Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (Arkiv)
Foto: JENS DRESLING (Arkiv)

WIFI. Nu bliver det meget mere enkelt at logge på den gratis internetforbindelse i Københavns Lufthavn.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Lufthavn letter adgangen til gratis wifi

Fra i dag afliver lufthavnen besværlige tilmeldinger til det frie internet.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først skulle man tilmelde sig fordelsprogrammet Advantage. Så skulle man indtaste en række personlige oplysninger for derefter at modtage en bekræftelse og til sidst modtage gratis adgang til lufthavnens wifi-forbindelse som tak for tilmeldingen.

Hidtil har det været besværligt - nogle vil sige håbløst gammeldags - at logge på det trådløse netværk i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Men fra i dag nedbryder lufthavnen barrierne til den trådløse forbindelse, som nu blot kræver, at man trykker på wifi-navnet CPH HOTSPOT og indtaster e-mailadresse samt hvilket land man kommer fra.

»I dag forventer både danske og internationale gæster, at de nemt og gratis kan få wifi, nærmest uanset hvor de er. Og når vi har lavet tilfredshedsundersøgelser blandt vores passagerer, har de peget på vores gratis wifi som noget af det, der kunne blive endnu nemmere at logge på. Det imødekommer vi nu«, fortæller Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Garanti for stabil forbindelse

Mens mere end 25 millioner passagerer sidste år rejste via Københavns Lufthavn, medbringer ni ud af ti passagerer en smartphone med på flyrejsen. Hertil kommer de mange tablets og bærbare computere, som mange passagerer samtidig har i håndbagagen.

Og det stiller ekstra store krav til den trådløse netværksforbindelser, uanset om det er erhvervsrejsende eller feriefarende, der vil benytte sig af wifi-forbindelsen, fortæller den kommercielle direktør.

»Samtidig er det specielle ved vores lufthavn, at vi har rigtig mange internationale flyvninger. Kun seks procent af vores flyvninger er indenrigs«, siger Peter Krogsgaard.

Med gennemsnitligt 70.000 passager om dagen og et sommerferieboom lige om hjørnet, kan der meget vel blive ekstra stort tryk på det fælles netværk, når loginbesværet afskaffes.

Der er dog ingen grund til at frygte en sløv eller ustabil forbindelse af den grund, fortæller Peter Krogsgaard

»Vi har den kapacitet, der skal til, også selv om der på en travl dag kan være 100.000, der logger på. Vi ændrer jo procedurerne for et få mere tilfredse passagerer«, siger han.

Københavns Lufthavn har tilbudt gratis internet siden 2011. Ganske som hidtil vil der ikke være tidsmæssige begrænsninger på den gratis internetforbindelse.

LÆS TEST AF WIFI FRA 2011

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden