Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Menuen hos Famo51 sammensættes af årstidens bedste råvarer fra Danmark og Italien og skifter hver dag.
Foto: Monika Dinek/Monika Dinek

Menuen hos Famo51 sammensættes af årstidens bedste råvarer fra Danmark og Italien og skifter hver dag.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den gode italiener – og de billigere alternativer

Noma er verdens nummer et og København er blevet et populært mål for madturister. Vi viser vej til syv eksklusive stjernerestauranter og deres billigere alternativer – her de italienske.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stjernerestauranten: Era Ora Få en sanselig oplevelse ud over det sædvanlige med sublime råvarer, gode olier, citrussafter og nøje afstemte krydderier. Era Ora, som ligger i smukt indrettede lokaler ved Christianshavns kanal, har siden 1983 været ambassadør for italiensk topgastronomi, der ikke fås bedre nord for Alperne – og siden 1996 har restauranten haft en enkelt Michelin-stjerne. Vælg mellem én lang menu på seks retter eller et par kortere menuer på henholdsvis fire eller fem. Dyreste koster 880 kr. og billigste 650. Vinlisten er omfattende med vægt på druer fra det nordlige og centrale Italien, og sommelieren Elvis Torregrossa løfter oplevelsen med intelligent og indlevende formidling af dem.

Era Ora, Overgaden Neden Vandet 33 B, 1414 København K, åbent mandag-lørdag fra kl. 12-15 og 19-01.

Før eller efter maden: Gå en tur langs Christianshavns Kanal eller slå et smut om Christiania. Fristaden er Københavns største og mest unikke turistattraktion.

Alternativerne

1. L’Altro

Elvio Milleri fra Era Ora står også bag L’Altro, som er en charmerende anti-ristorante med god, simpel hverdagsmad fra Umbrien – varmt og indbydende indrettet i en rustik stil med sicilianske platter på væggene i Era Oras gamle lokaler. Køkkenet styres af folk, der har tjent deres lærepenge på den mere eksklusive moderrestaurant. Der er mulighed for at vælge mellem en 4-retters menu eller en på fem retter til henholdsvis 340 eller 420 kr. Michelin har kvitteret med en Bib Gourmand, som betyder rigtig god mad til få penge.

L’Altro, Torvegade 62, 1400 København K

Før eller efter maden: Hop en tur i Sofiebadets Hamman og bliv skrubbet, peelet og æltet igennem fra top til tå. Hver fredag i juni kan du som Politiken Plus-kunde få et tyrkisk bad til 370 kr. + 10 kr. i gebyr (normalpris 425 kr. + 10 kr. i gebyr).

2. Famo51

Era Ora er også repræsenteret på Famo51. Folkene bag er Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft, der begge har en fortid som kokke på den kendte Michelin-restaurant, men køkkenansvaet hviler på Levent Bøilerehauge. Her får man foruden fremragende betjening også enorme mængder af italiensk kvalitetsmad til ganske få penge. Menuen sammensættes af årstidens bedste råvarer fra Danmark og Italien og skifter hver eneste dag med seks forskellige antipasti, to pasta- eller risottoretter, en enkelt hovedret og en dessert – fredag består menuen dog udelukkende af fisk og skaldyr. Alt sammen for 400 kr. Besøg også den gode søsterrestaurant, Famo, på Saxogade 3, Vesterbro, et stenkast væk, hvor køkkenchefen Nina Krysiza Sørensen tryller bag komfuret. Stedet har en Bib Gourmand.

Famo51, Gl. Kongevej 51, 1610 Frederiksberg C

Før eller efter maden: Gå en tur langs søerne eller rund aftenen af på Vinstue 90 længere nede ad gaden, hvor der er mulighed for at få slow beer og masser af værtshusstemning.

3. Il Dona

Il Dona er opkaldt efter køkkenchef Fabio Donadoni, der i en lang årrække havde det gastronomiske ansvar på Era Ora, men nu driver restauranten her sammen med sin danske makker, Klaus Bang. Menuen skifter hver uge og koster et sted mellem 450-500 kr. for syv retter. I sommerhalvåret tages den romantiske gårdhave, Il Cortile, i brug, og med direkte udsyn til en af byens smukkeste brostensbelagte gader er der her mulighed for at få tre retter for 200 kr. eller bare spise snacks og drikke et glas vin. Maden er italienske egnsretter tilført nordiske råvarer som rødkål, rødbede og rabarber, anretningerne er enkle og smagfulde, og omgivelserne i det gamle hus fra 1700-tallet med massive bjælker, rå vægge og bindingsværk midt i Magstræde er ekstra appetitvækkende.

Il Dona, Magstræde 12, 1204 København K

Før eller efter maden: Gå en tur over Slotsholmen og langs Frederiksholms Kanal eller kig ind i Huset i Magstræde, hvor der er jazz, poetryslam, alternativ rock, teaterforestillinger og meget andet.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden