Ramblaen. Et af de steder i Barcelona, hvor man især skal holde øje med hat, briller, taske og mobiltelefon, er det populære strøg ramblaen.
Foto: Sune højrup Bencke/Sune højrup Bencke

Ramblaen. Et af de steder i Barcelona, hvor man især skal holde øje med hat, briller, taske og mobiltelefon, er det populære strøg ramblaen.

Storby og kultur

Barcelona topper trist tyveri-statistik

Cirka en femtedel af tyverier mod danske turister sker i Barcelona, viser en rundspørge hos forsikringsselskaberne.

Storby og kultur

Når kursusleder Peder Korshøj er i Barcelona med en gruppe rejsende, siger han altid følgende den første dag:

»Når vi skal hjem om en uge er der statistisk set 2,5 af jer, der har været udsat for et tyveri«.

Og det udsagn holder altid stik. Peder Korshøj har været i Barcelona otte gange med Danish Senior College (der tidligere hed Ældre på Højskole i Udlandet) med mellem 25 og 30 rejsende hver gang, og der er altid nogle, der bliver udsat for tyveri.

»Selv om vi forsøger at modvirke det, og selv om folk synes, at de passer på, sker det alligevel«.

Peder Korshøjs hjemmestatistik flugter med tal fra danske forsikringsselskaber, der viser, at Barcelona er den europæiske storby, hvor flest danske oplever at blive bestjålet.

Byen topper Falck TravelCares liste med 24 procent af selskabets tyverisager. Det samme gælder for Europæiske Rejseforsikring, hvor Barcelona står for 19 procent, og Gouda, hvor byen topper foran Rom og London.

Gode muligheder for tricktyverier

Og det er selv om, der er mange flere danskere, som tager på ferie i andre klassiske storbyer som London, Berlin og Paris.

Eksempelvis tager godt 147.000 danskere til Barcelona hvert år, mens tallet for London lå på 313.000 i 2012 og Berlin 229.000 i sidste års måling, lyder det fra landenes turistorganisationer.

Ifølge Peder Korshøj, der også har været kursusleder på rejser andre steder i Europa, kalder tyveri-risikoen i Barcelona for »markant«.

»Du kan sidde stille og roligt i en kirke og selv dér få stjålet din pung. Det er på gader, restauranter, museumskøer, busser og kirker, at det sker«, siger Peder Korshøj, der anbefaler, at ens taske altid er lukket, at man ikke har den på ryggen og er ekstra opmærksom på steder, hvor der er et større menneskemylder.

Hos Falck TravelCare har, Rezwan Ali, der er security risk manager hos firmaet, følgende forklaring på, at Barcelona plages af mange tyverier.

»Det er et sted som rigtig mange mennesker besøger i store grupper. Og så er der mange steder med stort menneskemylder, mens der også er tryk på de offentlige transportmidler, hvor folk står tæt. Det giver rigtig gode muligheder for tricktyverier«.

Opmærksomme på problemet

Han forklarer desuden, at man i London og Paris har iværksat forskellige taskforces, der kun er møntet på at tage sig af tricktyverier. Samme fokus har man ikke den spanske storby.

»Jeg ved af erfaring, at politiet har fokus på det, men de har ikke de samme ressourcer. Når man er der, mærker man, at der er uniformeret politi de centrale steder, men i myldretiden er de ikke rigtig til stede der, hvor der er mange mennesker«.

Hos den Den Spanske Stats Turistbureau forlyder det, at de spanske myndigheder er opmærksomme på problemet i Barcelona.

»Alle politikredse får løbende instruktioner og er opmærksomme på blandt andet tyverier i specifikke områder«, skriver Fortuna Isabel Lehnsdal Blázquez, der står for PR og presse hos Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, i en mail til Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce