Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

belønning. Folk, der rejser hyppigt med Norwegian, kan få adgang til en række nye goder.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norwegian giver bonus på ny måde

Opgraderet bonusprogram kan give gratis adgang til de hurtige spor i sikkerhedskontrollen.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der vanker ingen gratis flyveture eller loungebesøg i det netop opgraderede bonusprogram hos flyselskabet Norwegian. I stedet kan man gratis få en kuffert med eller komme hurtigere gennem sikkerhedskontrollen, hvis man flyver tilpas mange gange.

Dermed anslår Norwegian en helt anden kurs end f.eks. SAS, der i sin markedsføring af Eurobonus-programmet slår på, at det handler om at optjene point til en drømmerejse.

Norwegian har hidtil haft et skrabet bonusprogram, hvor eneste belønning var, at man ved hvert billetkøb optjent en såkaldt ’cash reward’, som man kunne anvende som en kontant rabat på næste billetkøb hos Norwegian.

Det udvidede bonusprogram hos Norwegian et stadig holdt på et overskueligt niveau, hvor der kun er et begrænset antal belønninger at vælge imellem. Det er nok helt bevidst fra Norwegians side, mener Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, som følger luftfarten tæt:

Lettere at håndtere

»De traditionelle selskabers bonusprogrammer har en indbygget kompleksitet, som mange af lavprisselskaberne gerne vil undgå. De traditionelle selskaber kan leje bil eller booke hotel hos andre firmaer. Lavprisselskaberne prøver i stedet at holde det ’in house’, som gør det nemmere at håndtere for lavprisselskaberne«, siger Jacob Pedersen.

For at opnå fordelene hos Norwegian skal man flyve mindst seks flyvninger på et år, og det kan vise, at selskabet i stigende grad henvender sig til forretningsrejsende.

»Så meget flyver hr. og fru Danmark ikke. Men det er interessant at se, at lavprisselskaber i stigende grad udvikler bonusprogrammer. Det så man ikke for 10 år siden«, siger Jacob Pedersen.

Når man har gennemført seks flyvninger hos Norwegian på et år, får man lidt flere penge ud af Norwegians ordning med Cashpoint. Normalt får man anvist to procent af billetprisen, som kan bruges som tilskud til nye billetter. Efter seks flyvninger på et år stiger det til fire procent.

Men ordningen bliver mere interessant, når man gennemfører 12 flyvninger på et år. Så kan man vælge mellem to såkaldte rewards: Gratis adgang til det hurtige spor i sikkerhedskontrollen, fast track. Det findes dog ikke i alle de lufthavne, Norwegian benytter. Ellers kan man vælge gratis sædereservation. Efter 18 flyvninger på et år kan man vælge gratis indtjekket bagage – det er ydelser, man normalt betaler for hos Norwegian.

»Når du har optjent disse rewards, kan du benytte dem på lige så mange flyvninger, du har lyst til inden for et år efter optjeningen«, siger Daniel Kirchhoff, pressechef hos Norwegian.

Tjen point inden for et år

Optjeningen til de forskellige belønninger skal også foregå inden for et år. Så hvis man kun gennemfører fem flyvninger inden for et år, vanker der intet – og man må starte på en frisk med en ny optjening.

Loungebesøg er ikke med i den nye bonuspakke hos Norwegian. Ifølge Daniel Kirchhoff er det ikke noget stort ønske blandt kunderne. Det synspunkt støttes han i af Jacob Pedersen fra Sydbank:

»Det ligger ikke i lavpriskonceptet, at selskabet skal tilbyde loungebesøg. Heller ikke businesskunder vil bruge tid i en lounge. De vil så hurtigt som muligt gennem lufthavnen og ud til flyet«.

EasyJet er også på vej med et bonusprogram. Det hedder Flight Club og skulle blive lanceret her i begyndelsen af 2016. Det adskiller sig fra andre programmer ved, at det er noget, man bliver inviteret af easyJet til at deltage i. Indtil videre har easyJet røbet enkelte elementer i det nye program. Det vil være de hyppigt rejsende, der får tilbuddet om at komme med i Flight Club. Blandt fordelene vil være muligheden for at kunne ændre rejsetidspunkt, uden at man skal betale for det.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden