Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Dresling Jens
Foto: Dresling Jens

Ved OL i Sydney vandt Victor Feddersen (th.) bronze med 'guldfireren'. De tre øvrige roere er fra venstre: Søren Madsen, Thomas Ebert, Eskild Ebbesen. - Foto: Jens Dresling

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Feddersen går efter toppost i Team Danmark

Victor Feddersen vil være ny direktør for Team Danmark. Men det tidligere besætningsmedlem i 'Guldfireren' erkender, at han måske har de forkerte holdninger

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den tidligere toproer Victor Feddersen vil følge i Preben Kragelunds fodspor som direktør for Team Danmark.

»Det lyder som et meget spændende job. Mit hjerte banker for eliteidræt, og Team Danmark er en virkelig god størrelse med nogle glimrende medarbejdere, som jeg gerne vil arbejde sammen med«, siger Victor Feddersen til Ritzau.

Kontroversielle holdninger
Victor Feddersen argumenterer for et Team Danmark med stor indflydelse, og han erkender, at det ikke nødvendigvis gavner hans chancer for kunne tage plads i direktørstolen.

»Det er ikke velset alle vegne, at min holdning er sådan. Jeg var også modstander af, at hele bestyrelsen blev skiftet ud på én gang. Jeg kan bruge eksemplet med Guldfireren, der blev ved med at vinde, selv om der gradvist blev skiftet ud i besætningen. Det havde ikke kunnet lade sig gøre, hvis alle fire blev skiftet ud på én gang«, fastslår Victor Feddersen.

Victor Feddersen vandt i 90'erne fire VM-guldmedaljer med herrernes letvægtsfirer, 'Guldfireren', som det også blev til OL-guld med i Atlanta i 1996. I øjeblikket er han medlem af aktivkomitéen i Danmarks Idræts-forbund og Idrættens Elitesportsudvalg under Team Danmark.

Preben Kragelund har valgt at stoppe som direktør for Team Danmark ved årsskiftet efter næsten 20 år på posten.

Team Danmarks bestyrelse vil på et møde 3. december diskutere ansættelsen af en ny direktør og komme med en tidsplan for en ansættelse.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Leonhard Foeger/Ritzau Scanpix

  Eliud Kipchoge løb i denne måned som den første nogensinde en maraton på under to timer. Men trods bedriften, er det hans sko, der er løbet med opmærksomheden. På de kenyanske fødder sad nemlig Nikes nyeste supersko - sko, der beviseligt får løbere til at løbe hurtigere. Er det snyd? Og hvorfor er de sko så gode?

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden