Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Robert Morton
Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prissammenligning: Du kan stå på ski i Nordamerika og Alperne til samme pris

8000 kr. for en uge på ski i Banff, Canada. Priserne på rejser til de oversøiske ski-destinationer nærmer sig de europæiske.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sublimt skiføre i meterhøjt, fløjlsblødt pulversne på den anden side af Atlanterhavet er for mange den store drømmeskiferie.

Men faktisk behøver drømmen ikke være så langt væk, for er man vant til at bruge en uge om året på ski, så kan ferien i Østrig eller Italien udskiftes med en uge i Nordamerika uden de store økonomiske sværdslag.

Priserne til nordamerikanske destinationer som Banff eller Whistler er nemlig så langt nede, at danskere i mange tilfælde for samme pris eller med et mindre tillægsbeløb kan rejse til flere nordamerikanske destinationer, hvor man udover skiløbet også oplever enestående natur, en anden kultur og får en skioplevelse af en anden verden.

Faktisk kan man med Spies Rejser komme på ski i Canada for under 8000 kr. inkl flybillet, transfer og 7 x overnatning inkl. morgenmad samt generelt lavere omkostninger pga. lave kurser, så er det priser, der fuldt ud er konkurrencedygtige med prisen på en skiferie på mange europæiske destinationer.

LÆS OGSÅ

Spies Rejser sendte mere end 100 danskere afsted sidste år.

»Alle var overraskede over, at der for dem ikke var forskel på prismæssigt, om de rejste en uge til Canada eller en uge til St. Anton i højsæsonen«, siger rejsearrangør John Gædicke fra Spies.

Priserne udligner sig I uge 7 og uge 8 får man således otte overnatninger, liftkort, alle afgifter og transfers for mellem 10.000 og 11.000 kr. pr. pers. Spies har udsolgt på de oversøiske destinationer i uge 7 og har kun har få rejser tilbage ugen efter.

»Jeg tror, priserne er ved at udligne sig, og for en familie på fire vil der ikke være den store forskel. For mig at se er forskellen, at man i Nordamerika får mere for pengene. Det mest turistede sted er Whistler, men andre steder som eksempelvis Banff, Revelstoke eller Kicking Horse, der føler du nærmest, du har bjerget for dig selv,« siger John Gædicke.

Også hos DANexplore, der er ejet af skirejsebureauet Danski, mærker man en stigende interesse for nordamerikanske destinationer.

»Vi er på vej derhen, hvor priserne på en skiferie til Nordamerika og Sydeuropa begynder at nærme sig hinanden«, siger salgs og produktchef hos DANexplore, Jacob Küsch.

Book senest i august

Küsch forklarer, at den store joker i forhold til oversøiske rejser er de varierende priser på flybilletter, men anbefaler en generel huskeregel.

»På de nordamerikanske destinationer kan man spare omkring 40 pct. på liftkort og overnatninger, hvis man booker senest medio august, så er man ude i god tid, så er der virkelig penge at spare«, siger han og forklarer, at man på DANexplores rejser ville kunne spare omkring 2000 kr. før august til destinationer i Nordamerika.

LÆS OGSÅ

»Hvor det i eksempelvis Østrig ofte kan gå meget op i afterski, så oplever vi, at det i Nordamerika er skiløbet, der er i højsædet. Det er selvfølgelig hver sin smag, i forhold til, hvad man vil have ud af sin skiferie, men det virker som om, folk værdsætter naturen mere, og det er altså noget, et stigende antal danskere gerne vil opleve«, slutter Jacob Küsch.

USA/Canada

Område

Inkl.

Selskab

Pris

Banff - uge 7 og 8

9 dage inkl. flybillet.

Spies

7.995 kr.

Banff - uge 7 og 8

9 dage inkl. fly, liftkort.

DANexplore

ca. 10.000 kr.

Whistler - uge 7

9 dage inkl. flybillet, liftkort.

Spies

10.995 kr.

White Mountains - uge 7

9 dage inkl. fly, bil og hotel.

FDM Travel

11.900 kr.

Sydeuropa

Område

Inkl.

Selskab

Pris

Østrig, Ischgl - uge 3

8 dage inkl. fly, liftkort, hotel + ½-pension

Danski

11.299 kr

Østrig, St. Anton - uge 4

8 dage inkl. fly, liftkort, hotel + ½-pension, liftkort.

Nortlander

10.495 kr.

Italien, Livigno - uge 8

8 dage inkl. fly, hotel + ½-pension.

Højmark Rejser

ca. 7100 kr.

Frankrig, Les 2 Alpes - uge 7

8 dage inkl. fly, hotel + ½-pension, liftkort.

Nortlander

Ca. 9395 kr.

Priserne er fundet på selskabernes hjemmesider tirsdag den 8. januar mellem klokken 14.00 og 16.00. Hotellernes klasse er mellem 3 og 4 stjerner. Alle rejser, som Turengårtil.dk søgte efter i Østrig i uge 7 + 8 var udsolgte. Turengårtil.dk tager forbehold for ændrede priser og udsolgte rejser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden