Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Jeppe Huldahl lavede ikke en eneste bogey, men både en birdie og en eagle i første runde af Wales Challenge.
Foto: OLE FREDERIKSEN

Jeppe Huldahl lavede ikke en eneste bogey, men både en birdie og en eagle i første runde af Wales Challenge.

Sport

Massiv regn flytter britisk golfturnering

Jeppe Huldahl og Christoffer Lange er godt med fremme i Wales Challenge, der måtte flyttes til en anden bane for at kunne blive gennemført.

Sport

»Meget mærkeligt«, kalder Jeppe Huldahl oplevelsen i forbindelse med Wales Challenge, der efter en hel dags udsættelse måtte flyttes til en anden golfbane.

Den walisiske sydkyst har været hårdt ramt af den seneste uges massive regnvejr i Storbritannien, og da det endelig stilnede af var National Course på Vale Hotel Golf and Spa Resort så oversvømmet, at turneringen måtte flyttes til The Lake Course.

Ingen har spillet banen før »Vi havde forberedt os i to dage, men nu spiller vi på en bane, som stort set ingen i feltet nogen sinde har været på før. Det er lidt underligt, men det er trods alt bedre end helt at aflyse turneringen«, siger Jeppe Huldahl.

Han er specielt glad for at få spillet, eftersom det ikke sker så ofte, som han ville ønske det.

Efter en enkelt sæson på European Tour uden den store succes i 2004, har den nu 25-årige jyde lidt under, at hans kategori har givet adgang til for få turneringer.

Med i Wales på et wildcard
I denne uge er det med Dansk Golf Unions mellemkomst lykkes ham at få et wildcard til turneringen, og det har han udnyttet på fornem vis med en god indledende runde i 69 slag, der placerer ham side om side med den 23-årige sæsondebutant på Challengetouren, Christoffer Lange, på en femteplads i turneringen.

»Når jeg endelig kommer med, går det jo meget godt, især i de første fire turneringer i år, men for mig er det en kamp bare at få lov til at spille. Nu ser det ud til, at jeg får en del turneringer de kommende uger, og så er det bare om at udnytte det«, fastslår Jeppe Huldahl.

Den onde cirkel
Med placeringer de seneste tre år som nummer 102, 116 og 120 på Challenge Tourens pengeliste er han havnet i en ond cirkel, men i år er han foreløbig nummer 88 efter at have tjent penge i syv af de otte turneringer, han har fået adgang til.

Derfor har han spillet en del hjemlige turneringer på blandt andet Ecco Touren, hvor han med en sejr i Dangaard Telecom Masters i Sønderjylland 30. maj i hvert fald sikrede sig adgang til den danske Challenge Tour-turnering i Odense om en måneds tid.

Skidt start af Anders Schmidt Hansen

Sidste uges danske vinder på Challenge Touren, Anders Schmidt Hansen, fik derimod en katastrofal start på Wales Challenge med bogeys på fem af de første syv huller, og han er klart dårligst placerede af turneringens fem danske deltagere.

På grund af førstedagens udsættelse bliver det vanskeligt at nå de normale fire runder, men ifølge Jeppe Huldahl vil der blive finalecut efter lørdagens anden runde, hvorefter det vil blive forsøgt at gennemføre to runder søndag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce