Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billedserie: 30 år efter er Tjernobyl stadig lukket land

I dag er området ved atomkraftværket i Ukraine stadig stærkt forurenet.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag er det 30 år siden, at dele af atomkraftværket Tjernobyl i Ukraine eksploderede og sendte en radioaktiv sky ud i atmosfære. Og selv om der nu er gået 30 år, er det kun de mest hårdhudede katastrofeturister, der kommer ind i området.

Og det sker næppe i noget nulevende menneskes levetid, at der bliver lempet synderligt på adgangsforholdene. Der er dog adskillige lokale rejsebureauer, der arrangerer ture ind til området omkring reaktor 4, der sprang i luften 26. april 1986.

Arrangørerne understreger, at der ikke er risiko for at blive udsat for farlig stråling under de arrangerede ture. Selskabet Chernobyl Tours skriver dog også med versaler, at man ikke skal blive for længe i området.

Der er lokale kræfter i Ukraine, der ønsker, at Tjernobyl bliver optaget på Unescos Verdensarvliste. Argumentet er, at den radioaktive forurening er et enestående historisk monument og at man af katastrofen i 1986 kan lære, hvordan man skal håndtere et muligt terrorangreb med kernevåben.

Der er mange udbydere af ture ind til Tjernobyl. Vi har set eksempler på priser på 130 US dollars (850 kroner) for en endagstur, hvor man få at vide, at forsikring er inkluderet.

Politiken var på tur ind til Tjernobyl for to år siden. Se reportage og billedserie.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden