Grækenland har øer for enhver smag.
Foto: Deborah Benbrook/Deborah Benbrook

Grækenland har øer for enhver smag.

Sol og strand

Her er Grækenlands 10 bedste øer

Uanset om du vil feste, have det hele for dig selv eller spise himmelsk, så har Grækenland en ø, der passer til dig.

Sol og strand

Mange kan sikkert huske, dengang turister på Kretas vestkyst stadig var et særsyn. Eller dengang man kun kunne komme til Santorini med båd. Men selvom mange græske øer i dag er tæt befolket af turister med store kameraer, så er der faktisk stadig 150 helt ubeboede øer i Grækenland.

Og selv de mest besøgte øer har steder, hvor man kan være i fred med en god bog, opleve naturen uden horder af turister - eller hvor man kan feste med en bunke andre turister, hvis det er det, man har lyst til.

Engelske The Guardian har lavet denne liste over 10 græske øer, du skal besøge denne sommer.

LÆS OGSÅ


1. Bedste havn: Symi
Husene rejser sig op ad klippesiderne i den lange, smalle havn og giver dig et indtryk af, at du befinder dig midt i et græsk amphiteater. Siddende på en af restauranterne i havnen i aftensolen med et glas retsina, lidt brød og en tallerken tsatziki, vil du ikke ønske dig noget andet sted hen i verden – for det her er Grækenland, når det er allerbedst. Om det er nat eller dag er ligegyldigt, for der er stemning og charme i havnen på Symi døgnet rundt. På Symi har tiden stået stille – det er som Grækenland i gamle dage.


2. Bedste sted at feste: Mykonos
I et par timer hver aften/nat er der ingen, der står stille på Mykonos. Pop- eller technomusikken drøner ud af samtlige højtalere på øen, og det er absolut ikke her, du skal forsøge at slappe af med en god bog. Om du bor i en lejlighed i byen, eller i et telt ved en af de populære strande i syd, så er der gang i badesandalerne, sommerkjolerne og de farverige drinks. Det milde græske aftenlys får enhver til at ligne en million, men tag ikke fejl – det er de samme mennesker, som dagen efter gemmer sig bag store solbriller på stranden og sukker "sikke en fest, vi har haft nu i nat".


3. Bedste udsigt: Santorini
Har du venner eller familie, der har været i Grækenland, så har du sikkert modtaget et postkort med lige netop dette motiv. Udsigten over byen Fira er den mest fotograferede af samtlige steder i Grækenland, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Fira, med sine hvide huser med blå tage, ligger på toppen af en udslukt vulkan (som eksploderede tilbage i år 1.500 f.Kr.), og mod vest kigger man direkte ned ad 250 meter høje klippesider som ender i det mest turkisblå vand. Luften heroppe er friskere end andre steder i det græske øhav, men den er til gengæld noget af det eneste, som ikke koster det hvide ud af øjnene på denne populære ø.

GUIDE: Santorinis bedste strande


4. Bedste mad: Alle steder - og ingen steder
Græsk mad er ikke på listen over finere madlavning, men det er nemt at finde nogle lækrer friske retter. Hvad enten det er friskfanget fisk lige hentet op fra havet eller nyplukkede tomater hældt over med friskpresset oliven olie. Fetaost og sorte oliven er også altid et hit, ligesom tzatziki (der kun bliver bedre, hvis det har trukket en dag i køleskabet), samt fetaost fra de lokale geder. Lad være med at spise et sted, hvor du ikke har lyst til at se køkkenet, og hold dig til dagens tilbud – det er som regel de friske råvarer – og nyd et glas kold retsina til.


5. Bedste ubeboede ø: Farmakonisi
Det var her, Julius Caesar blev holdt fanget i et år, da han som ung blev kidnappet af pirater på vej til Rhodos for at studere. Under sit fangenskab overtalte han piraterne til at forhøje hans løsesum, så det så bedre ud over for borgerskabet i Rom, men straks han blev udråbt til general, lod han piraterne korsfæste nøgne sammen med resten af øens beboere. Det kom øen sig aldrig over. Der er ingen færger, der stopper på øen, men det er ofte muligt at få et lift med en af sejlbådene fra de nærliggende øer, Arki eller Gaidaros. Husk at medbringe mad og drikke samt telt eller bare en sovepose, hvis det er sommer.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce