Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privatfoto
Foto: Privatfoto

OVERRENDT. I Thailand er antallet af russiske turister steget med 201 procent fra 2009 til 2011.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Derfor er russiske turister så højrøstede og højrøvede

61 procent af danske turister vil ikke bo på hotel med russere, viser undersøgelse.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De thailandske trope-øer, Indiske Goa, de eksklusive skisportssteder i Alperne, resorterne i Egypten, stormagasinerne i Dubai.

Russiske turister fylder noget i billedet på feriedestinationerne rundt om verden. Alene i Thailand steg antallet af russiske turister med 201 procent fra 2009 til 2011.

LÆS OGSÅ

Men desværre er russerne sjældent til stede på en facon, der får andre landes turister til at huske befolkningsgruppen som noget positivt.

Situationen er så grel, at restaurationer i eksempelvis Thailand, ikke vil have russere inden for. Og i en ny undersøgelse som danske Star Tour har lavet, svarer 61 procent, at de ikke bryder sig om russere på deres hotel.

»Attituden er ikke så venlig. De smiler ikke og tager sjældent hensyn til andre«, siger Star Tours salgsdirektør Stig Elling om de russiske turister.

Derfor forsøger Star Tour også at tage højde for antallet af russere, når de skriver kontrakter med hoteller, så der ikke er for mange, fortæller Stig Elling:

»Vi kan leve med 30 procent. Alt andet er for meget for os og vores kunder«, lyder det.

Føler sig underlegne

Men den slags historier er jo alt sammen gammel vodka på gamle flasker. Russerne larmer og fylder, og der kommer flere og flere af dem. Men hvorfor er det sådan, vi oplever russerne?

Det har Vibeke Sperling, journalist på Politiken og avisens korrespondent i Østeuropa, nogle forklaringer på. Hun har selv oplevet russerne in action i Indien, hvor det forlyder, at de har besat det meste af det nordlige Goa.

Og det har været »ulideligt«.

Ifølge Vibeke Sperling er det kun ganske få russiske turister, der optræder afslappet og stille. Resten fylder godt op med højrøstet optræden, der er baseret på en pludselig rigdom, de ofte er kommet til på illegal vis.

»De tror, de kan opføre sig sådan, fordi de kommer fra en supermagt. Det er både en højrøvethed og underlegenhed, fordi Rusland er under megen kritik. Så finder de sammen i store grupper og slår fra sig verbalt med den der putinske aggressivitet«, siger Vibeke Sperling, der tror, at russerne godt selv ved, at de ikke er særlig populære.

LÆS OGSÅ

Stig Elling håber og tror, at det kun er et spørgsmål om tid, før russerne finder ud af at være turister på en måde, der er mere afbalanceret.

»Det sker måske langsomt. Når tilstrækkeligt mange russere har prøvet at være på ferie, så får det et normalt mønster«, siger Star Tour-salgsdirektøren og drager paralleller til den gang i 1960'erne og 70'erne, hvor danskerne drog hærgende gennem Spanien.

Knap så optimistisk er Vibeke Sperling. For en ændring af kulturen kræver en offentlig debat hjemme i Rusland, der kan tage fat på problemet.

»Og der er ingen offentlig debat af de negative sider af Rusland i den russiske presse«, siger Vibeke Sperling.

Hun tror til gengæld, at et større pres fra rejsebureauernes side på de lokale myndigheder i for eksempel Thailand og Indien kan være vejen frem.

»Jeg synes, at man skulle bidrage til, at lokale myndigheder griber ind«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden