Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

KUNSTKOLOS. Valencias helt store attraktion er Kunstarternes og Videnskabernes By. FOTO: Rikke Gundersen

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal du opleve i og nær Valencia

Hvide sandstrande, gigantisk kulturkompleks og et fascinerende madmarked.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. El Saler-strand

8 kilometer fra paellabyens hjemstavn ligger en anden lille landsby, El Saler. Her er nogle af Valencias flotteste sandstrande med fint hvidt sand. Man kan ofte finde sit eget hjørne her, fordi de fleste turister tager til bystranden i Valencia, og samtidig har denne strand både renere vand og sand end bystranden.

2. Albufera

En bådtur på søen i Albufera-området er et must. På turen kan man opleve nogle af områdets fuglearter, ligesom man kan se nogle af de originale huse, barraces, som ligger ved søbredden.

Det bedste tidspunkt at tage en bådtur på er lige inden solnedgang, som er fantastisk at se fra søen. Typisk koster det 20 euro for en sejltur på 45 minutter – lige meget om man er alene eller fire i båden. Man kan også slappe af med en gåtur i Albufera-parken lige ved siden af El Palmar.

3. Lokale drikke

De fås på de fleste gadehjørner i små boder i Valencia og serveres på mange restauranter og cafeer. Prøv en Horchata, en elfenbensfarvet mælkelignende sød drik, som stammer fra Valenciaområdet. Den bedste får man på en af de såkaldte horchateriaer, cafeer specialiseret i horchata. En anden lokal drik er Agua del Valencia, som indeholder champagne, appelsinjuice og vodka.

4. Kulturkompleks

Den største topattraktion i Valencia er Kunstarternes og Videnskabernes By, et af Europas største kulturkomplekser, hvor der er oplevelser for både børn, unge og ældre.

Området består af et eksperimentarium, akvarium, operahus og planetarium, og komplekset ligger i den ene ende af den 7 kilometer lange tørlagte flod Turia, der er omdannet til en park. I parken er der bl.a. også en kæmpe legeplads, udformet som en figur af Gulliver fra Jonathan Swifts bog, med rutsjebaner flere steder på heltens krop.

5. Kæmpe madmarked

I centrum af Valencia ligger Mercado Central, et af Europas ældre og største madmarkeder, hvor man finder alt fra den dyre lufttørrede skinke jamón ibérico de bellota til friske grøntsager og frugt.

I andre af de over 900 boder sælges frisk kød, nødder og oste. Kom om morgenen, og oplev stemningen, når de lokale går på indkøb.

FIK DU LÆST?

Side 1:
Side 2:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden