Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
(Illustration) Lucas Museum of narrative Art/Modelbillede. Lucas Museum of narrative Art
Foto: (Illustration) Lucas Museum of narrative Art/Modelbillede. Lucas Museum of narrative Art

Model. Sådan kommer museet The Lucas Museum of Narrative Art til at se ud. Det vil ligge i Chicago og bl.a. indeholde George Lucas' private kunstsamling. Den Beijing-baserede tegnestue MAD Architects skal designe bygningen.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

George Lucas åbner museum i Chicago

Star Wars-bagmanden vil både udstille sin private samling og film-objekter.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver øjeblik for venter man, at Luke Skywalker og R2D2 træder ud af rumskibet, som er landet på kanten af Lake Michigan i Chicago.

Den hvide genstand på søbredden stammer imidlertid ikke fra rummet, selv om den ligner en flyvende tallerken. Den er et museum.

Selv om der er tale om et museum, som foreløbig kun er på arkitektens tegnebræt, er det slet ikke utænkeligt, at man møder Luke Skywalker, R2D2, Darth Wader, Jedimesteren Yoda og andre fra Star Wars-universet. Chicagos nye museum, som efter planerne står færdigt i 2018, hedder nemlig The Lucas Museum of Narrative Art.

Bagmanden er da heller ingen andre end Stjernekrigsfilmenes instruktør og producent, George Lucas. Han skyder en stor sum penge ind i museet, som kommer til at koste 300 millioner dollars eller 1,785 milliarder kroner, og en stor del af kunstværkerne stammer fra hans private samling på Skywalker Ranch en times kørsel nord for San Francisco i Marin County.

Skywalker Ranch er på 2.400 hektarer og er ikke alene Lucas' værksted, men rummer også hans store kunstsamling, hvoraf en stor del altså vil havne på The Lucas Museum of Narrative Art.

Samlingen består ikke kun af Stjernekrigs-objekter, men også Indiana Jones berømte hat og pisk, som, da Politiken besøgte Skywalker Ranch i 2002, var placeret ved siden af den pisk, som stumfilmstjernen Rudolph Valentino brugte i filmen 'The Sheik'.

Kunstsamling for flere milliarder kroner

Stjernekrigsfilmene gjorde George Lucas rig. Pengene blev ikke alene investeret i nye film, men også i kunst. Kunstkendere, som har besøgt Skywalker Ranch og som også haft mulighed for at kaste et blik ind i lagerbygningerne, vurderer, at samlingen har en værdi af 600 millioner dollars eller cirka 3,75 milliarder kroner.

Samlingen indeholder bl.a. værker af maleren Norman Rockwell og Alberto Vargas pin-up-piger. Det ventes, at en stor del af Lucas' private samling vil blive overført til Chicago-museet. The Lucas Museum of Narrative Art kommer ikke til udelukkende at indeholde permanente samlinger. Der vil også blive indrettet lokaler med skiftende udstillinger.

Bygningen får tre etager med udstillinger og et et observationsdæk på toppen.

'Narrative art' definerer som kunst, der fortæller eller illustrerer en historie. Det kan være alt lige fra Lascaux-hulemalerierne i Frankrig til tegneserier og film og digital kunst.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden