Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DRØMMESNE. Der venter et skieventyr udover det sædvanlige i de canadiske Rocky Mountains.
Foto: Ben Blankenburg

DRØMMESNE. Der venter et skieventyr udover det sædvanlige i de canadiske Rocky Mountains.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Top 5: Her er de vildeste skirejser

Sushi på pisten eller heliskiing fra en sukkertop? Se de 5 vildeste destinationer, der kan bookes hos de danske skirejsebureauer.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal skirejsen gå til indiske Kashmir, russiske Sochi eller chilenske Valle Nevado for at udleve eventyret om dit livs skiferie, så vil du med stor sandsynlighed skulle i gang med at søge på nettet efter flybilletter og selv finde et hotel.

Meget få danske skirejsebureauer arrangerer nemlig rejser til andre end de sikre europæiske destinationer, samt Canada og USA.

Men der findes enkelte bureauer, der enten kan sende dig med helikopter til toppen af Sukkertoppen på Grønland eller sørge for, at du bliver én af de 50 årlige, danske skiturister, der bytter schnitzel og schnaps ud med sushi og sake på den anden side af jordkloden.

Her er 5 helt igennem vilde skirejser, som du kan booke via danske skirejsebureauer.

5. Aspen, USA

Sid med Robert de Niro i liften eller oplev Clint Eastwood suse forbi på bakkerne i verdens måske største kendis-skisportssted i byen Aspen i den amerikanske stat Colorado.

Aspen består af fire skiområder, alle med fantastisk skiløb og forbundet af gratis skibusser. Omkring 500 km pister står til rådighed, ligesom det både er muligt at bo på hotel, i hytte eller måske købe en ejendom hos den lokale ejendomsmægler, hvor priserne dog ofte kommer op over 200 millioner kroner.

Udover fantastisk skiløb med en række berømtheder, byder Aspen selvsagt på et væld af gourmetrestauranter, spas, gallerier, skønhedssaloner med mere.

Fra Danmark tilbyder Danski og Peacock Travel rejser til Aspen i flere forskellige prisklasser.

4. Ski Around the Rockies, Canada

Et skieventyr udover det sædvanlige venter i de canadiske Rocky Mountains, hvor du på otte dage besøger fem skiområder.

Turen mellem destinationerne foregår i en Van sammen med en guide, der henter dig i lufthavnen ved ankomst til Calgary, og i alt tilbagelægges omkring 2.000 kilometer i bil mellem de suveræne skisportssteder Fernie, Red Mountain, Whitewater, Revelstoke og Kicking Horse.

Særligt området Whitewater, der ligger ved byen Nelson, vil være en eksklusiv oplevelse, idet Whitewater blot har to lifter, ligger ude midt i ingenting, men byder på fremragende puddersne og skovløb.

Det er rejsebureauet Langley, der tilbyder Ski Around the Rockies.

3. Maniitsoq, Grønland

To løjper og to træklifte ved hovedstaden Nuuk er det tætteste man kommer på et alpincenter i Grønland, men dette kan måske bruges som blid opvarmning, inden der springes ud i det helt store, grønlandske skieventyr nord for Nuuk.

I Maniitsoq, også kaldet Sukkertoppen, er der mulighed for en uge med Heliskiing for folk med pengepungen iorden.

Enkelte danskere har taget turen, men ellers er heliskiing ved Maniitsoqs cirka 1.400 højdemeter forbeholdt nyrige russere og amerikanere, for en uge koster fra 8500 euro per person, og hvis du vælger den eksklusive udgave, så er prisen 65.000 euro for en gruppe på 3 personer.

Men så har du også din egen helikopter på standby og til rådighed i en uge til at fragte dig op og ned med en samlet flyvetid på mellem seks og ti timer.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Selve heliskiingen drives af firmaet Heliski Greenland, men Grønlands Rejsebureau (spørg efter Tom) kan være behjælpelig med flybilletter, guides og mere info.

2. Shemshak og Dizin, Iran

Darbandsar, Shemshak og Dizin siger dig måske ikke så meget, men det er tre af skililleputten Irans største og bedste destinationer. Du har som oftest områderne for dig selv på nær lokale iranere, der især i weekenderne tager på skitur.

Man kan vælge blot af benytte de fine pister, men det er især off-piste-kørsel, der er det store hit for skiturister i Iran, for iranerne har tilsyneladende endnu ikke opdaget, hvor fantastiske skiområder, de har i Alborz-bjergene nord for hovedstaden Teheran.

Områderne befinder sig i en tidslomme i forhold til vanlig, europæisk standard, for liftsystemerne er ikke blevet fornyet nævneværdigt i de sidste 30 år, og er derfor, hvad man vil kalde rustikt, men er samtidig, sammen med den store indtagelse af te, en del af charmen ved en skiferie i Iran.

Det er rejsebureauet Langley, der arrangerer ture til Iran.

1. Niseko Ski Resort, Japan

Med omkring 12 meter sne årligt er japanske Niseko i Hokkaido den destination i verden, der modtager næstmest sne. Iskolde vinde fra Sibirien møder varm luft fra det Japanske Hav, der sender skyer ind over Japan, men på trods af den enorme mængde fnuglette puddersne, er Japan stadig et skjult marked for danske skiturister, og samtidig en, endnu, eksklusiv hemmelig, som kun omkring 50 danske turister besøger årligt.

Niseko Ski Resort tilbyder ski in/ski out, sushi kan indtages som frokost på områdets 63 pister, og udover skiløbet er der forkælelse på japansk manér med varme kilder i området, og gourmetmiddage med varm sake og frisk fisk.

Niseko Ski Resort har også høj kvalitet på afterski, idet Japan er den foretrukne skidestination for australske skiturister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Rejserne koster mellem 15.000 og 20.000 kroner alt efter kvalitet, men generelt er der ikke stor prisforskel på et 2-stjernet og 5-stjernet ophold over de 10 dage, turen varer.

Flyveturen går over Tokyo, og der er herfor mulighed for at forlænge turen med et ophold i den spændende hovedstad.

Det er rejsebureauet Japanspecialisten, som byder på ture til Niseko.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden