0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Enormt spansk madmarked er himmerrige for sultne danske rejsende

Sydspanske Almunécar har bevaret sit folkeliv trods masseturismen. Politiken har været på marked og spist på regionens bedste tapasbar.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kristoffer Flakstad
Foto: Kristoffer Flakstad

Friskt. Der er særligt havets frugter, der præger det lokale køkken på markedet i Almunécar syd for Malaga.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Glinsende rejer, strandkrabber og hjertemuslinger ligger side om side med sølvfunklende dorader og sardiner. Midt i det hele dominerer en saftig blok af mørkerødt tun og en hel gråhaj med store, stirrende øjne. Køen ved fiskeboden er lang, og mens husmødre bestiller ansjoser og blæksprutter på stribe, skærer fiskehandlerens assistent fileter ud med hurtige snuptag.

Det er formiddag i spanske Almunécar øst for Málaga. Byen har været et vigtigt handelscenter i næsten 3.000 år, og det store marked har slået dørene op til de enorme madhaller.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere