Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
UNDERVISNING. Skiferien med børn bør tilrettelægges, så man finder det helt rigtige skisportssted.
Foto: Sune Højrup Bencke

UNDERVISNING. Skiferien med børn bør tilrettelægges, så man finder det helt rigtige skisportssted.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan vælger du det rette skiområde til børnene

Find det skisportssted, der passer til dit barns alder. Turengårtil.dk guider til de bedste børnedestinationer.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal børnene have aktiviteter ved siden af skiløbet? Skal pisterne være stejle eller skal de lidt ældre børn lære at køre snowboard?

Der dukker mange spørgsmål op, når der skal vælges skiferie, hvor børnene er i centrum.

Med udgangspunkt i børn i alderen 3 til 15 år har turengårtil.dk udarbejdet en oversigt over de pister i Europa, der egner sig bedst til børneskiløb heriblandt Sverige, Norge, Østrig og Frankrig.

LÆS OGSÅ

Ifølge VisitSweden, der er Sveriges nationale turistorganisation, er der mange hensyn, der skal tages for at få den helt perfekte skiferie for den danske børnefamilie. Det fortæller PR Manager hos VisitSweden, Anna Kron Boysen.

»Der er stor variation på stederne, så det er muligt både at finde noget for de større børn, der er til offpiste og snowparks, eller for de helt små, som måske er første gang på ski og kun kan klare en time eller to på pisterne. Samtidig tilbyder mange svenske skiskoler lærere, der forstår og endda taler dansk. Alle stederne har masser af sne og byder uden for pisterne på alt fra fantastiske dyreparker over isfiskeri til kanetur på fjeldet«, siger Anna Kron Boysen, der for turengårtil.dk har udarbejdet en liste over Sverige bedste skiområder ud fra børnenes alder og skifærdigheder.

LÆS OGSÅ

3 til 6 år - skiløb og sjove aktiviteter

Isaberg: Kun 320 kilometer fra København ligger det lille skiområde Isaberg, der er helt ideelt til familier, der skal af sted med små børn for første gang. Hvis børnene ikke kan overskue en hel dag på ski, findes der masser af hyggelige børneaktiviteter ved siden af skiløbet.

Man kan stå på langrend, prøve at vinterfiske, løbe på skøjter eller bruge den fantastiske vinterlegeplads.

Orsa Grönklitt: Her kan børnene stå på ski og se på dyr på samme tid, idet stedet er kendt for den store dyrepark, Orsa Björnpark, med flotte sneleoparder og bjørne. Ved siden af parkens indhegning løber børnepisten Blåbær-pisten, og det er en unik oplevelse for børnene at se de vilde dyr og stå på ski samtidig.

Langt de fleste af Orsa Grönklitts 23 pister er i den lette ende af skalaen, da området primært henvender sig til de mindste skiløbere.

7 til 10 år - mere mere faldhøjde og stejlere pister

Stöten: Et godt område til børn, som har stået på ski et par gange. Området har den største faldhøjde i Sälen og har både stejle pister til de øvede og lange pister med plads til store sving.

Stöten har også det store aktivitetscenter Vatturfjäll, hvor der er badeland, spa og bowling.

Idre Fjäll: Kendt for deres gode skiskole med dansktalende skilærere. Udover skiløb kan familierne også kaste sig over aktiviteter som hunde- og bobslædekørsel, kanetur, afterski for børn, bowling, sportscenter og badeland.

Idre Fjäll er desuden af Jyllands-Postens læsere kåret til det mest børnevenlige skiområde overhovedet.

11 til 15 år - fantastisk offpiste og Sveriges bedste snowpark

Kläppen: Kalder familiens unge medlemmer på nye udfordringer, så er Kläppen ideel. 34 pister og en snowpark, der er blevet kåret som Sveriges bedste ni år i træk gør stedet perfekt til dem, der ikke er bange for at få luft under skiene.

Stadig flere unge danskere valfarter til den overdådige snowpark, der år for år bliver udbygget med input fra verdens bedste snowboardere.

Lofsdalen: Lofsdalen er i de senere år blevet et af de mest populære steder for skicross (skiløb på bane med bade hop og flere former for sving, red.) i Sverige med baner i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med.

For løbere med stærkt konkurrence-gen er det muligt at blive udfordret i flere forskellige skicross-konkurrencer, herunder Sveriges største skicross-løb, Härje Cup.

Udover skiløb byder Lofsdalen på hyggelige aktiviteter som hundeslædekørsel, rensdyrsafari og snescootertur i vildmarken.

Norge

3 til 6 år - lette stigninger og hygge for hele familien

Skeikampen: Stemningsfuldt skisportssted i fantastiske omgivelser I Lillehammer-regionen/Gudbrandsdalen. Terrænet er med lette stigninger velegnet for børnefamilier, og børneområdet på Skeikampen Alpincenter har to rullebånd og en rundkørsel, hvor man kan træne i ro og mag indtil man er klar til de rigtige lifter.

Rauland: Består af tre vintersportssteder, som giver udfordringer, uanset hvor god du er på ski. Vierli Vinterland er det perfekte sted for dig, som har familien med. Her findes varmestue grillhytte, bord og bænke til alle.

7 til 10 år - gratis aktiviteter og overkommelige løjper for nybegyndere

Trysil: For den skiglade familie findes her alt, hvad hjertet kan begære. Få timer nord for Oslo ligger Norges største skisportssted med blå, røde og sorte løjper side om side, så hele familien kan udforske fjeldet sammen.

Nyt i år er aktivitetsarenaer for hele familien, som vil være åbne hver dag fra klokken 10.. Aktiviteterne er gratis og arenaerne ligger spredt rundt om i hele fjeldet.

Geilo: Hyggelig og traditionsrig fjeldby midt mellem Oslo og Bergen. Geilo er særdeles populært blandt børnefamilier, og stedet har en god balance mellem seriøst skiløb for de øvede og overkommelige løjper for børn og nybegyndere.

LÆS OGSÅ

11 til 15 år - snesikkert skiparadis, brede pister og World Cup-klasse

Hemsedal: Store børn finder i 'De Skandinaviske Alper', som Hemsedal-området også kaldes, noget af det bedste snowboardkørsel og parkskiløb i Skandinavien.

Hemsedal ligger som et snesikkert skiparadis mellem tre sneklædte tinder, og hovedparten af overnatningsstederne og spisesteder tilbyder ski in/ski out.

Hafjell: For de knap så trænede tilbyder Hafjell brede pister med nedkørsler på op til syv km, mens der samtidig er alpine nedkørsler i World Cup-klasse til dem, der ikke kan få det stejlt nok.

Hafjells to terrænparker gør det til førstevalget for skiløbere med twintip og snowboard.

Østrig

3 til 6 år - magiske tæpper og aktiviteter for børn ned til et år

Schladming-Dachstein: Maskotterne Hopsi og Kali leger med børnene, og området har lavet ekstra pister og særlige 'magiske tæpper' til de mindste. Schladming-Dachstein har 11 børneskiskoler, der efter ønske kan fås med halv- eller heldagsforplejning, og stedet har særlige tilbud omkring børneliftkort og familiebonus.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kitzbüheler Alpen-Brixental: Selv de allermindste, som måske ikke er helt klar til deres første skitur endnu, vil føle sig hjemme i Kitzbüheler Alpen-Brixental. Kids Club er for børn i alderen 1 til 3 år, der her kan lege i sneen og blive passet. Ved dalstationen i Hopfgarten er der skiskole og begynderbakker, og børn og nybegyndere kan lære kunsten at stå på ski i SkiWelt Wilder Kaiser-Brizental, og skal børnene på deres første skitur, så er denne destination en oplagt mulighed.

7 til 10 år - brede boulevarder og Siggis Bambiniland

Wagrain-Kleinarl: Danskerfavoritten er gået sammen med nabobyen Kleinarl, og sammen har de skabt et perfekt område til børnefamilier. Her kan du stå på ski på brede boulevarder, der er pister i alle sværhedsgrader og en del skiskoler tilbyder undervisning på dansk.

Galtür: Mange danskere besøger Ischgl, men børn kan have det svært i dette terræn. Tag i stedet familien med til naboområdet Galtür, der er perfekt for familien med det alsidige behov. Her er børnevenligt og masser at opleve, og særligt Siggis Bambiniland og Abenteuerland er oplagte steder at give børn deres første sving med ski under fødderne.

11 til 15 år - gletscherskiløb og pister for enhver smag

Saalbach-Hinterglemm: Alt er muligt i Saalbach-Hinterglemm Leogang. Ønsker man en roligere område, anbefales Leogang eller Vorderglemm, og kommer man ind I dalen, er man omringet af mulighed både oppe og for både erfarne teenagere og nybegyndere.

Her er der pister og parks for enhver smag med legepladser, natteski, snowboardparker, pister med tidtagning og en hel stribe af udfordrende pukkelpister og meget mere.

Zell am See-Kaprun: Her er der rigeligt at se til for de lidt større børn. Skiløb på pister, på gletscher og i snowparks med halfpipe-ramper. Der er også mulighed for speedskiing eller for at prøve kræfter med den såkaldte kanonrørs-rute mens Kaprun-området tilbyder et væld af parks og pister i alle former og farver.

Tag også gondolen mod Kitzsteinhorn, der sætter dig af i hele 3.029 meters højde.

Frankrig

3 til 6 år - babysittere og snebørnehaver

Serre Chevalier: 250 kilometer pister fra 1.200 til 2.800 meters højde giver skiløb for både begyndere og øvede, men børnene er stadig i højsædet, og på hjemmesiden finder man lister over babysittere og informationer om pasningsmuligheder.

Serre Chevalier har også anlagt kælkeområder til familiens mindset og flere legepladser, ligesom der er snebørnehaver og gode skiskoler.

La Rosière: Med et fantastisk syn over Tarentaise dalen, ligger La Rosière som et særligt venligt skiområde for børnefamilier. Herfra er det muligt at stå på ski over til det italienske skisportsted La Thuile, og La Rosière tilbyder arrangementer for de små, skiskole og snebørnehaver.

Generelt tænker hele området på børnefamilien i form af kælke- og skøjteområder for de mindste, gratis liftkort til La Rosière for børn under 5 år og pulse-faciliteter på offentlige toiletter.

7 til 10 år - begynder-snowpark og skiskole i høj klasse

Val d’Isère: 300 kilometer sammenhængende pister fra 1.500 til 3.450 meters højde venter besøgende i Val d’Isere samt en snowpark med hjælpsomt personale. De såkaldte Ski Tranquille-områder tilbyder faciliteter for begyndere og børn på ski og findes ved områderne Bellevarde, la Madeleine og le Solaise.

Desuden er der mulighed for familieaktiviter i nyt sportscenter med svømmning, klatrevæg, multisport, fitness, squash, wellness med mere.

Valmorel: Hyggelig, bilfri landsby i traditionel stil, som er kendt for begynderbakker og den lokale skiskole, der med sine skandinaviske skilærere er i en klasse for sig.

Valmorel har også fremragende muligheder for øvede skiløbere I form af offpiste, en snowpark med boarder cross og half-pipe, snesko-ture med mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

11 til 15 år - mange aktivitetsmuligheder og Europas højst beliggende skisportssted

Les 2 Alpes: Toppe i 3.600 meters højde samt mange aktivitetsmuligheder, underholdning og arrangementer, betyder at Les 2 Alpes er ensbetydende med snegaranti, mange valgmuligheder, hyggelig stemning.

Les 2 Alpes har noget for alle med område for alpint skiløb, et konkurrence-område, freestyle-område med snowpark, områder til skicross og boarder cross, off-piste områder med mere.

Val Thorens: Europas højest beliggende skisportssted byder på 600 kilometer pister, begrænset biltrafik og mange aktivitetsmuligheder. Mange steder er der skiløb fra døren, og en 70.000 kvadratmeter stor snowpark og pister i alle sværhedsgrader giver muligheder for alle.

Udover skiløb er der mulighed for guidede ture med snesko, langrendsløjper, sne-scooter, paragliding eller mini-fly til dem, der vil opleve området på en anden måde.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden