Kinesiske turister brugte over 500 milliarder kroner på udlandsferier sidste år.
Foto: PhotoTalk

Kinesiske turister brugte over 500 milliarder kroner på udlandsferier sidste år.

Storby og kultur

Her er turisterne, der bruger flest penge

Kineserne brugte tilsammen over 585 milliarder kroner på udlandsferier i 2012.

Storby og kultur

Hvor kommer turisterne, der lægger flest penge i lommen på aktører i turismen verden over, mon fra?

Hint: De kommer fra et kæmpemæssigt land i Asien, lever under et kommunistisk styre og har tilsammen spenderet over 585 milliarder kroner på ferier i udlandet.

Det er naturligvis de kinesiske turister, der nu er de mest forbrugende turister på verdensplan, viser en ny rapport fra FNs globale turismeorganisation UNWTO. Det skriver CNN.

I 2012, hvor antallet af turister på verdensplan slog alle rekorder med over en milliard turister, brugte de kinesiske rejsende 585 milliarder kroner på international turisme.

LÆS OGSÅ

Det er en stigning på 40 procent i forhold til 2011, hvor kineserne tilsammen flænsede kontierne for 418 milliarder kroner på rejser til andre egne af verden end Kina.

Følger den generelle udvikling Ifølge UNWTO er stigningen af kinesernes rejseforbrug ikke overraskende. Den følger ikke alene den stigende kinesiske valuta, men også den opadgående kurve over kinesesiske turister, der tager på ferie i udlandet.

Antallet af kinesiske udenlandsrejser steg fra 10 millioner i 2000 til 83 millioner i 2012, hvilket gør det til verdens hurtigst voksende rejsemarked.

Kinesiske turister bruger i gennemsnt 7.000 kroner per ferie.

Ifølge professor Yong Chen fra Hong Kong Polytechnic University, der forsker i kinesisk turisme, går de kinesiske turister hovedsageligt efter gode shoppingmuligheder på deres udlandsrejser.

»For 10 år siden ville turisterne fra Kina primært købe souvenirs, men i dag går de efter luksusprodukter som ure og håndtasker i Italien eller Paris«, siger professor Yong Chen til CNN.

Shoppingturisme er en 'blød magt'

Det kinesiske styre har lempet på restriktionerne for udlandsrejser.

Blandt andet fordi shopping er en form for 'blød magt', som kinesiske regering gerne vil støtte sine borgere i, forklarer Wolfgang Georg Arlt, direktør for China Outbound Tourism Research Institute, til CNN.

»For kinesere er USA den eneste tilbageværende konkurrent. De har en interesse i den type model for kapitalistisk udvikling, og de ønsker at se, hvad de kan lære, så de kan bliver nummer et i verden«, siger Wolfgang Georg Arlt.

LÆS OGSÅ

Han forklarer desuden, at kineserne er meget stolte af, at de kan tage på ferie, for de fleste kinesere over 40 år husker stadigvæk Kulturrevolutionen.

»Mange har forældre, der ikke havde råd til sko. Nu er de vise verden og sig selv, at de er stærke, fordi de kan bruge 5.000 dollars bare på fornøjelser«.

De eneste markeder i top 10 over turisternes forbrug, der faldt, er Frankrig, der faldt med seks procent og Italien med minus én procent.

De mest forbrugende turister i verden

1. Kina - 585 milliarder kroner

2. Tyskland - 480 milliarder kroner

3. USA - 480 milliarder kroner

4. Storbritannien - 300 milliarder kroner

5. Rusland - 245 milliarder kroner

6. Frankrig - 218 milliarder kroner

7. Canada - 201 milliarder kroner

8. Japan - 161 milliarder kroner

9. Australien - 158 milliarder kroner

10. Italien - 150 milliarder kroner

11. Singapore - 128 milliarder kroner

12. Brasilien - 127 milliarder kroner

13. Belgien - 124 milliarder kroner

14. Hong Kong - 117 milliarder kroner

15. Holland - 115 milliarder kroner

Kilde: UNWTO

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden