Hvad er skønnere end Paris i foråret?
Foto: Ekaterina Krasnikova

Hvad er skønnere end Paris i foråret?

Storby og kultur

Her får du en solrig påskeferie

Vil du have solgaranti til påske? Se her, hvilke storbyer i Europa du skal rejse til i april.

Storby og kultur

Efter en lang og kold vinter hungrer de fleste nu efter sol, varme og forår. Påsken er lige om hjørnet, og den er perfekt til en storbyferie, gerne en solrig én.

Men hvor får man det? Herhjemme begynder dagene at blive lange med 168 solskinstimer i april. Men idyllen kan hurtigt blive afbrudt af regnskyller i gennemsnit otte dage, en bidende kold vind og en gennemsnitstemperatur i april på 9,5 grader.

Så skal du hellere Stockholm, eller har vinteren endnu ikke sluppet sit tag? Er regnen stadig en lidt for hyppig gæst i Amsterdam, London og Berlin? Er det hellere forårsklassikere som Paris og Rom, du skal holde dig til?

For at lette dit valg har vi skabt et overblik over et bredt udsnit af Europas storbyer, og hvor det er godt at holde påskeferie, hvis du vil være nogenlunde sikker på smukt vejr.

Vi starter med de europæiske byer, der har under 200 solskinstimer i april – .


Til sammenligning har København 168 solskinstimer i april, det regner i gennemsnit otte dage i løbet af måneden, mens temperaturen ligger lige under 10 grader, nemlig på 9,5 grader.

God tur!

Stockholm – 9 grader, 185 solskins timer og 11 dages regn

Hvorfor: Fordi der er en særlig stemning over Stockholm, på én gang majestætisk og helt nede på jorden. Fordi luften er bare lidt friskere, lyset bare lidt klarere og bygningerne bare lidt større. Fordi historien er rig og spillevende i Gamla stan, det gamle Stockholm og byens hjerte med de toppede brosten, okkerfarvede bygninger og snævre gyder. Fordi Stockholm også er grøn med øen Djurgården, skærgårdsidyl og landliv i verdens ældste friluftsmuseum, Skansen. Og fordi Stockholm også er moderne i bohemebydelen Södermalm og området SoFo, South of Folkungagatan, det gamle arbejderkvarter, der er blevet shinet op med gallerier, hyggelige cafeer og vintagebutikker.

Hvor meget: Det er påske, men alligevel kan du flyve billigt til Stockholm. En billet fra den 1.- 4. april koster 748 kr. Søg selv billige flybilletter her

Hvad ellers:Tjek her, hvor du skal drikke cocktails i Stockholm

Amsterdam – 13 grader, 150 solskinstimer og 14 dages regn

Hvorfor: Sex, hash og rock’n’roll. Men også dukkehusidyl og multikultur. Amsterdam er meget andet end coffee shops og liberal omgang med salg af kvinder. Her hænger landsmændene van Gogh og Rembrandts værker på museum, her er udklækket succesrige designere, hvis klæder du kan prøve og købe i Jordaan, det bedste sted at shoppe i byen, og her er det gamle arbejderkvarter De Pijp de senere år blevet revitaliseret og hipt.

Hvor meget: En flybillet til Amsterdam fra 31. marts til 3. april koster 1.025 kr. Søg selv billige billetter her

Hvad ellers: Vidste du, at verdens flotteste biograf ligger i Amsterdam? Se her, hvad du ellers skal opleve i byen

London – 13 grader, 153 solskinstimer og 10 dages regn

Hvorfor: Fordi du kan opleve et herligt sammensurium af fundamentalistiske fodboldfans, marokkanske businessmen, britiske gentlemen med bowlerhatte og sikher med turban bag rattet i en ”Maggie” i Europas multikulturelle hovedstad, der også er rock’n’roll og street fashion, som er mere cutting edge end de fleste dagsordenssættende modehuse.

Hvor meget: Flyv til London i påskeugen fra 1.-4. april for 910 kr. t/r. Søg selv billige flybilletter her

Hvad ellers:Klik her og se, hvor du får den bedste engelske morgenmad i London

Berlin – 13 grader, 158 solskinstimer og 9 dages regn

Hvorfor: For at opleve de gamle, pompøse bygninger, de hippe klubber og dagsordenssættende gallerier. For ølhaverne, slyngelstuerne, fortovscafeerne, retrobutikkerne og de brede boulevarder. Og for prisniveauet, der gør Berlin til en af Europas billigste byer.

Det sker i påsken: Der er mode og farver på Helmuth Newton-museet i Berlin indtil 17. maj 2009, når topfotografen Helmuth Newton karriere som mode- og livstilsfotograf rulles ud på udstillingen ”Fired”. Samme slutter også udstillingen "Musical Works by Visual Artists" på Hamburger Bahnhof, hvor kan opleve den sære og småuhyggelige, canadiske lydinstillation, “The Murder of Crows”.

Hvor meget: Tager du flyet til Berlin fra 2.-5. april, koster det dig 838 kr. for en returbillet. Søg selv billige flybilletter her

Hvad ellers:Her er vores bud på fem fede butikker i Berlin

Prag – 13 grader, 168 solskinstimer og 8 dages regn

Hvorfor: Fordi du kan opleve en af Europas mest charmerende hovedstæder gennem den dynamiske bykerne, Nové Mesto, få den jødiske kultur ind under huden i Josefov, Prags jødiske bydel med kosher-restauranterne og de gamle synagoger, fare vild i det labyrintiske middelalderkvarter, Staré Mesto, eller gå en tur over den 500 meter lange og næsten 700 år gamle Karlsbro med de 30 helgenstatuer for at nyde den storslåede udsigt over floden og byen.

Hvor meget: Flyver du fra 2. til 5. april, skal du af med 1.375 kr. for en flybillet til Prag. Søg selv billige flybilletter her

Hvad ellers: På Café Na pul cesty er tjeneren skizofren. Mere om det og andre steder at gå ud i Prag her

Paris – 14 grader, 173 solskinstimer og 9 dages regn

Hvorfor: Fordi forår i Paris er noget ganske særligt med en varme, der kommer til byen en smule før herhjemme, blomsterne springer ud, og de elegante platantræer, der flankerer de brede boulevarder, eksploderer i et orgie af neongrønt forår. Sæt dig på en café i Latinerkvarteret og betragt de fortravlede Sorbonne-studerende, prut om prisen med antikvarboghandlerne langs Seinen, tag på udstilling på ét af de mange verdensberømte kunstmuseer, shop amok i Le Marais, hvor designerbutikkerne ligger side om side med kosher-restauranterne. Eller nyd Paris sådan lidt fra oven – enten dyrt fra Eiffeltårnet eller gratis fra pladsen foran Sacré-Coeur på Montmartre.

Hvor meget: Kombiner hotel og fly og kom af sted i tre dage fra den. 31 marts fra 5.524 kr. Søg selv billige flybilletter her

Hvad ellers: La Coupole er Paris' mest kendte brasserie – se her, hvor du ellers kan nyde parisiske delikatesser

Wien – 15 grader, 175 solskinstimer og 8 dages regn

Hvorfor: Fordi du i påsken kan sidde udenfor ét af Wiens elegante kaffehuse og nyde en mélange – dog behold frakken på – eller spadsere forbi perlerækken af kejsertidens mest imponerende bygningsværker, der ligger ved byens fornemmeste gade, Ringstrasse. Vil du have mere varme end 15 grader, så brug tid – masser af tid på det ambitiøse 60.000 m2 store Museumskvarter, MQ, der har placeret Wien som en af verdens 10 mest interessante museumsbyer.

Hvor meget: Du kan få 15 grader og wiener mélange til påske for 1.403 kr., hvis du flyver ud den 1. april og hjem den 5. april. Find selv billige flybilletter her

Hvad ellers: Op på Freuds briks eller beundr Hundertwassers fantasifulde bygning – det skal du opleve i Wien

Budapest – 16 grader, 182 solskinstimer og 6 dages regn

Hvorfor: Budapest stråler akkurat som søsterbyen Wien og som naboen Prag med centraleuropæisk pragt – de smukke bygninger fra omkring forrige århundredskifte vidner om Europas storhedstid, la belle époque. Det ville måske ikke være så interessant, hvis ikke også samtidig den 1000 år gamle hovedstad var blevet stærkt påvirket af tiden under kommunismen. Hvor finder man for eksempel ellers et museum, der er helliget skulpturer af Stalin, Lenin og Ungarns egne stærke mænd.

Hvor meget: Flybilletter kan fås for 2.323 kr. den 1.-5. april 2010. Tjek her, om du kan få billigere billetter uden for påsken

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad ellers:Se her, hvor du får den bedste gullasch i Budapest

Storbyer i Europa med 20 grader og mere end 200 timers sol i april


Til sammenligning har København 168 solskinstimer i april, det regner i gennemsnit otte dage i løbet af måneden, mens temperaturen ligger lige under 10 grader, nemlig på 9,5 grader.

Barcelona – 18 grader, 204 solskinstimer og 5 dages regn

Hvorfor: Fordi Barcelona er en rastløs storby med et gudbenådet klima, der skal opleves for Gaudís eventyrlige arkitektur i den moderne bydel Eixample, løssluppent natteliv i det gamle, men nu blomstrende slumkvarter El Raval, og en madkultur, der har fostret nogle af verdens bedste kokke.

Hvor meget: Billetter kan købes overraskende billigt. Flyv for 1.489 kr. den 31. marts og retur fire dage senere. Se søgningen her

Hvad ellers: På Comerç 24 får du byens måske bedste tapas – tjek her, hvor du ellers får lækker tapas i Barcelona

Firenze – 19 grader, 210 solskinstimer og 9 dages regn

Hvorfor: Syrener, iriser, blåregn. Det blomstrer i Firenze til påske – eller er på nippet til at bryde ud i fuldt flor. Solen og de 20 grader er ved at bide sig fast, og farverne er varme og skarpe. Turistsæsonen er endnu ikke startet, og det gør det let og behageligt at være turist – italienerne er tilmed i ekstra godt humør.

Hvor meget: Det er påske, og derfor koster flybilletten til Firenze 1.768 kr., hvis du flyver ud den 31. marts og hjem den 3. april. Søg selv flybilletter her

Hvad ellers: Firenze med børn? Sagtens – Se her, hvad hele familien kan lave i Firenze

Lissabon – 19 grader, 235 solskinstimer og 8 dages regn

Hvorfor: Fordi vejret er dejligt, og folkelivet myldrer omkring de gamle caféer på Lissabons store pladser Praca dom Pedro IV – også kaldet Rossio – og den grandiose Praca do Comercio, som ligger helt ud til vandet. Fordi det kun er her, du kan gå på bar og svælge i melankoli og fado-sange om længsel og ulykkelig kærlighed. Og fordi Lissabons undergrundssystem er et fornemt eksempel på, at moderne infrastruktur og offentlige transportmidler ikke behøver være kedeligt. Hver eneste station har sit egen karakteristika og er små kunstværker i sig selv.

Hvor meget: Det er påske, og derfor koster flybilletten til Lissabon 2.520 kr. Find selv flybilletter her

Hvad ellers: Der er masser at lave i Lissabon – se her, hvad du ikke må gå glip af

Madrid – 18 grader, 214 solskinstimer og 6 dages regn

Hvorfor: Den kompakte middelalderby omkring Puerta del Sol er som en kinesisk æske af stemninger og kulturelle tilbud. Fra det elektriske shoppingstrøg Calle Preciados med et væld af kædebutikker og stormagasiner til de fredelige udendørs restauranter på Plaza Mayor. Madrid har i mange år levet i skyggen af sin pyntesyge søster og evige rival Barcelona, men har i de senere år markeret sig som en af Europas mest dynamiske hovedstæder. Det gode sightseeing vejr kan også udnyttes om aftenen: Når mørket falder på, flokkes madrilenerne om tapasbarerne langs de skæve gader i Latina, inden turen går videre til listige spillesteder i Huertas med knitrende flamenco i højttalerne.

Hvor meget: Priserne skrues op til påske: 1.924 kr. for en returbillet til Madrid fra den 2. til 5. april. Søg selv billige flybilletter her

Hvad ellers: Tupperware er Madrids kultbar nummer 1 – tjek, hvor festen ellers er i Madrid

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Rom – 18 grader, 210 solskinstimer og 7 dages regn

Hvorfor: Fordi det er det helt rigtige vejr til en gelato med mørk chokoladesmag, som du kan nyde på en tur langs Via Condotti. Her kan du hilse på Giorgio Armani, Louis Vuitton, Gucci og se på smukke, forfængelige mennesker, der er ude for at købe nyt til garderobeværelserne. Du kan også tage en slapper på en af Roms manger piazza’er, for eksempel Piazza Colonna med udsigt til det engang hedenske tempel, Pantheon, eller Piazza Campo dei Fiori uden de enorme fontæner eller imponerende monumenter, men til gengæld liv og glade dage, når grøntmarkedet lokker lokale romere og nysgerrige turister til.

Hvor meget: 1.895 kr. for en returbillet til Rom i dagene 31. marts- 4. april. Søg selv billige billetter her

Hvad ellers: Hvor kan du få Versace til seconhand-priser? Se vores guide til god shopping i Rom her


Få de bedstetilbud på fly og hotel - Tjek vores søger her

Udforsk vores guides: Restauranter, seværdigheder, caféer og barer

Storby:San Francisco, Rom, Lissabon, Berlin, Århus, Toscana, Se flereSol & strand:New Zealand,Gran Canaria,Kreta,Cypern, Mallorca, Algarve

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce