Foto: Mette Brandt/Mette Brandt
Sol og strand

Guide: Gran Canarias bedste strande

Fra sorte lavastrande til lange lækre linjer af sukkerhvidt sand, der leder tankerne hen på Caribien. Gran Canaria har en strand for selv den mest kræsne turist.

Sol og strand

1. Playa de las Canteras – Suveræn storbystrand Det lange, gyldne sandparadis udgør en oase af fred midt i den hektiske storby, Las Palmas. Foruden helt almindelige livreddere passer også fiskernes skytshelgen, La Virgen del Carmen, på dig fra sin niche i muren, når du svømmer i det klare, grønne vand, der er som en stor naturlig pool beskyttet af et rev af lava-tunger ca. 100 meter fra kysten.

Stranden har fået EU’s Blå Flag samt blandt andet kørestolsrampe og særlige brusere for handicappede. Den brede fodgængerpromenade parallelt med stranden er spækket med caféer og restauranter, hvis køkken smager af lige så mange forskellige lande som playa’ens gæster kommer fra.

Playa de las Canteras
Paseo de las Canteras, Las Palmas

Smag dig frem til din lokalt bryggede favorit-rom eller få et kunstnerisk kick på museumsgallerier eller i klippehuler. Se vores forslag til oplevelser på Gran Canaria her


2. Playa de Maspalomas – Gran Canarias bedste sandstribe
Midaldrende turister spiller nøgen beachvolley under klitterne på det yderste stykke af stranden, hvor man også kan træffe på en gæv vandringsmand kun iført rygsæk og solbrun hud. Børnefamilier nyder solen og de lune blågrønne bølger på strækningen nærmest fyrtårnet Faro de Maspalomas, hvor Atlanterhavet viser sig fra sin roligste side.

Øst for kiosk nr. 7 vejrer bøssernes regnbueflag over et par hundrede orange liggestole, hvor mænd med olieglinsende kroppe, stramme badebukser og smarte badetasker har lagt sig til rette.

Mangfoldighed præger Gran Canarias bedste sandstribe, der sammen med nabostranden Playa del Inglés udgør seks gyldne kilometre, som er indbegrebet af al det lys, varme og frihed, man kan gå og drømme om på en kold og grå nordisk vinterdag.

Playa de Maspalomas
Ved Maspalomas og Playa del Inglés

Fra afrikanske amuletter og andre loppemarkedsfund til gedoste, vine og kanariske cigarer eller flotte, andalusiske kakler. Se hvor du skal shoppe på Gran Canaria her


3. Playa de Amadores – Gran Canarias mest børnesikre lækkerbidsken
Det ultimative ferieparadis for familier med små børn. Familieparadiset består af en 600 meter lang og megabred halvmåne af hvidt sand beskyttet af flydeafspærringer og en knibtang af store klipper, der skaber en spejlblank og dejlig lav, turkisblå swimmingpool.

Total afslapning er kodeordet for denne playa, hvor en lang række butikker og restauranter bag stranden sørger for, at du aldrig kommer til at mangle hverken vådt eller tørt. På den forhøjede promenade ud mod havet udlejes drømmesenge, hvor man i fred for børn kan fylde kroppen med livgivende solvitaminer, mens man hælder frisk havluft i lungerne og mediterer til den beroligende lyd af bølgeskvulp.

Playa de Amadores
Et par kilometer vest for Puerto Rico

Oplev et drabeligt skudopgør mellem sheriffen og banditterne på nærmeste hold eller fryd jer over synet af springende delfiner ud for Puerto Rico. Se vores forslag til de bedste oplevelser med børn på Gran Canaria her


4. Playa de la Verga – Caribisk drømmestrand på Gran Canaria
Gult ørkensand var ikke godt nok for den norske ingeniør Bjørn Lyng, der fik sejlet 11.000 tons sukkerhvid, caribisk sand fra Bahamas over Atlanten for at bygge denne pragtstrand. Heldigt så, at vandet i forvejen havde den turkisgrønne kulør, man ikke så let kan købe for penge, men som sammen med palmerne på stranden fuldender den caribiske stemning.

Den lækre og meget børnevenlige sandstrand krones af et luksuriøst timeshare-lejlighedskompleks og en lille eksklusiv marina bygget op om en kunstig ø med et romantisk parkanlæg foruden 18 hullers-banen Anfi Tauro Golf.

Playa de la Verga
Tre kilometer vest for Arguineguín

Øens spisekort byder på fisk, kød og grøntsager, men glem ikke det atlantiske spisekammers tun, sværdfisk, havaborre og blæksprutte. Se hvor du spiser godt på Gran Canaria her


5. Playa Puerto Rico – Nabo til hvaler og delfiner
Den 400 meter lange boomerangformede strand med gyldent sand har lavt og fladt vand, hvor de helt små trygt kan baske med lufferne, og hvor de store også kan svømme frit som i en stor naturlig pool, der er beskyttet af flydespærrere.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Skønheden ligger i bunden af det store ’amfiteater’, der udgøres af den populære ferieby, Puerto Rico, hvis hvide ferielejligheder klæber sig op ad bjergets stejle terrasser. Fra den nærliggende havn kan man tage på katamaransejllads, kystfiskeri og hval- og delfinspotting.

Playa Puerto Rico
Puerto Rico

Salsa-diskoteker, techno-templer, dragkabareter og fyrige musicals à la Broadway. Party-mentaliteten i Gran Canarias feriebyer kender ingen grænser. Se hvor du danser bedst på Gran Canaria her

Hvad mener du?
Kender du nogle gode strande på Gran Canaria - måske nogle der ikke er ret kendte - så giv os dit tip i kommentarfeltet herunder.

Udforsk vores guides: Restauranter, seværdigheder og barer

Storby:New York, Buenos Aires, Beijing, San Francisco, HanoiSol & strand:Tenerife, Mallorca, Malta, Sharm el-Sheikh, Cuba

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce