Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Edstock
Foto: Edstock

STRANDLIV. Det ligner noget fra 1930'erne, men er et billede på, hvordan livet på de nordtyske strande også leves i dag.

Nordtyskland
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativ sommerferie: Her er Nordeuropas skjulte strandperler

Det nordlige Tyskland gemmer på mange skønne strande kun en kort biltur fra Danmark. Her finder du kridhvidt sand, lækre spaoplevelser og sjove børneaktiviteter.

Nordtyskland
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kridhvide strande, spaophold og den klassiske nordtyske strandkurv.

Det er en del af de ingredienser, der gemmer sig på den anden side af den dansktyske grænse, hvor strandlivet byder sig til ved Østersøens blide vand eller Vesterhavets vilde bølger.

På de nordtyske strande er der masser af muligheder for at give sig hen til velvære på en række spasteder og hoteller, og ikke mindst kan du 'indlogere' dig i det nordtyske strandfænomen strandkurven (se billedet herover).

LÆS ARTIKEL

Strandkurven adskiller endegyldigt nordtysk strandliv fra det danske, fordi den ikke bare er praktisk - med indbygget plads til champagneflasken og udtræk til at hvile trætte ben på - men også er med til at strække den alt for korte sommersæson i begge ender, idet strandkurven giver læ for kølig vind og ly for en rask byge.

Herunder kan du tage med til fem af Nordtysklands skønneste strandsteder - udvalgt af Jytte Flamsholt Christensen, der er forfatter til den nye guidebog Turen Går Til Hamborg & Nordtyskland fra Politikens Forlag.

LÆS ARTIKEL

1. Villa Oasis - wellness og direkte adgang til havet

En villa i jugenstil er en fornem ramme om en autentisk oplevelse af Berlins Badekar, som Usedom blev kaldt, da rige berlinere for godt hundrede år siden fik smag for sol og saltvand.

Direkte til havet og Heringsdorfs strandpromenade, men skjult for nysgerrige blikke af et diskret parklandskab. Lav en velgørende aftale med hotellets massør, og glem tiden i hotellets eget wellness-afsnit med sauna, dampbad og whirlpool. Inden middagen i gourmetrestauranten.

Hotel Oasis
Puschkinstrasse 10, 17424 Seebad Heringsdorf
villa-oasis.de

GUIDECykelture og hyggelige fiskerlejrer - Se vores guide til Nordtysklands seværdigheder

2. Luksushotellet, der tidligere var en kongelig preussisk gymnasieskole

Vesterhavets vilde vinde har gjort Husum til Nordtysklands forblæste vindenergihovedstad. Og det er de så stolte af, at vinden bruges til at hverve kunder til byens kongelige preussiske gymnasieskole, der er bygget om til luksushotel.

Her kan du sove - om ikke i timen - så i et tidligere klasseværelse. Skolegården er overdækket og gjort til en dejlig vinterhave, og et stort wellnessområde står parat med swimmingpool og fitness.

Altes Gymnasium
Süderstrasse 2-10, 25813 Husum
altes-gymnasium.de

LÆS ARTIKEL

3. Her er der bølger året rundt

Egal om Nordsøen rundt om øen Sylt viser tænder eller ligger og skvulper dovent. Sylter Welle i Westerland er altid god for bølger af passende kraft - også til børneben.

Sylter Welles kæmpebadeland forsynes med saltvand fra havet udenfor, og her er bølgebad, open air-pool, rutsjebane for de vovemodige og et overdådigt saunalandskab til afstressning for voksne. Husk blot, at i Tyskland smider man badetøjet inden turen i saunaen, der er for både mænd og kvinder.

Sylter Welle
Strandstraße 32?25980 Sylt / Westerland
sylterwelle.de

LÆS ARTIKEL

4. Hohe Düne - ohøj med eller uden skib

Der er folk til at tage sig af at få bilen i garagen på Yachthafenresidenz Hohe Dune. Drods navnet behøver man nemlig ikke være lystsejler for at lægge til her ved Warnowflodens udmunding i Østersøen. Sammen med bilnøglen lægger du alle sorger fra dig, for her bliver alting serveret på et fad: overnatning og restauranter, barer, cafeer og shopping.

Og naturligvis spaafdelingen og saunaerne, der er en lystrejse i minimalistisk skandinavisk design eller orientalsk overdådighed, ude eller inde efter smag og behag. Og allerøverst oppe ligger et wellnessparadis på 4500 m2 og venter.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hohe Düne
Am Yachthafen 1, Warnemünde
hohe-duene.de

GUIDEØkologi og masser af fisk - Se vores guide til Nordtysklands restauranter

5. Aktiv ferie for børn, afslapning for voksne

Et par vinterblege mødre på udflugt med hver et par små og større størrelser stiller diagnosen: Damp er Paradis. Squash, bordtennis og freeclimbing for børnene betyder reel ferie for voksne, der kan supplere med wellnessbehandlinger, stavgangkurser, svømmeture og afslapning.

Damp er oprindelig et højt specialiseret behandlingssted, men er også et feriecenter med hotel og feriehuse og adgang til tropisk badeland, Fun & Sport Center, børnepasning, legepladser og strandliv. Foruden restauranter, cafeer og shopping.

Ostsee Resort Damp
Seeuferweg 10, 24351 Ostseebad Damp
ostsee-resort-damp.de

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden