Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Richard Drew/AP
Foto: Richard Drew/AP

OVERRENDT. Masser af turister vil helt op i toppen af Frihedsgudinden i New York. Der er mindst tre måneders ventetid. Richard Drew/AP

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pres på populære turist-attraktioner: Ferien er gået, inden du kan komme ind

Der kan være op til flere måneders ventetid til nogle af verdens største attraktioner.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af feriens store oplevelser kan gå i smadder, hvis du på en tur til Spanien tror, at du uden videre kan komme til at gå på den nyrenoverede vandresti, Caminito del Rey. Eller at du på New York-turen kan komme op i toppen af Frihedsgudinden.

Det er nemlig to turistattraktionen, hvor muligheden for at få en billet ligger et sted mellem umuligt og håbløst. Andre steder er det bare svært – som f.eks. Alcatraz i San Francisco, hvor man skal regne med 5 ugers ventetid på en billet.

LÆS OGSÅ

Politiken har tjekket en række store turistattraktioners hjemmesider for at se, om man overhovedet kan komme ind. Mange steder er det svært, hvis man ikke har booket billetterne i god tid hjemmefra.

I alle tilfælde har vi kun tjekket de officielle hjemmesider. Det kan muligvis være muligt at komme hurtigere ind, hvis man køber billet via andre kanaler. Men det kan også være risikabelt.

Avisen New York Post har således netop skrevet om svindlere på det sydlige Manhattan, der har solgt billetter til Staten Island-færgen for 20 dollars. Men den er gratis.

Buckingham Palace,State Rooms, London Første ledige billet. 25. juli

Den engelske dronning Elizabeths slot, Buckingham Palace, giver adgang flere forskellige steder, og i State Rooms kan man opleve de lokaler, der bruges til ceremonier m.m. Inden længe vil Buckingham Palace muligvis være lukket i en periode, da det skal renoveres fra top til bund.

Louvre, Paris
Første ledige billet: 6. juli

Mona Lisa lokker med sit skæve smil inde i det enorme kunstmuseum i Paris. Det kræver dog lidt tålmodighed at komme ind.

Caminito del Rey, Malaga, Spanien

Umulig at booke

Engang blev Caminito del Rey ved Malaga betegnet som verdens farligste vandresti. Nu er der genåbnet i renoveret stand, så faren skulle være væk, men det er stadig en svimlende oplevelse. Hjemmesiden rummer kun adgang til slutningen af september, og alt er udsolgt.

Alcatraz, San Francisco, USA
Første ledige billet: 5. august

Det gamle fængsel ud for San Francisco er en kæmpe magnet på turister. Det afspejler sig på ventetiden på den officielle tur, som er over en måned.

Frihedsgudinden, New York, USA

Første ledige billet: 6. oktober

Der er flere forskellige ture ud til Frihedsgudinden, men hvis man vil helt op i toppen, The Crown, er ventetiden på en billet over tre måneder.

Det sixtinske kapel, Vatikanet

Første ledige billet: 13. juli

Peterskirken i Vatikanet, men det sixtinske kapel er en endnu større oplevelse – også mere trang, hvilket understreges af det store antal besøgende.

Alhambra, Granada, Spanien
Første ledige billet: Med det samme

Meldingerne om besøg på det storslåede kongeslot er lidt blandede. Hjemmesiden anbefaler, at man køber billet mindst en måned i forvejen, men det er muligt at booke billet med dags varsel.

Eiffeltårnet, Paris, Frankrig

Første ledige billet: 4. juli

En måske dårlig joke siger, at Eiffeltårnet giver den bedste udsigt over Paris – for så kan man ikke se tårnet. Det vil mange opleve, og der er flere dages ventetid på en billet. Ved en fejl kom vi først ind på hjemmesiden for det falske Eiffeltårn i Las Vegas. Og her er det ikke muligt at booke plads til frokost de næste to måneder.

Dette tjek er foretaget 2. juli.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden