger, at det er vigtigt, at man ved, hvad en god pris er for at vide, hvilken pris man skal holde øje med hos prisagenten.

Ole Stouby er enig og henviser til travelmarket.dk's Dansk Flyprisindex, der viser, hvad en god, gennemsnitlig pris er på en lang række flyrejser fra danske lufthavne til destinationer verden over.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Råd fra SAS

Hos SAS, der er det flyselskab med flest afgange fra danske lufthavne, fortæller pressechef Trine Kromann-Mikkelsen, at prissætningen hos flyselskaberne fungerer således, at jo flere solgte billetter der er, jo højere er prisen.

Hun anbefaler, at man - hvis man vil lede efter billige billetter hos SAS - tilmelder sig selskabets nyhedsbrev og følger Facebook-siden, for på den måde at kunne reagere hurtigst, når der lanceres nye kampagner.

LÆS OGSÅ

Og så råder Trine Kromann-Mikkelsen til, at man holder øje med SAS's 'årshjul'.

»Det fungerer således, at vores vinterprogram træder i kraft med vintertiden i slutningen af oktober, og vores sommerprogram begynder med sommertiden i slut-marts. I forbindelse med det kommer der kampagner, og der kan man med fordel holde øje med billige billetter«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden