Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mattias Troelstrup
Foto: Mattias Troelstrup

Cubansk. Paw Henriksen tog kollegaen Ellen Hillingsø med til Havana i 2008 for at lære den lokale boksestil.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rejseminder: I Berlin skal det være currywurst og i England fish & chips

Paw Henriksen forsøger at følge de lokale madskikke, de steder han rejser til.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Min første rejse ...

gik til Blokhus, hvor familien har sommerhus, som min farmor og farfar i sin tid købte. Flere gange om året kørte vi fra hjemmet i Greve derop. Jeg sad på bagsædet sammen med mine to storebrødre og blev selvfølgelig kanøflet. Min første udlandsrejse gik til Paris som fireårig. Jeg kan huske, at jeg ikke kunne forstå, at vi ikke kunne hente noget, som jeg havde glemt derhjemme, for det tog jo kun en times tid at flyve derned.

Min bedste rejse ...

gik til Cuba i 2008 sammen med Ellen Hillingsø i forbindelse med optagelserne til tv-programmet ’Venner på eventyr’. En af de medvirkende skulle have opfyldt sin drøm og så invitere en forudsætningsløs ven med. Jeg har bokset, siden jeg var lille og ville gerne til Cuba for at lære den cubanske boksestil. Jeg inviterede Ellen med. Vi trænede i tre dage og skulle så bokse en opvisningskamp.

Min værste rejse ...

var campingturene med familien, det var sgu ikke den helt store fornøjelse. Enten var det en hel uge med regn i Harzen eller en frygtelig tur til Jugoslavien i 1985, da jeg var 10 år. Den ene dårlige oplevelse afløste den anden. Vi blev smidt ud fra en campingplads, fordi de sagde, at vi skulle have fisketegn for at fiske, hvilket stod på et skilt bag buskadset. Vi havde faktisk slet ikke haft fiskesnøren i vandet, og det var der vidner på. Vi betalte bøden, og så gik turen ellers hjem. Specielt min mor var glad, for nu var det slut med camping.

På rejser medbringer jeg altid ...

mit løbetøj og -sko, men hvis er er tale om en kortere tur, kan det være et bokse- eller cykelblad, som jeg køber i lufthavnen. Det er rart at have, inden man skal sove eller f.eks. sidder i et tog.

Min favoritrejsepartner ...

er enten mig selv eller min kæreste Frederikke. Hun er god at rejse med, og det er jo ikke nogen selvfølge. Det kan faktisk være pisseirriterende at skulle rejse med sin kæreste, men vi svinger godt sammen. Nogle gange insisterer den ene på at se et eller andet, og så sidder man bagefter og siger, at det var ikke ret meget, man fik ud af det her. Når man rejser alene, bestemmer man selv, hvor man skal hen, og hvor lang tid man vil bruge.

Min seneste rejse ...

var en weekend i oktober i London. Frederikke bor derovre i seks måneder og studerer. Hun er pædagog. Besøget gav mig også mulighed for at se noget teater.

Mit bedste rejsemåltid ...

er lokale retter. Jeg forsøger at følge de lokale skikke. Når jeg kommer til USA, skal det være en burger, for de laver jo burgeren på den måde, den skal laves. I Danmark står det sløjt til med noget sesambrød og lidt snask. I Berlin skal det være currywurst og i England fish & chips, te med scones eller en Guinness.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse ...

var på interrail. Vi ankom med nattoget til Rom meget tidligt, og så gik vi på McDonald’s. Forklaringen er, at vi ankom på en helligdag, så der var ikke andet at gøre. Alt var lukket – både cafeer og restauranter. Vi slog nogle cirkler rundt om McDonald’s, for vi tænkte, at der måtte være noget andet, men endte så med at gå ind. Jeg tænkte, ’bare der ikke er nogen, som ser os’, for jeg hader McDonald’s.

Jeg rejser altid tilbage til ...

Mallorca for at cykle en til to gange om året. Øen er nærmest indrettet til det. Der er både bjerge og fladt terræn, og temperaturen er rimelig god. Bilisterne er indstillet på cyklisterne. Jeg kører både alene og i en gruppe. På en uge cykler vi 700-800 kilometer, og der er både tale om træning og oplevelser.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mit bedste tip til Mallorca ...

er Sa Calobra-dalen, som er et specielt mål for cykelryttere. 10 kilometer ned og 10 kilometer op. Det er bedst udenfor sæsonen, for ellers kan der være mange turistbusser. Vejen er flere steder så smal, at busserne næsten ikke kan komme forbi selv en cykelrytter, så man bliver nødt til at hoppe af og trække cyklen ud til siden, ellers risikerer man at ryge ud i intetheden. Kommer man udenfor sæsonen, kan man give den fuld smadder hele vejen ned. Hvis man ellers har teknikken til det, behøver man ikke røre bremsen.

Den mest interessante person, jeg har mødt på en rejse, er ...

den cubanske sværvægtsbokser Teófilo Stevenson, som vi mødte under optagelserne til ’Venner på eventyr’. Desværre kom afsnittet med Stevenson ikke med i programmet. Han var meget behagelig at være sammen med, men jeg tror, han var lidt småfuld.

Stevenson var nok mere interesseret i Ellen Hillingsø end i at tale boksning med mig. Desværre døde han et par år efter mødet.

Min næste rejse ...

bliver nok til London, men jeg skulle også gerne snart til New York.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden