ÆSTETISK. Bangkoks lufthavn tager sig godt ud udefra. Det kniber lidt med de indre kvaliteter.
Foto: Airports of Thailand/AP

ÆSTETISK. Bangkoks lufthavn tager sig godt ud udefra. Det kniber lidt med de indre kvaliteter.

Fly og lufthavne

Lufthavnstjek: Thailands knudepunkt er stilforvirret og grimt

Bangkoks lufthavn er fra 2006, men trænger allerede til en grundig overhaling.

Fly og lufthavne

En lang tunnel af midlertidige trævægge er det første syn, der møder en på en mellemlanding i Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi. Det knap så æstetiske velkomstsyn dækker over et igangværende renoveringsarbejde, hvilket man dårligt kan tillade sig at klage over, for selv om lufthavnen blev opført så sent som i 2006, trænger den i høj grad til et par ansigtsløftninger.

Det slider tydeligvis hårdt på den enorme bygning ved den thailandske hovedstad at være et af Asiens travleste knudepunkter.

Beliggenhed: Der er ca. 25 kilometer fra lufthavnen til Bangkoks centrum, og afhængig af trafik og myldretid kan turen med taxa klares på en halv time og til overkommelig pris. Billigere kollektive minibusser er også en mulighed.

Indretning:Lufthavnen er logisk opbygget med en midte bestående af en enorm terminalbygning på over 500.000 m 2 og alenlange gange til de talrige gates herfra. Skiltningen er ikke lige tydelig i alle dele af lufthavnen, og Politikens udsendte er ikke den eneste, der mister orienteringen og går forkert i jagten på den rette gate under mellemlandingen.

Sikkerhedskontrollen foregår i tætpakkede køer med uoverskueligt mange mennesker i hede, lavloftede og ildelugtende lokaler. Det til trods går alting her ganske effektivt. Personalet sørger for, at procedurerne overstås tjept og professionelt med seriøse miner og ingen dikkedarer. Nogen fryd for øjet er turen ikke. Skrigende pink plastikbakker, der skal bære passagerernes personlige genstande gennem sikkerhedsscanneren, er et sigende eksempel på, hvor stilforvirret og grimt interiør der har fundet vej til lufthavnen.

Efter sikkerhedskontrollen venter lufthavnens enorme, tunnelformede haller, der er en mere luftig affære. Med sit imposante teltdugslignende loft virker områderne både rummelige og grotteagtige.

Faciliteter og service: Et væld af forretninger med thailandske specialiteter fra silke til søde sager blander sig med de stilige, internationale modebutikker en masse. Indkøbsmulighederne er ligesom repertoiret af restauranter bredt, og overalt virker forretningerne rene og indbydende og med rigeligt, imødekommende personale. Til gengæld er det på grund af lufthavnens størrelse absolut nødvendigt at finde et kort for at overskue udvalget af faciliteter.

Der er gratis wi-fi – som til gengæld er langsomt og ustabilt – og de komfortable loungemøbler placeret forskellige steder i åbne rum bliver hurtigt optaget af trætte passagerer, der breder sig på langs over flere bløde sæder på en gang.

Konklusion: Bangkoks Suvarnabhumi-lufthavn er enormt stor og fungerer ud fra den betragtning upåklageligt effektivt. Kønnest er lufthavnen imidlertid fra luften.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce