Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
LOKKEMIDDEl. Den israelske stats turistbureau vil forsøge at få flere turistbureauer og flyselskaber til at bringe turister til havnebyen Eilat ud til Rødehavet. Foto: JP

LOKKEMIDDEl. Den israelske stats turistbureau vil forsøge at få flere turistbureauer og flyselskaber til at bringe turister til havnebyen Eilat ud til Rødehavet. Foto: JP

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Israel betaler flyselskaber for at få turister til landet

Flyselskaber og turoperatører får 45 euro for hver passager, de flyver til Eilat.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Israels permanente krigstilstand og urolighederne i Mellemøsten generelt får nu den israelske stats turistkontor til at tilbyde flyselskaber og turoperatører penge for at flyve turister til havnebyen Eilat. 45 euro eller 340 kroner vil israelerne udbetale per passager.

Tilbuddet gælder flyvninger i perioden 6. oktober til 22. april 2016, og kravet er, at selskaberne skal gennemføre mindst 16 rundture i vinterperioden. Selskaberne kan maksimalt tjene et samlet beløb på 1 million euro eller 7,5 millioner kroner per år.

Uri Laub, direktør for den israelske stats turistkontor for de nordiske lande med base i Stockholm, fortæller, at det israelske turistfremstød er verdensomspændende, men at det er tilpasset de enkelte verdensdele og altså også Norden. Eilat er en vinterdestination for strandfolket og appellerer derfor mere til nordeuropæere og andre med et koldt klima end til eksempelvis asiater.

»Vi befinder os i en meget hård konkurrence med Egypten, problemer eller ej, Aqaba i Jordan, Dubai, Marokko, Gambia og De Kanariske Øer. Vi konkurrerer om de samme kunder med hensyn til attraktioner, priser og direkte flyvninger. Det har stor betydning, at man kan flyve direkte, og om man skal flyve 3 eller 6 timer. De forskellige lande forsøger alle at fremhæve deres fortrin. Hvis man tager til Eilat, kan man eksempelvis også besøge Det Døde Hav og Jerusalem; det kan man ikke på en tur til De Kanariske Øer«, siger Laub.

»Situationen i Mellemøsten har helt afgjort betydning for tilstrømningen af turister. Det gælder ikke alene Israel, men også vores naboer. Jeg håber – og det overrasker dig forhåbentlig ikke – men jeg håber, at vores konkurrenter både i Aqaba og Egypten har fulde hoteller, for deres succes er også vores succes. Det bekræfter nemlig, at der er ro og stabilitet i dele af Mellemøsten«, siger Laub. Han erkender dog, at »egne sikkerhedsproblemer med vores nære naboer (Gaza, red.) i juli-august sidste år betød en nedgang i antallet af turister til Israel«.

Ikke det eneste land

Turistdirektør Uri Laub tilføjer, at Israel ikke er det eneste land, som forsøger at lokke flyselskaber og turoperatører til at sende gæster til netop deres land. Nogle lande udbetaler kontanter per turist på den ene eller anden måde, mens andre ikke tager betaling for flylandinger. En tredje måde er, at et land betaler for en del af de flysæder, som ikke bliver solgt til kunder. Der er tale om en slags sikkerhedsnet for flyselskaber og turoperatører.

Det bekræfter Peder Hornshøj, direktør for charterbureauet Bravo Tours. Han giver dog ikke meget for de såkaldte sikkerhedsnet: »I mange tilfælde tilbyder landene at tage del i risikoen fra 30 til 90 procent af flysæderne, men ikke de sidste 10 procent. Man skal imidlertid være en forbandet dårlig rejsearrangør, hvis man ikke har solgt mere end 90 procent af pladserne«.

Bravo Tours genoptager sine flyvninger til Eilat til januar, men selskabet regner ikke med at få penge per passager fra israelerne. Hornshøj siger, at det ikke er sikkert, at alle får del i pengene. Flyselskaber og turoperatører skal søge om at få tilskud, og så fordeler israelerne pengene, når ansøgningsfristen udløber 15. juni.

»Hvis vi skulle få del i pengene, så vil kunderne også få del i dem i form af rabatter«, lover Peder Hornshøj.

SAS, Norwegian, Finnair og airBaltic er blandt de flyselskaber, som Israel har kontaktet. Pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen oplyser, at SAS ikke umiddelbart har planer om at åbne en rute til Eilat, da man ikke ser et stort nok marked.

Hvis en rejsearrangør vil flyve til destinationen Eilat og ønsker at bruge SAS som charterflyselskab, er det imidlertid interessant. Det vil i så fald være rejsearrangøren, som samarbejder med det israelske turistministerium.

Trine Kromann-Mikkelsen tilføjer, at det ikke er unormalt, at flyselskaber modtager støtte til at åbne nye ruter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden