0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Marokko i Århus: Myntete og mosaikborde

Århus er verdens mindste storby, fyldt med stort og småt fra hele verden - også læderpuder, myntete og mosaikker. Her er tre marokkanere i Århus.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lorna Piche/Lorna Piche
Foto: Lorna Piche/Lorna Piche
Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Inspiration og import fra den anden side af Middelhavet finder man også i Århus, som rummer flere gode restauranter drevet af marokkanske indvandrere. Atlas, opkaldt efter Marokkos største bjergkæde, er en ny restaurant med en lang historie. Dens marokkanske indehaver, Bechir Ben, har haft flere restauranter i samme lokaler, men åbnede for nylig under det nye navn – og med ambitioner så høje som den nævnte bjergkæde. Hans vision er at drive café i dagtimerne og restaurant om aftenen – og løbende sælge ud af stedets inventar: læderpuder, mosaikborde og antikke tagine-fade med sølvdekorationer. Tagine-retter af forskellig slags er blandt menukortets traditionelle marokkanske retter, ligesom der serveres både skoldhed myntete og tempereret vin fra ejerens hjemland.

Tagine-retterne genfinder man på Rick’s Cafe og Restaurant, som også drives af en dansk gift indvandrer fra Marokko, Hicham. Indretningen her er dog en anelse mere cool, mens betjeningen er varm og venlig. Stedet er opkaldt efter hovedpersonen i filmklassikeren Casablanca, spillet af Humphrey Bogart, og ligesom i filmens café af samme navn er der ofte en pianist, der sørger for musik til middagen. Læn dig tilbage i en læderduftende stol og begynd middagen med en af de mange delikate tapasretter, fortsæt med kyllinge- eller laksetagine, og slut af med dagens kage, der kan give selv de mest hærdede dessertentusiaster et mildt sukkerchok. Men bare rolig; du skal nok overleve – alle retterne er afprøvet gennem flere generationer i ejerens egen familie, og møblerne egner sig fint til at slå mave i med en kop te efter middagen.

Agadir er Marokkos svar på Nice – se her, hvor du skal shoppe, spise og bade i vores guide til Agadir

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter