Graffitidansk. Danske turister har allerede sat deres præg i Palæstina som her på en mur i det palæstinensiske selvstyres hovedstad, Ramallah.
Foto: Peter Hove Olesen

Graffitidansk. Danske turister har allerede sat deres præg i Palæstina som her på en mur i det palæstinensiske selvstyres hovedstad, Ramallah.

Storby og kultur

Palæstina vil have turister til berømte destinationer

Det palæstinensiske turistministerium deltog for nylig i rejsemesse i København.

Storby og kultur

Byer som Jerusalem, Betlehem, Hebron, Jeriko, Nablus og Gaza er skrevet ind i vores historie på godt og ondt.

Religiøse pilgrimme, korsriddere, palæstinensere og israelere har i tidens løb kæmpet om herredømmet over byen, men nu vil Det Palæstinensiske Selvstyre for alvor lokke turister til de berømte destinationer.

Palæstinenserne vil også gerne se danskere i de palæstinensiske selvstyreområder, hvilket blev understreget af, at det palæstinensiske turistministerium for andet år i træk havde en stand på sidste weekends rejsemesse Ferie & Fritid i Bella Center i København.

Til stede var også den palæstinensiske ambassadør, Amro Alhourani.

Han glædede sig ikke alene over interessen for standen, men også over, at udenrigsminister Holger K. Nielsen 14. januar underskrev en aftale om at ophøje den palæstinensiske mission i Danmark til ambassade.

»Når danske turister tager til Mellemøsten, er det vigtigt, at de ikke blot besøger Israel, men også tager til Palæstina. Vi har mange attraktioner, palæstinenserne er gæstfri, og besøgende kan føle sig fuldstændig sikre«, sagde Alhourani.

Som alle andre diplomater var ambassadøren ikke meget for at pege på sin favoritdestination i Palæstina, men der var dog et sted, som han gerne ville besøge:

»Jeg ville gerne besøge min fars landsby, Masmia, mellem Jerusalem og Gaza, som blev fuldstændig ødelagt af israelerne i 1948 og palæstinenserne drevet på flugt«.

Rejsemessen Ferie & Fritid blev afviklet for 32. gang og havde i løbet af tre dage besøg af 42.072 gæster. I 2013 besøgte 44.856 den københavnske messe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce