Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Blomsterpynten på Mielcke og Hurtigkarls tallerkner er fundet udenfor i Frederiksberg Have.
Foto: Monika Dinek/Monika Dinek

Blomsterpynten på Mielcke og Hurtigkarls tallerkner er fundet udenfor i Frederiksberg Have.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kosmopolitiske madeksperimenter i København

Noma er verdens nummer et og København er blevet et populært mål for madturister. Vi viser vej til syv eksklusive stjernerestauranter og deres billigere alternativer – her dem, der eksperimenterer.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stjernerestauranten: Mielcke og Hurtigkarl Køkkenchef Jakob Mielcke, der driver restauranten sammen med en af dansk gastronomis store mestre, Jan Hurtigkarl, blander ingredienser og råvarer fra alle verdenshjørner – fra urter, der er plukket i Haveselskabets Have udenfor, til svampe og krydderier inspireret af rejser til blandt andet Østen og Afrika. Jacob Mielcke er autodidakt kok, teknisk dygtig, visuelt stærk og vovet. Han har tidligere arbejdet under den franske stjernekok, Pierre Gagnaire, og med Hurtigkarl på dennes tidligere restaurant i Ålsgårde i Nordsjælland.

For de fleste kendere er det en gåde, hvorfor Michelin-guidens repræsentanter efter et par år stadig har forbigået et af Københavns bedste spisesteder. Stedet serverer en lang menu til 850 kr., men der er også mulighed for bare at nappe tre retter eller spise en mindre bekostelig frokost i sommerhalvåret.

Mielcke og Hurtigkarl, Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg

Før eller efter maden: Saml appetit med en gåtur Frederiksberg Have og Søndermarken – eller kom af med nogle af kalorierne bagefter.

Alternativet: Berntsens Ballade

Bag gryderne hos Berntsens Ballade står 25-årige Jonathan Berntsen. Han har blandt andet stået i lære hos netop Jacob Mielcke, og er som læremesteren kendt for at eksperimentere og overraske med nye smagssammensætninger, hvor der gastronomisk kigges ud i alle verdenshjørner. Han har desuden arbejdet for Christophe Dufau på Michelin-restauranten Les Bacchanales i Frankrig. Tvillingebroren Alexander Berntsen er autodidakt tjener og sommelier og har arbejdet på toprestauranterne Restaurant Herman og Hurtigkarl og Co. i Ålsgårde. Restauranten på Vesterbrogade er et af de mest interessante nye spisesteder i København – på første sal i gourmetafdelingen møder moderne nordisk opfindsomhed gedigent fransk håndværk med fire-syv retters menuer for mellem 500-750 kr., og i stueetagens bistro står den på klassikere som boeuf béarnaise og moules marinières (muslinger kogt i hvidvin med løg, persille og hvidløg) i prislejet 100-175 kr.

Berntsens Ballade, Vesterbrogade 68, 1620 København V

Før eller efter maden: Spurt igennem Københavns spændende historie på Københavns Bymuseum og rund natten af i feststemte Oehlenschlægersgade rundt om hjørnet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden