Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Camillas flyskræk kom tilbage: Nu vil jeg hypnotiseres

Et kursus, der skulle fjerne flyskrækken, havde kun kort virkning for Politikens journalist Camilla Stockmann. Nu tager hun en ny metode i brug.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alt så godt ud, da Camilla Stockmann for snart et år siden afsluttede et kursus hos British Airways, der skulle fjerne hendes flyskræk.

I hvert fald havde hun ingen problemer med de flyveture, kurset omfattede, og hun så frem til at kunne gå på vingerne igen uden at være bange.

LÆS OGSÅ

Men hendes frygt for at flyve, som opstod i perioden efter 11. september 2001, hvor hun opholdt sig i New York, er kommet tilbage.

I hvor lang tid efter kurset følte du stadig, at du var kureret?

»I cirka et halvt år efter kurset havde jeg lyst til at flyve - en følelse, jeg genkendte fra dengang, jeg var yngre og glad og ubekymret fløj rundt over Andesbjergene i gamle sardindåser med vinger. Det var rart at blive mindet om. Jeg var i det halve år på flere fine flyveture til England, Færøerne og Sverige«.

Hvornår dukkede flyskrækken op igen?

»I vinteren 2012/2013 fløj jeg ikke. Da jeg i april så skulle ud på fire flyvninger dukkede flyskrækken op igen. Den var der bare pludselig i ugen op til den første flyvning til Spanien: Det fysiske ubehag, katastrofetankerne, hjertebanken og fornemmelsen af at være ved at begå sit livs største dumhed i stedet for at have fornemmelsen af, at jeg skulle ud på en fantastisk rejse, der ville byde på en masse nye interessante oplevelser.

De gode rationelle forklaringer, som jeg fik på kurset i London, havde fortonet sig. Muligvis fordi de var relativt tekniske. Jeg forsøgte at læse op på mange af forklaringerne, for eksempel Bernoullis Teori, der handler om trykforskellen over og under vingen, men det battede ikke rigtig. Jeg kunne ikke mærke det på samme måde som under det ret intensive kursus.

Det var netop mængden af tekniske informationer, der gjorde et stort indtryk på mig, men det var en for stor opgave at genopfriske det selv«.

Hvad gør du så nu?

»Jeg skal meget snart til USA og skal mellemlande flere gange. Mine skuldre sidder helt oppe under ørerne. Og fordi jeg nu har genoplevet, hvor vidunderligt det kan være at flyve, tager jeg næste skridt: hypnose. Jeg har en tid hos en hypnotisør, dagen før jeg flyver. Jeg håber bare ikke, at jeg ender med at tro, at jeg er en høne«.

LÆS OGSÅ

Turengårtil.dk følger Camilla Stockmanns hypnosekursus og den efterfølgende flyvetur til USA.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden