Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privatfoto
Foto: Privatfoto

TALENT. Casper Dyrbye er en af Danmarks største skitalenter.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rejseminder: »Det var lidt specielt at blande hav med skisport«

Eliteskiløber Casper Dyrbye fortæller om, hvorfor Jasna i Slovakiet er et overset skisportssted og om det vildeste sted, han har stået på ski.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg rejser altid tilbage til ...

Hintertux-gletsjeren i Østrig. Skisæsonen starter allerede i august, og her er altid god efterårsski; det er godt, når man er i træningslejr. Det tager ikke lang tid at komme derned, og der er gode faciliteter til skiløbet. Naturen er også flot.

Et overset skisportssted er ...

Jasna i Slovakiet (i Tatra-bjergene, red.), hvor jeg var i vinteren 2014 til junior-VM. Det er et relativt stort resort med mange bakker, mange og moderne skilifter og noget for enhver smag, både for børn og rutinerede løbere.

At der blev afholdt junior-VM der, viser også, at der er en vis sværhedsgrad. Den største forskel fra de traditionelle skisportssteder i Frankrig og Østrig er, at der måske ikke er så stor tradition for skiløb i Slovakiet, så vi mødte mest lokale slovakker og ikke særlig mange turister. Priserne er noget lavere end på nogle af de større franske skisportssteder, og så er de lokale supervenlige og giver god service.

Det vildeste sted, jeg har stået på ski, er ...

Ushuaia i Argentina, hvor jeg for ca. et år siden var på træningscamp. Det ligger helt nede på sydspidsen af Sydamerika, det tætteste man kommer på Antarktis.

Normalt forbinder man ikke hav med, at der også er et skisportssted, men her boede vi helt ud til havet og skulle køre 20 minutter til skisportsstedet. Det var lidt specielt at kunne blande de to ting.

Området er ikke lige så stort som for eksempel de franske skisportssteder, men pisterne var udmærkede med gode, jævne bakker og både blå, røde og sorte pister. Her var enkelte amerikanere, men ellers mest argentinere.

Den bedste afterski får man i ...

Østrig. Jeg kører jo mest konkurrencer, så jeg dyrker ikke afterski så meget. Men man kan lave en alternativ afterski ved at køre på mountainbike og vandre, efter at man har stået på ski.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden