Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Paradis. Hvis du er helt ok med at dase, bade, tælle kokosnødder, så overvej at lægge vejen forbi Koh Kradan.

Paradis. Hvis du er helt ok med at dase, bade, tælle kokosnødder, så overvej at lægge vejen forbi Koh Kradan.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Fem fantastiske øer i Sydthailand

Masseturismen har ikke fundet vej til en række øer i den sydvestlige del af landet. Thailandskender løfter sløret for de bedste steder.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ned langs Thailands Andamankyst ligger en perlerække af øer kun forbundet af long tail-både og små færger.

Den ene øgruppe afløser den anden, fra Koh Lanta i nord hele vejen ned til Pulau Langkawi over grænsen til Malaysia i syd.

Dette giver mulighed for en fantastisk omgang øhop, i et område med nogle af de smukkeste strande i Thailand.

Koh Ngai - Stille sofistikation

Stille og rolige Koh Ngai. På denne ø boltrer et par små resorts sig på den lange, lyse sandstrand, som strækker sig langs hele østkysten. Prislejet er på middelt niveau med et par enkelte billigere steder. På Koh Ngai er der masser af tid til at slappe af, læse en god bog og hoppe en tur i bølgen blå, og selv i højsæsonen skal du være heldig, hvis du får øje på mere end to andre badegæster på stranden.

Bliver du træt af saltvandet så hop ned til det sidste hotel på stranden, her har de bygget en svømmepøl højt op ad skrænten. Hvis du køber frokost, kan du få lov at hoppe i den turkisblå infinity pool, som har den mest fantastiske udsigt på hele øen. Fra kanten af poolen har du hele det Indiske Ocean plettet med små kalkstens øer udbredt for dig.

Koh Kradan - Tropeparadis

Da vi hopper af motorbåden og lander i det lave vand ved Koh Kradans kyst, må vi lige knibe os selv i armen – men jo, den er god nok; vi er landet på en tropeø, som er enhver dagdrøm værdig.

Dog er denne smukke ø hjemsted for en håndfuld halvkedelige resorts langs stranden. Heldigvis findes der et enkelt mere hyggeligt alternativ et par minutters gang ind på øen. Langs en støvet sti, tæt omkranset af skov, bliver man mødt af et par venlige hunde, som gerne viser vej til øens ældste establishment. Her er i hvert fald masser af sjæl. Du kan leje en bungalow under et palmetræ eller få øens bedste mad serveret af det thai/hawaiianske par, som har drevet stedet i årevis. Til aftensmadstid er alle borde optaget, og man rykker gerne sammen, så der er plads til en mere. Et rigtig hyggeligt sted, hvor man nemt kan falde i snak med andre rejsende og ejerne.

Hovedstranden er en utrolig smuk og lang sandstrand med det klareste turkise vand. Ud fra stranden ligger et koralrev, hvor man kan støde på fisk i flotte farver. En herlig blanding af børnefamilier og unge backpackere nyder livet på stranden. Midt på dagen komme dog mange rejsendes værste mareridt - båd efter båd med pakketurister. Heldigvis er stranden lang nok til, at alle kan være der, og hvis man virkelig vil væk, fra det hele så bringer en kort spadseretur en til den anden side af øen, hvor der, i en lille bugt, ligger en perfekt sandstrand.

Koh Bulon Leh - det 'ægte' Thailand

På Koh Bulon Leh kan man mærke, at man er i Thailand. I modsætningen til mange af de andre småøer i området har Bulon Leh nemlig en lokalbefolkning, og hvor er det skønt, at der er småbutikker, som sælger frisk frugt, fisk, chilisauce og andre fornødenheder. I Ao Muang-bugten finder man en lille landsby på stylter. Her bor de såkaldte seagypsies, som forsørger sig ved fiskeri. Der ligger også en del små fiskebåde, og to mænd er i gang med at reparere et stort fiskenet. Bulon Leh tiltrækker en lidt speciel omgang besøgende; en stor flok thailænderne camperer under de høje casuriana nåletræer lige ned mod havet. Her er gratis camping for alle.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Thaierne hygger sig, der bliver konstant lavet mad i et stort udekøkken, de har sat op, og ved en lille plastikbord bliver der spillet kort på livet løs, og en del 20 baht sedler skifter hænder hen over eftermiddagen. I den ene ende af øens smukkeste strand, ligger også øens ældste resort, hvor en glad gruppe pensionister fra rundt omkring i Europa trofast kommer år efter år. Lige lidt længere nede af stranden har Philippe slået sig ned mere eller mindre fast, en excentrisk franskmand i meget små badebukser. Han har samlet en gruppe franskmænd omkring sig, og han inviterer gerne på kaffe og et spil petanque. En fordel ved alle disse franskmænd er, at en af dem har åbnet et bageri, som serverer herligt friskbagt brød hver morgen. Der er ikke kedeligt på Koh Bulon Leh.

Koh Lipe - Fuld fart på

Bliver man træt af freden og roen på de omkringliggende øer, er der råd for det på Koh Lipe. Især i højsæsonen summer øen af liv. Her er masser af restauranter, hoteller, barer, butikker, rejsebureauer og turarrangører i en stor pærevælling. Selv om det kan virke en smule overvældende, kan man også finde rolige strande med en hyggelig stemning - du skal bare huske at booke i god tid. På øens hovedgade kan du få styret din shoppetrang. Her kan man få alt, hvad du kan få brug for på din strandferie, lige fra badetøj, solcreme, snorkleudstyr til vandtætte tasker. På Koh Lipe bør man tage et smut forbi nordenden af Sunrise Beach, som ligger virkelig smukt med en stor, hvid sandtange, som stikker ud i det turkisblå, klare vand.

Koh Rawi - Back to nature

På Koh Rawi kan man virkelig komme væk fra det hele. Vi arrangerer med en long tailbåd-kaptajn, at han skal hente os på Koh Lipe om morgenen, droppe os af på en øde strand på Koh Rawi med telt og forsyninger for så at hente os igen næste eftermiddag. Sikke et eventyr. Hvem har ikke drømt om at have en øde tropestrand helt for sig selv?

Her står programmet på ren afslapning; du kan dase, snorkle og bade - badetøj er faktisk ikke nødvendigt, men ud af respekt for Thailandsk kultur bør man nu alligevel have det på. Helt alene er man nu heller ikke. Smukke havørne cirkler over palmetoppene, fiskene spræller i havet og et par hurtige firben piler hen over sandet, men de er nok ligeglade med, hvad vi har på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Turen til Koh Rawi kan med fordel kombineres med en snorkeludflugt, hvor bådføreren sejler dig rundt til de bedste snorkelsteder i omegnen. Vi får set masser af smukke koraler, der strutter af liv og farve, og de mange farvestrålende fisk myldrer rundt omkring benene på en. Når du har fået rosinfingre og er klar til at komme op til overfladen, disker kaptajnen op med frokost på en øde strand. Helt sikkert en oplevelse værd.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden