Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ANTHON UNGER (arkiv)
Foto: ANTHON UNGER (arkiv)

UDSKÆLDT. Kronprins Frederik er en sjælden gæst ved DIF's bestyrelsesmøder.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kronprinsen omgår idrættens regler

Kronprins Frederiks olympiske arbejde lever ikke op til forventningerne og strider ifølge eksperter mod reglerne.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kronprins Frederik deltager ikke nær så meget i det olympiske arbejde, som idrætspolitikere og idrætsmiljøet havde forventet af ham, da han kandiderede til den Internationale Olympiske Komite, IOC.

Både den olympiske grundlov, det såkaldte OL-charter, og de interne love i Danmarks Idræts-Forbund, DIF, slår fast, at han som IOC-medlem også skal være medlem af DIF’s bestyrelse. Siden han blev valgt som medlem af IOC i efteråret 2009, har kronprins Frederik kun deltaget i to af 21 bestyrelsesmøder.

I de to møder, hvor han har deltaget, har han udelukkende været med i nogle særlige temadiskussioner om idrættens internationale arbejde.

DIF-folk undrer sig
Politiken har talt med en række kilder, som er forundrede over, at kronprinsen ikke har arbejdet mere aktivt. En række medlemmer af DIF’s bestyrelse roser ham for at være flittig ved præmieoverrækkelser og gallaarrangementer. Men flere havde i sin tid regnet med, at han også ville arbejde mere organisatorisk.

»Vi har ikke den orientering om det olympiske, som vi havde tidligere, og det er da ærgerligt. Jeg så meget gerne, at han kom oftere – det skal jeg ikke lægge skjul på«, siger kasserer og bestyrelsesmedlem Hans Christian Hansen fra DIF.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden