Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

TÅRNHØJ. Palace Hotel åbner for den hidtil lukkede femte etage.
Foto: PR

TÅRNHØJ. Palace Hotel åbner for den hidtil lukkede femte etage.

Storby og kultur

Klassisk københavnerhotel åbner hidtil gemt etage

Har du nogensinde drømt om eget tårnværelse på Rådhuspladsen i København? Nu får du muligheden.

Storby og kultur

I 102 år har Palace Hotel tronet frem for turisterne på Rådhuspladsen og tilbudt luksuriøs logi på fire etager.

Men nu får gæsterne mulighed for at flygte fra Danmarks største lysreklamehav og åbne dørene ind til den - hidtil skjulte - femte etage i det bevaringsværdige hotel, der er tegnet af den danske professor og arkitekt Anton Rosen.

Efter en totalrenovering af den hidtil lukkede etage, som i hotellets tidlige år havde lavstatus og derfor husede hotellets stuepiger og syersker, kan gæster nu indlogere sig i otte værelser med lounge og privatkøkken på den femte sal.

Hotellets tidligere ejer igennem flere år, mangemillionøsen Lillian von Kauffmann, boede ligeledes på etagen med sine 13 børn i 1970'erne, ligesom etagen igennem flere år blev udlejet til bolig for de heldige få.

Hiver kommende gæster ekstra mange kroner op ad pengepungen, kan de tilmed bo i eget to-etagers tårnværelse med udsigt til industriens nye spejlhus, hovedstadens gamle rådhus og det blødende byggesår, der i disse år roder på Rådhuspladsen.

Billedhuggeren Johannes Kraghs relieffer udsmykker hotellets tårn, der skyder 64 meter op mod himlen og er én af de tre markante tårne på bygningerne, der ligger ved den 29.300 m² store plads.

Den omfattende renovering skal gøre hotellet endnu mere konkurrencedygtigt.

»Målet med renoveringen er at give den gamle bygning ekstra fleksibilitet. Derfor har vi skabt en etage med en bred vifte af muligheder, hvor gæster både kan leje værelserne enkeltvis, men også kan leje det hele samlet. Vi glæder os rigtig meget til at fremvise og tilbyde 5. etage som et nyt produkt til vores gæster«, siger hoteldirektør Pia Jakobsen i en pressemeddelelse.

En søgning på hotellets hjemmeside viser, at tårnværelset koster 3140 kroner for to personer, der overnatter fra lørdag den 7. juli til søndag den 8. juli uden morgenmad.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce