0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Her er byen, der gemmer på den ægte spanske paella

Turister kommer ofte galt af sted med den spanske nationalret paella. Men i paellaens fødeby, El Palmar, serverer de den helt ægte vare.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rikke Gundersen
Foto: Rikke Gundersen

YNDLINGSRET. I El Palmar 15 kilometer uden for Valencia, arbejder omkring hver tredje af byens cirka 800 borgere på en af byens restauranter.

Andalusien
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Andalusien
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kokkene er ved at gøre madvarerne klar i køkkenet, tjenerne går og dækker op på de små borde både indenfor og udenfor. En jæger træder ud ad døren på den ene restaurant for at gå ud og skyde kaniner.

I den lille landsby El Palmar 15 kilometer uden for Valencia, Spaniens tredjestørste by, arbejder omkring hver tredje af byens cirka 800 borgere på en af byens restauranter, som alle har en ting til fælles: De serverer den ægte paella.

Den lille landsby er nemlig den verdensberømte risrets uofficielle fødeby, og her går man som turist ikke galt i byen, hvis man vil smage en ægte paella tilberedt fra bunden. Byen har hele 30 restauranter, som alle serverer det, der betegnes som den oprindelige paella – ’Paella Valenciana’.

»Den helt oprindelige ’Paella Valenciana’ indeholder kylling, kanin, and og snegle. Men da der ikke er mange, som efterspørger and og snegle mere, anvender mange af restauranterne kun kylling og kanin i ’Paella Valenciana’«, fortæller Ramiro Artieda, der er tjener på Restaurante Isla, den ældste restaurant i El Palmar.

Rismarkerne i Albufera
Oprindelig var det araberne, som tilbage i 700-tallet bragte risene med til Valencia, da de erobrede byen. Dyrkningsforholdene omkring Valencia var ideelle på grund af det blide klima. Under arabernes herredømme lå rismarkerne lige uden for byens centrum, men da kong Jaime I i 1238 indtog byen, beordrede han, at markerne skulle flyttes til vådområdet Albufera for at undgå malariaepidemier. Og her ligger de stadigvæk med El Palmar i midten.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere