Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
enviromantic
Foto: enviromantic

HUSKEREGLER. Turister gør klogt i at kende takt og tone på ferien i Thailand.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det må du aldrig glemme på ferien i Thailand

Rejs dig op, når nationalsangen bliver spillet og pas på med at give hånd. Her er 15 råd til, hvordan du bør opføre dig i Thailand.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thailand har i løbet af de sidste 10 til 15 år manifesteret sig som en dansk charterdestination på linje med klassikerne i Europa.

Der er sol, strand og varmt vand. Gode hoteller, billig mad og en venlig lokalbefolkning.

Resultatet er klart som vandet på Thailands strande - for hvert år tager godt 150.000 danskere på ferie til landet.

Men på et punkt er feriestederne i Europa og Thailand lige så forskellige som moussaka og tom kha gai-suppe.

Og det gælder takt og tone, lokale skikke og kulturelle huskeregler. For selv om Thailand kun er en charterrejse væk, så er det stadig et land med en fundamentalt anderledes kultur end vores egen.

LÆS OGSÅ

Derfor har turengårtil.dk spurgt to eksperter på området om, hvordan man skal håndtere de lokale skikke, og hvilke uskrevne takt og tone-regler man endelig ikke må glemme på rejsen til Thailand.

Og det er faktisk ikke så få ting man skal huske på, lyder det fra Karin Lund Nielsen, der har arbejdet i Thailand i mange år.

Lær et par thai-ord
Hun understreger, hvor vigtigt det er, at man som besøgende overholder landets uskrevne regler. Til gengæld får man rigtigt meget tilbage igen, hvis man viser thaierne, at man repekterer deres skikke.

»Man får mange bonuspoint, hvis man eksempelvis lærer sig et par ord og vendinger som goddag, sawat dii khrap (kvinder skal sætte 'kha' i enden i stedet for 'khrap', red.), og tak, khorp khun khrap«, forklarer Karin Lund Nielsen.

Det er en holdning, som Johannes Dragsbæk Schmidt deler. Han er lektor i udviklingsstudier på Aalborg Universitet og har både boet i Thailand og skrevet bøger om landet.

»Det betyder meget for thaierne, at man viser, man respekterer dem ved at overholde reglerne. Det giver en masse plusser, og du vil opleve at få nemmere ved at etablere venskaber og vil generelt blive behandlet bedre«, siger Johannes Dragsbæk Schmidt.

Begge Thailands-kendere har opremset en lang række vigtige huskeregler for turen til Thailand. Og øverst på begges liste står, at Kong Bhumipol og hans familie skal vises total respekt.

»Kritisér aldrig, aldrig kongefamilien«, som Karin Lund Nielsen siger det.

Det kan ikke blot få store konsekvenser for én selv, det sårer også thaierne dybt. Førstnævnte måtte en schweizisk turist for en del år siden sande, da han blev idømt 10 års fængsel for at male på et portræt af kongen. Han blev dog senere benådet og landsforvist.

»Selv om thaierne faktisk er meget tolerante og tålmodige med fremmede, så er landet politisk meget sensitivt. Kurt Vestergaard skal eksempelvis ikke lave vittighedstegninger af Kong Bhumipol, hvis han rejser dertil«, siger Johannes Dragsbæk Schmidt.

Han undertreger dog, at thaierne, hvis man overtræder deres tærskel, vil slå det hen som 'farang', altså en fremmed, der ikke ved bedre.

På næste side følger Johannes Dragsbæk Schmidt og Karin Lund Nielsens liste over Thailands uskrevne regler. Hvis du synes, der mangler punkter på listen, så skriv til os i kommentarfeltet under de 15 råd.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Side 2:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden