Topsvømmer: Landstræneren fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til

Paulus Wildeboer har hele tiden haft et trænerjob i Australien som mål, siger Rikke Møller Pedersen.

Sport

Efter fire år som træner for de danske elitesvømmere og en skuffende medaljehøst ved OL i London stopper Paulus Wildeboer og tager imod jobbet som træner for de australske svømmere.

Det undrer ikke den danske elitesvømmer Rikke Møller Pedersen, der betegner jobbet i Australien som noget af det ypperste inden for svømmeverdenen.

»Det er et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Paulus har altid godt kunnet tænke sig at komme til Australien, og så var spørgsmålet bare, hvornår tilbuddet kom«, siger Rikke Møller Pedersen.

Paulus Wildeboer, som stopper med udgangen af januar næste år, nåede at være landstræner for de danske topsvømmere i fire år.

Efter et skuffende OL valgte Wildeboer ellers at forlænge sin kontrakt med Danmark i fire år, men nu tager han altså imod et job som træner for Swimming Queensland og Australian Swimming.

Rikke Møller Pedersen fortæller, at det kommer pludseligt og som en ubehagelig overraskelse, men at et trænerjob for de australske svømmere hele tiden har været et drømmemål for Wildeboer.

»Han har altid været opsat på at drive det til noget langt bedre. Han har nok tænkt, at han har gjort en forskel her, og at han gerne vil have nogle andre udfordringer«, siger hun.

Direkte adspurgt om jobbet i Danmark blot var et skridt på vejen, svarer hun:

»Det ved jeg ikke, jeg tror ikke, at en person som Paulus tager imod et job, som han bare traver hen over, men det er fedt for ham, at han når sit mål«.

Den hollandske træner har betydet meget for dansk svømning, mener hun, og ærgrer sig på Danmarks vegne, fordi det er et stort tab for idrætten.

»Han har været god til at skabe elitementalitet og til at udvikle mig, selvom jeg ikke selv har kunnet se forbedringen«.

»Han har været rigtig god til at få skabt et miljø, hvor man har kunne se målet, selvom det måske lå langt væk«, siger Rikke Møller Pedersen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce