Foto: Rasmus Eserblom/Rasmus Eserblom
Storby og kultur

Læsernes guide til rejsen med teenagere

Læsernes guide er tips til verden, som du oplever den. Guiden er sat sammen af de bedste anbefalinger angående ugens emne. I sidste uge gjaldt det rejser med teenagere.

Storby og kultur

I denne uge kan du tippe om de bedste biergarten-oplevelser. Se, hvordan du tipper os og er med i konkurrencen om to flybilletter til New York:

Storbyferie hitter

Sidste år havde vi to gode oplevelser med to af vores børnebørn i to forskellige storbyer.

Den ene tur var med en 18-årig i London for første gang. Det mest imponerende var nok lejlighedshotellet, hvor hun fik eget luksusværelse på hotellet Think – London Bridge, som kan anbefales.

Dernæst var turen fyldt med gode oplevelser som for eksempel marked på Portobello Road, som stadig er en stor oplevelse med et fantastisk broget liv – og stadig meget fine ting at købe – derefter Camden Lock Market, som er blevet større og større år for år. St. James’ Park med tamme egern og spraglede fugle. Og ikke mindst ’Afternoon Tea’ på Claridge’s Hotel, som var en fantastisk oplevelse med 40 slags te, sandwicher, alt, du kan spise, scones med clotted cream og så de mest fantastiske fine kager! Imens blev vi underholdt af stille harpemusik og en fin summen fra de mange borde. Det var en fed oplevelse. Det, man ikke spiser op, får man med i en fin, sort æske med Claridges logo samt en lille dåse te til hver, også med logo på.

Den anden tur var med en 15-årig i Paris for første gang. Størst indtryk gjorde nok byens myldrende liv på gader, i busser og i metroen. Noget af det bedste var Rodin-museet og dets fantastiske park. For den unge dame var det også en stor ting at overvinde sig selv og komme helt op i toppen af Eiffeltårnet og se byens lys blive tændt lidt efter lidt. Det er en god ide at komme sidst på dagen for at opleve det. Bagefter spiste vi på den berømte gourmetrestaurant på 1. etage – ren nydelse.

Og endelig må en shoppingoplevelsestur i Marais-kvarteret ikke glemmes. Supertrendy, meget etnisk og dejligt afslappet på samme tid.

Vi havde lejet en lille privat lejlighed, og det var dejligt at kunne spise morgenmad i ro og fred – og få sen aftenhygge – mens vi fordøjede dagens indtryk fra ’Byernes By’.

Dorthe Weiergang, Silkeborg.

På klatretur

Vi har rejst en del i Tyskland, og det, der har været sjovest for vores teenagesøn, er klatring i træer med liner. Det foregår i op til 12 meters højde med mange udfordringer i form af linegang, armgang, skateboards på liner, drilske gangbroer og netklatring undervejs. Man behøver ikke være meget adræt eller fysisk stærk, men det hjælper selvfølgelig.

Der er grundig introduktion og 100 procent sikkerhed, hvis man følger reglerne. Vi fik nemt tre timer til at gå, hvilket stod i 72 euro, og det var alle pengene værd. Vores søn syntes, det var alle tiders alternativ til slotte, museer og gåture i små hyggelige byer. Det hedder ’klettern’ i Tyskland, og vi har set det flere steder. Vi klatrede i ’ KletterWald Müritz’ i Waren i Müritz-området.

Camilla Paaske, Skovlunde.

Byen, der har alt

Barcelona er byen, der har alt for alle aldre. Her kan man blandt andet få sig en flyvetyr hen over byen i en lille rød flyvemaskine fra 1920’erne. Dette foregår i forlystelsesparken Tibidabo, der knejser på sit bjerg 542 m oppe. Parken findes let med offentlige transportmidler, og man kan købe sig en spansk madkurv til turen på det herlige marked, La Bouqeria, lige ved Ramblaen.

Kabelbanen nede fra havnen fører familien op til Montjuïc-bjerget. Et smukt svæv hen over Barcelonas sydlige del. Oppe på bjerget finder man blandt andet Det Olympiske Stadion, der fortæller en fin historie også om danske sportskoryfæer. Stadion ligger blandt blomstrende parkanlæg med springvandsvåde venusstatuer og fritlevende papegøjer, der sætter sig hvor som helst.

Nede igen vil hvilken som helst teenager glæde sig over chokolademuseet i Calle Comerc. Her imponerer montrerne med menneskelige chokoladefigurer i fuld størrelse. Stedet byder også på guddommelige smagsprøver.

Barcelonas strand finder man ved at krydse igennem det gamle fiskerkvarter Barceloneta. Her kan man surfe, bade og nyde lidt kølige drinks på de herligste strandcaféer.

Man kan også lade sig friste af en fodboldkamp på Camp Nou, hvor Barcelona FC har sin hjemmebane. Spansk fodbold kan noget, og de lokale fans er sjove at være sammen med.

Hotellet kunne være Hotel Lloret på Rambla Canaletes 125. Hotellet er et familieforetagende og har morgenmadscafé med udsigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Finn Gunst, Brønshøj.

Bjergsport i Østrig

For et par år siden tog vi til Østrig med en datter på 16 og en søn på 14 år på aktiv ferie. Vi havde på forhånd kontaktet Bjergsport, som arrangerede en uge for os med forskellige aktiviteter i området omkring Hohe Tauern. Hver dag med sit program og sin udfordring: trekking i bjergene, vandretur på gletsjer, rafting, mountainbike tur og klatring.

Vi blev alle udfordret og havde hver vores succesoplevelser med de forskellige discipliner. Datteren klatrede som en bjergged. Sønnen var virkelig udholdende på mountainbiken. Alle blev våde på raftingturen, og alle nød naturen og samværet. Guiden satte dagsordenen og et mødetidspunkt, hvor vi skulle være klar med passende påklædning og tilsvarende passende madpakke. Alle fulgte trop på lige vilkår, og den traditionelle rollefordeling mellem forældre og teenagere blev brudt til lige stor fornøjelse for alle parter. Og så kunne de gamle yderligere fornøje sig over, at ferien med ophold og aktiviteter var billig.

Birgit Kristiansen, Risskov.

Kina for begyndere

Jeg er en pige på 14 år, og mit bud på en superferie er helt klart i Kina. Kina har både storbyshopping f.eks. i Shanghai, som overgår den vildeste fantasi – og fantastisk natur. Min mor og jeg rejste med China Highlights i den sydlige del af Kina, hvor vi både kom ud og så de lokale og besøgte nogle utrolige naturområder, som min mor havde fundet på World Heritage.

Da jeg elsker at tegne, arrangerede vores guide, at vi besøgte et kunstakademi, hvor jeg fik enetime i at male bambus med kalligrafipen. Da min mor underviser, fik vi også arrangeret at besøge en skole med nogle meget livlige små børn.

Hotellerne i Kina er billige, og folk er meget søde og sociale – de snakker hele tiden med en. Engelsk er ikke noget problem, så derfor fik jeg øvet det meget på turen også. Det er helt klart det bedste land, jeg har været i, og vil være en fantastisk og lærerig teenagetur for enhver.

Nina Claudia Sas, Tølløse.

Til festival med mor

Det kan være svært at få økonomien til at række til en udlandsrejse, når man er enlig forsøger, men Danmark kan jo også være dejlig. I 2008 tog jeg min dengang 16-årige datter med til Langelandsfestival, hvor vi boede fire dage i et telt og havde det herligt. Hun hyggede sig, da hun fandt en masse kammerater og var vild med musikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når vi havde brug for en pause fra virvaret, tog vi bilen og kørte ind mod Tranekær Slot og gik en naturskøn tur omkring slottet, der er beliggende ved en smuk sø, eller spiste på stedets café, der er indrettet i en gammel hestestald. I nærheden af slottet ligger Åsø, hvor der næsten ingen turister er på stranden.

Vi drog hjem med indtrykket af en dejlig ferie, hvor vi havde fået tilfredsstillet vores behov.

Ulla Thorup, Århus C.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce