0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fem superligaklubber betaler overpris i stadionleje

Esbjerg, AGF og FC Nordsjælland modtager ulovlig stadion-støtte fra deres kommuner, viser en undersøgelse fra Konkurrencestyrelsen, som beder kommunerne standse støtten. Samtidig betaler hele fem klubber en leje, der ligger væsentligt over markedsprisen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Agersten Kim
Foto: Agersten Kim
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Superligaklubberne Esbjerg, Farum (nu FC Nordsjælland) og AGF har i en årrække modtaget ulovlig støtte fra deres kommuner. Ved at betale kommunen en stadionleje, som ligger under den markedspris, Konkurrencestyrelsen har beregnet, får klubberne indirekte økonomisk støtte.

I top ligger Farum (nu FC Nordsjælland), der ikke betaler en krone af den årlige leje på 1,6 millioner. For AGF og Esbjerg er forskellen mellem den faktiske leje og markedslejen på ca. 200.000 kr. om året, fremgår det af Konkurrencestyrelsens rapport.

Ingen alvorlige konsekvenser
Konkurrencestyrelsen lægger dog ikke op til, at kommunernes lave stadionpriser skal have konsekvenser i form af nye opkrævninger til klubberne eller bøder til kommunerne.

I rapporten henstilles blot til, at kommunerne skal stoppe den indirekte støtte.

Fem betaler for meget i leje
Rapporten fra Konkurrencestyrelsen viser imidlertid også, at fem klubber betaler for meget i stadionleje. Eksempelvis betaler både Silkeborg og AaB næsten en million over markedsprisen.

Samlet har de danske kommuner opkrævet to millioner for lidt i stadionleje, mens der samtidig er opkrævet 3,1 millioner for meget i forhold til Konkurrencestyrelsens udregninger.

I AaB har de betalt 900.000 kroner for meget, og det huer ikke nordjydernes administrerende direktør, Børge Bach.

»Det har jeg det rigtig dårligt med, og vi har noteret os det med stor interesse. Det er en rar fornemmelse at have næste gang, vi skal tale med kommunen. Men jeg savner et afsnit i rapporten om, hvad der skal ske, hvis klubberne betaler for meget i husleje. Det kunne man godt have gjort, når nu man beskriver hvad der skal ske, hvis man betaler for lidt«, siger Børge Bach til Ritzau.

Tilsynsmyndighederne "har bolden"
»Nu er bolden om man så må sige givet over til tilsynsmyndighederne, som har pligt til at se til, at der ikke gives ulovlig støtte eller kræves for meget op af klubberne«, siger vicedirektør Niels Erik Monrad fra Konkurrencestyrelsen, som tilføjer, at den beregningsmodel, som nu er brugt, kan videreføres, så det fremover vil være lettere at få tallene oplyst fra kommunerne.

Beregningerne er udelukkende lavet på de klubber, der spillede i SAS-ligaen i perioden 1999-2001.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere