Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er Europas ukendte badestrande

Er du i gang med at planlægge sommerferien? Få en anderledes solferie på en af Europas ukendte strande og spar samtidig masser af penge.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke tvingende nødvendigt at rejse om på den anden side af jordkloden for at finde feriedestinationer, der både er billige og eksotiske.

Et stenkast væk – eller i hvert fald højst en dagsrejse med bil – er der mulighed for få store ferieoplevelser, som langt de fleste fortsat har til gode.

Og med en lang række nye flyruter er flere af Europas ukendte badestrande pludselig inden for ny forbedret rækkevidde.

Ukendte badestrande i Sydøsteuropa

I Sydøsteuropa er der glimrende strande i Kroatien og hos EU-naboerne i Slovenien – begge lande er populære feriemål for italienerne, fordi badevandet på den anden side af Adriaterhavskysten typisk er af en højere kvalitet.

Tager man lidt længere sydpå, er der hemmelige bademuligheder i Bosnien-Hercegovina og 300 km kyst at folde badelagnerne ud på i Montgenegro.

Guide: Det må du ikke gå glip af i Montenegro

Der er endnu større udfordringer på Balkanhalvøen i Albanien og Makedonien, men også store, uberørte strande og et vildtliv, som det er svært at opdrive andre steder i Europa.

LÆS OGSÅ:

Badeferie ved Nordsøen og Østersøen

Men så langt behøver man i virkeligheden slet ikke tage for at få anderledes og billig badeferie.

Naboerne i Nordeuropa og Baltikum – eller ved Østersøen og Finske bugt har mange gode strandkilometer at boltre sig på, og flere af badedestinationerne ligger desuden tæt på en række af Europas nye, spændende EU-hovedstæder.

Det er som regel også ensbetydende med god infrastruktur og mulighed for at flyve billigt dertil.


Fortsæt her!

Fem ukendte badestrande i Sydøsteuropa


Neum, Bosnien-Hercegovina
Ikke mange ved det, men Bosnien-Hercegovina har adgang til cirka 25 km Adriaterhavskyst omkring badebyen Neum. Neum var tidligere ferieasyl for den kommunistiske elite i det tidligere Jugoslavien – i dag er det en levende ferieby i et af Europas billigste lande. Neum ligger i øvrigt kun en times kørsel fra en af verdens smukkeste kystbyer, Dubrovnik og tæt på pilgrimsbyen Medjugorje og Mostar med den berømte bro over Neretva-floden.

Turen dertil: Flyv direkte til Sarajevo fra København med BH Airlines eller med for eksempel Norwegian og Cimber Sterling til Split i Kroatien. Flyvetiden er lidt under to timer. I bil skal du regne med halvanden dags kørsel.

Flyv til Split i Kroatien for 2.156 kr. Søg selv billige flybilletter her

Istrien, Slovenien


EU-landet Slovenien er let at overse, og det er også stadig de færreste, som er klar over, at det er en glimrende badeferiedestination. Afstandene er korte, og fra den 47 km lange kyststrækning med de venetiansk inspirerede badebyer Piran, Izola og Portorož er der ikke mere end halvanden times kørsel til hovedstaden Ljubljana og de smukke bjergbyer omkring Triglav-nationalparken. Også Sloveniens store naturmæssige kapital, de underjordiske grotter, er indenfor rækkevidde af badelagnerne.

Turen dertil: Man kan flyve direkte til Ljubljana, og flyvetiden er lidt under to timer. I bil skal du regne med et døgns kørsel.

Flyv til Ljubliana for 1.640 kr. Søg selv billige billetter her

Istrien og Dalmatien, Kroatien
Bondegårde og gourmetrestauranter, flotte badestrande og forrevne klikkekyster, vinstokke, der er plantet i knaldrød jord, og trøfler, der vokser vildt i skovene. De kroatiske kystbyer på halvøen Istrien er præget af farverige, venetianske adelshuse, og marinaerne hjemsøges af små fiskerbåde og lystyachter, der ligner små beboelsesejendomme. Den smukkeste kystby er Rovinj, den største by er Pula, og de bedste bademuligheder er omkring Medulin rivieraen og badebyen Porec. Har du mod til at bevæge sig længere sydpå, er der eminent gode strande på øerne Hvar og Brac samt langs Makarska rivieraen mellem Split og Dubrovnik.

Turen dertil: Flyv direkte til Zagreb fra København med Croatia Airlines eller til Split i Dalmatien med Cimber Sterling eller Norwegian. Flyvetid er lidt under to timer. Norwegian åbner desuden nye ruter til Zagreb og Dubrovnik fra maj måned. I bil skal du regne med et døgns kørsel.

Flyv til Zagreb for 1.163 kr. Søg selv billige billetter her

Mere Istrien: Gå på opdagelse i vores store guide

Kotor-bugten og Budva-rivieraen, Montenegro
Forliste sømænd, royale badegæster, strandløver og nymfer. De flotte sandstrande langs Montenegros Budva-riviera er fyldt med både gamle legender og et ungt natteliv. Men der er også tænkt på børnene. Der er al mulig grund til også at opleve Kotor-bugten og Kotor – den gamle UNESCO-beskyttede by ligger i den sydligste fjord i Europa og blot en times kørsel væk fra Dubrovnik i Kroatien.

Turen dertil: Via mellemlanding i Budapest kan du være i Montenegro på under fire timer. Fra maj åbner Montenegro Airlines en rute direkte til hovedstaden Podgorica, og man kan købe billetter til under 2.000 kr. I bil skal du regne med halvanden dags rejse.

Top fem: Montenegros bedste strande

Den ioniske kyst, Albanien
Er det tid til at prøve noget andet end Grækenland? Et eksotisk alternativ er Albanien, som foruden dybe skove og vilde bjergterræner også lægger landeareal til gode, hvide sandstrande. For eksempel i Saranda, som ligger i bekvemme 27 km afstand af Korfu. Der er flere andre gode pletter langs den Ioniske kyst, for eksempel Dhermi og den tillokkende Drymades strand.

Turen dertil: Flere flyselskaber flyver til Albaniens hovedstad Tirana. Regn med mellemlanding undervejs. I bil skal du regne med et par dages rejse.

Flyv til Tirana for 2.890 kr. Søg selv billige billetter her

Få de bedstetilbud på fly og hotel - Tjek vores søger her

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fem ukendte badestrande i Nordeuropa og Baltikum

Scheveningen, Holland
Hollændere er som skandinaverne vilde med at tage sydpå, men der er også gode strande og kurbyer på hjemmebane. Nogle af dem finder man ved Katwijk, Noordwijk, Zaandvoort og Scheveningen. Sidstnævnte er et badeferiested nogle kilometer udenfor Haag, der tidligere var et populært asyl og inspirationssted for hollandske kunstnere – også van Gogh har foreviget Scheveningen. Om sommeren er der liv langs esplanaden og strandpavillonerne ved Zuiderstrand og Noorderstrand.

Turen dertil: Med fly til Amsterdam – herfra er der cirka 50 km til badebyerne. Find den hurtigste bilrute på viamichelin.com.

Flyv til Amsterdam for 533 kr. Søg selv billige billetter herØen Rügen, Tyskland


Udsigt over Østersøen, lange, hvide sandstrande, høje kridtklintlandskaber, gamle marinebyer og spændende hansestæder.

Rügen, Tysklands største ø, har både en indbydende natur og en interessant historie. Det var her Hitler lod bygge Prora, et gigantisk 4 kilometer langt ferieanlæg med 10.000 værelser og plads til 20.000 nazister. Sådan blev det aldrig, og i dag er her blandt andet museum. Efter krigen blev Rügen et populært ferieasyl for DDR’s kommunistiske partibosser, men gider man ikke lige det dér med at gå på opdagelse i historien, kan man nemt fordrive en uge i klitterne, i skoven og på øens biergartens.

Turen dertil: Fra Sjælland med Scandlines’ færge Gedser-Rostock eller via Øresundsbroen og med færgen fra Trelleborg til Sassnitz på Rügen. Fra Jylland er der i omegnen af 400 km fra den dansk-tyske grænse.

Første tur til Nordtyskland? Det skal du opleve

Jurmala, Letland
Jurmala har siden slutningen af 1800-tallet været et populært feriemål i Letland, og selvom den er nydeligt udstyret med fine huse i den særlige art nouveau stil, er det primært den 30 kilometer lange sandstrand, der trækker. Jurmala huser foruden cirka 60.000 indbyggere også et af Europas bedste billige kurbadssteder – Læs mere om det i artiklen

Turen dertil: Flyv direkte til Riga. Flyvetid 1 time og 20 minutter.

Flyv til Riga for 1.000 kr. Søg selv billige billetter her


Pärnu, Estland
Pärnu er Estlands sommerferieby nummer et, men selv på den bedste tid af året, kan vejret dog være lunefuldt i Pärnu-bugten. Er man indstillet på at løbe risikoen, er der mulighed for at opleve baltisk badeferie med fin sandstrand og spa ressorts indenfor rækkevidde.

Turen dertil: Flyv direkte til Tallinn. Flyvetid cirka to timer.

Flyv til Tallinn for 744 kr. Søg selv billige billetter her


Ueckermünde, Nordtyskland
Markeder, havnestemning og gode sandstrande. Ueckermünde i det nordlige Tyskland – nærmere bestemt det østlige Mecklenburg-Vorpommern på grænsen til Polen er et godt alternativ, hvis man vil på ferietur ud af Danmark men ikke vil så langt. Den én kilometer lange badestrand ved Stettiner Haff er et tilløbsstykke, men der er også god grund til at tage på opdagelse rundt om den mecklenburgiske sø-slette – Tysklands største sammenhængende sø-landskab med utallige søer, floder og vandveje på i alt 200 kilometer. Og der er flere badestrande udenfor byens sørtærskel.

Turen dertil: Tag bilen af motorvej A20, men færgen Gedser-Rostock eller cykl langs med Østersøkysten eller via den internationale cykelrute hele vejen fra København til Vorpommern. Cykelstien Oder-Neisse går fra Schwedt (Oder) via Löcknitz til Ueckermünde.

Her er Nordtysklands bedste restauranter

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


Hvad mener du?

Vi vil gerne høre, hvad du synes. Har du oplevet ukendte og fantastiske strande i Europa? Fortæl om det i kommentarsektionen herunder.

Få de bedstetilbud på fly og hotel - Tjek vores søger her


Udforsk vores guides: Restauranter, seværdigheder, caféer og barer
Storby:San Francisco, Rom, Lissabon, Berlin, Århus, Toscana, Se flere
Sol & strand:New Zealand,Gran Canaria,Kreta,Cypern, Mallorca, Algarve

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden