Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
USPOLERET. Den græske ø Folegrandos er langt mindre besøgt end naboøen Santorini.
Foto: Filippo Bacci/iStockPhoto

USPOLERET. Den græske ø Folegrandos er langt mindre besøgt end naboøen Santorini.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opdag 15 af Europas hemmelige feriesteder

Planlægger du at holde sommerferie i Europa, og er du frisk på at prøve noget nyt? Her er 15 europæiske landsbyer, der alle byder på anderledes sommer-oplevelser.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måske er det, hvad enhver Europa-rejsende drømmer om; at finde en lille uopdaget landsby-perle, der er smuk og charmerende, og hvor livet går sin stille vante gang uden indblandingen fra horder af turister, der ødelægger den autentiske stemning.

Det er sådan et sted, hvor man kommer ind under huden på befolkningen, får ladt batterierne 100 procent op og får en oplevelse, man med garanti ellers ikke ville have fået.

Problemet er bare, at den slags små landsbyer er svære at finde. Man skal helst kende nogle, der kender nogle, som kender sådan en ferieperle, og de skal have lyst til at dele informationen om deres fund med andre.

Men fortvivl ikke. Her er en liste over 15 europæiske landsby-hemmeligheder. Og der er endda en dansk en af slagsen på listen, selv om den nok ikke er den store hemmelighed for os danskere.

Vi starter med listens nummer 1-7:

Kilde: Travel & Leisure

1. Smuk, lille vinby

Hvor: Staufen im Breisgau, Tyskland Hvorfor: Hvis du er vin-menneske, så er Staufen im Breisgau det perfekte sted at henlægge et par dage. Byen ligger ikke langt fra Strasbourg, og her står vinmarkerne tæt. Og smukt. Byen selv har små pastelfarvede huse, et fint lille torv og en masse vinbarer, hvor du kan smage på det bedste fra området. Antal indbyggere: 7.739 Hotel og mad: Prøv Hotel-Gasthof Kreuz-Post, hvor et dobbeltværelse koster godt 750 kr. og en middag for to bliver cirka 660 kr.

LÆS ARTIKEL

2. Middelalder-slot og små pubber

Hvor: Aberdour, Skotland
Hvorfor: Du skal køre med tog i 30 minutter fra Edinburgh, og så er du der. I Aberdour. Her er plantet fine blomster ved foden af et middelalder-slot, og da byen med sine små gader ikke ligefrem er bilvenlig, er her fredeligt og roligt. Du kan komme helt ned i tempo og lade dagene gå med vandreture og besøg på byens fire små pubber.
Antal indbyggere: 1.680
Hotel og mad: Prøv The Woodside Hotel. Her koster et dobbeltværelse fra 770 kroner og middag for to kun 260 kroner.

LÆS ARTIKEL

3. Madelskernes by

Hvor: Norcia, Umbrien, Italien
Hvorfor: Madelsker pas på! Norcia er en af den slags byer, man ikke har lyst til at rejse fra igen. Her lagrer man den smagfulde pecorino-ost i hele to år. Her træner man specialhunde til at finde det sorte guld, de sorte trøfler. Her producerer man honning fra vilde blomster. Og så videre ... Der er i øvrigt Black Truffle Festival i februar og marts hvert år.
Antal indbyggere: 5.000
Hotel og mad: Tjek Palazzo Seneca (dobbeltværelser fra 1.280 kroner) og Il Granaro del Monte (middag for to til 380 kroner), hvor du eksempelvis får pasta med sorte trøfler.

LÆS ARTIKEL

4. Irland på landet

Hvor: Roundstone, Irland
Hvorfor: Roundstone er en lille fiskerby (se selv antallet af indbyggere herunder), hvor du kan klatre op på Errisbeg Hill i nærheden for at få et vue ud over Connemara National Parks bjergkæde Twelve Bens. Når du skal søge ly for regnen, og det skal du tit, kan du fistre ned til O’Dowds og få dig et sæt bestående af Guinness og whiskey.
Antal indbyggere: 239
Hotel og mad: Prøv Cashel House Hotel, hvor et dobbeltværelse koster omkring 1.700 kroner. Du kan spise på både Ballynahinch Castle Hotel eller føromtalte O’Dowds.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. Madkursus i Sydfrankrig

Hvor: Chassignolles, Frankrig
Hvorfor: Værsgo; nok et sted for de madglade. I den lille by Chassignolles har en tidligere hotel- og gastromand fra London åbnet et lille hotel. Her kan du blandt andet komme på madkursus. Hvis du har brug for at røre skankerne efter sådan en omgang, kan du tage på en travetur op til en anden lille by, Durbiat, og folkene på hotellet laver med glæde en picnickurv til turen.
Antal indbyggere: 86
Hotel og mad: Prøv Auberge de Chassignolles, hvor et dobbeltværelse koster fra 450 kroner og et måltid mad for to koster 180 kroner.

LÆS ARTIKEL

6. Det rolige Grækenland

Hvor: Folégandros, Grækenland
Hvorfor: Hvis du kan klare dig uden at væld af butikker og turistede restauranter, så er Folégandros noget for dig. Til gengæld får du smukke strande, løsgående geder på skråningerne og vindmøller i den salte, græske brise. Et pragtfuldt alternativ til naboøen Santorini, hvor der er godt knald på turismen.
Antal indbyggere: 700
Hotel og mad: Der er flere muligheder. Tjek Anemomilos Apartments eller Anemi Hotel. Når du er sulten, kan du prøve Irini’s, en købmand, der bliver til restaurant om aftenen.

LÆS ARTIKEL

7. Stilhed i de schweiziske alper

Hvor: Giornico, Schweiz
Hvorfor: I den italiensktalende sydlige del af Schweiz, Ticino, ligger Giornico, hvis historie går helt tilbage til 1400-tallet. Her kan du gå ture i de små dale, og når du kommer til en lille flod, der krydses af et par gamle broer, finder du en lille familiedrevet restaurant, Grotto dei due Ponti, der serverer spezzatino (lokal ragout) med polenta og en lokal Merlot-vin.
Antal indbyggere: 889
Hotel og mad: Der er ikke noget hotel i Giornico, derfor skal man kigge efter overnatning i Ascona, hvor Hotel Giardino ligger. Spis som sagt på Grotto dei due Ponti, hvor en middag for to koster 250 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER MED NUMMER 8-15:

Side 2:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden