Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ups. Hvis baneløberen (th.) betaler 2.000 kroner af om måneden på sin erstatning til DBU, er han gældfri, når han er 111 år.
Foto: LARS KRABBE (Arkiv)

ups. Hvis baneløberen (th.) betaler 2.000 kroner af om måneden på sin erstatning til DBU, er han gældfri, når han er 111 år.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Baneløberen: Det vigtigste for mig er at blive tilgivet

Ronni har ventet fire et halvt år på tilgivelse for 13 sekunders dumhed.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden Ronni, der ikke vil have sit efternavn i avisen, i 2007 løb beruset ind på banen under en landskamp mellem Danmark og Sverige, har han ønsket at blive tilgivet for sin »brøler«.

Ikke så meget af retten, for han har allerede afsonet, men af danskerne.

Og den tilgivelse får han nu, fire et halvt år efter at han forlod sin tilskuerplads på anden række, forcerede et mindre hegn og i 13 sekunder befandt sig på græsset med hele Parkens opmærksomhed rettet mod sig.

»Ej, for satan. Hvad laver jeg her?«, tænkte han dengang og troede, at han kunne gå tilbage til sin plads og se kampen færdig.

LÆS ARTIKEL

»Men så var der en, der prikkede mig på skulderen og sagde, at det var bedst, at jeg lige gik med«, siger den 33-årige baneløber, der er blevet landskendt for sit kortvarrige intermezzo i 88. minut af landskampen for fire et halvt år siden.

Jeg troede ikke, det kunne blive værre
Siden blev Ronni sendt 20 dage i fængsel og dømt til at betale en erstatning på 900.000 kroner til Dansk Boldspil-Union (DBU), der mener at have tabt 2,2 millioner kroner på episoden.

I håbet om at annullere den store erstatning, ankede Ronni dommen til Østre Landsret.

Det gør da ondt, når folk skriver, at 'det fede fjols bare skal ned med nakken og betale ved kasse 1'

Det hjalp ikke. Nu skylder han i stedet 1.869.269 kroner.

FOTO

Gældfri om 78 år
Han så nyheden på nettet og blev ufatteligt nedslået.

»Jeg blev både rystet og ked af det, fordi jeg i min vildeste fantasi ikke havde troet, at det kunne blive værre end i byretten«, siger den 33-årige mand, der som sælger med en årsindtægt på 300.000 kroner før skat på ingen måde har råd til at lægge knap to millioner kroner.

TV2 Finans har regnet lidt på sagerne. Og hvis Ronni betaler beløbet af med 2.000 kroner om måneden, er DBU-gælden betalt af, når han er 111 år.

Helt sindssygt med al den hjælp
Men måske slipper han også billigere. Dels fordi DBU ikke afviser dialog om at sænke beløbet - dels fordi landsholdet såvel som Facebookbrugere vil støtte ham økonomisk.

Indtil videre har 12.686 meldt sig ind i Facebookgruppen 'Indsamling til 'Fodboldtossen'', der har skrabet godt 30.000 kroner sammen, som Ronni får til at betale af på sin bøde.

Den økonomiske støtte er jo helt fantastisk. Men den moralske støtte hjælper mere, end jeg nogensinde kan beskrive

»Al den hjælp, som danskerne indtil videre har vist, hjælper jo helt ufatteligt. Det er virkelig helt sindssygt«, siger Ronni, der også er klar over, at ikke alle kan tilgive ham de 13 sekunders ubesindighed på grønsværen en sommerdag i 2007.

»Det gør da ondt, når folk skriver, at 'det fede fjols bare skal ned med nakken og betale ved kasse 1'«, siger Ronni.

LÆS ARTIKEL

Vigtigst er tilgivelsen

Hvad betyder mest for dig - dem, der støtter dig økonomisk eller verbalt?

»Man kan vel sige det sådan, at den økonomiske støtte jo er helt fantastisk. Det er jo virkelig folk, som aktivt tager et valg om at hjælpe mig. Men den moralske støtte hjælper mere, end jeg nogensinde kan beskrive. Det vigtigtste for mig er at blive tilgivet«.

Men det er først for alvor nu, at Ronni føler sig tilgivet af fodbolddanmark. Kort tid efter Ronnis debut på banen i en fodboldlandskamp skrev folk ting til ham, som ingen, med Ronnis ord, »ønsker at få sendt til sig«.

LÆS ARTIKEL

Hvorfor tror du, at det har ændret sig, og at du nu får stor opbakning?

»Tiden læger alle sår. Og på et eller andet tidspunkt stopper de fleste mennesker op og siger, at nu skal han ikke bøde for det her længere«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Svært at få job
Hvordan har dit liv ændret sig, siden du løb ind på fodboldbanen dengang?

Jeg plejer at være en, der spreder glæde og latter omkring mig

»En af de ting, der har ændret sig allermest, er, at det har været pissesvært at få et arbejde. Der findes arbejdsgivere, der allerede ved interviewdelen siger 'nej, tak. Du har vist, hvad du står for'«, siger Ronni, der slet ikke mener, at den berusede affære viser, hvem han er.

»Jeg plejer at være en, der spreder glæde og latter omkring mig«, siger han.

TV

Ankesagen mod baneløberen fra Sverigeskampen i 2007 er begyndt. Kilde: /ritzau/

Hvordan har det ellers været?

»Det har selvfølgelig været svært. Måske kan man sammenligne det med et realityprogram, hvor folk bliver fremstillet som idioter. Folk har en mening om mig, allerede når de møder mig. Det gør, at den person, de har bygget op i deres hoved, skal jeg viske væk, inden jeg kan vise, hvem jeg virkelig er«, siger Ronni, og tænker tilbage på 2. juni 2007 i Parken.

»Da jeg løb ind, troede jeg i min dumhed, at jeg hjalp landsholdet, og ikke, at jeg skulle spolere hele lortet«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden