verdensrekord. Med et halvt sekunds marginal satte kineseren Sun Yang den anden verdensrekord ved VM i Shanghai.
Foto: Wong Maye-E/AP

verdensrekord. Med et halvt sekunds marginal satte kineseren Sun Yang den anden verdensrekord ved VM i Shanghai.

Sport

Færøske Pál strålede bag en verdensrekord

Sun Yang satte stævnets anden verdensrekord, da Pál Joensen blev nummer 4.

Sport

I 1.300 meter var Pál Joensen på kurs mod at fuldende sensationen med en VM-medalje i 1.500 meter fri, men det endte med en opsigtsvækkende fjerdeplads og en nordisk rekord for den 20-årige færing.

Kampen om de sekundære medaljer optog dog ikke mange af de 18.000 tilskuere, der havde trodset eftermiddagens hærgende uvejr og fyldte Oriental Sports Centre.

Verdensrekord med et halvt sekund De fulgte nationalhelten Sun Yangs ensomme kamp mod uret, som han med en helt enestående afslutning vandt med VM-guld og verdensrekord som udbytte.

LÆS ARTIKEL

Sun Yang var med 100 meter tilbage to sekunder over mellemtiden for australieren Grant Hacketts verdensrekord fra 2001, men til publikums ellevilde glæde lykkedes det med 14.34,14 min. Sun Yang at klemme sig 0,42 sekund under Hacketts tid.

Nordisk rekord med ti sekunder

Pál Joensen kæmpede til de sidste med om en medalje, efter ungareren Gergo Kis havde overhalet med 200 meter tilbage, men færingen måte nøjes med en kæmpe forbedring af den nordiske rekord, han satte i det indledende heat.

LÆS ARTIKEL

Fjerdepladsen blev svømmet hjem i 14.46,33 min., hvilket var 0,67 sekund efter Kis og 1,87 sekund efter canadieren Ryan Cochrane, der vandt VM-sølv.

Pál Joensen var allerede med sin indledende tid kvalificeret til OL som en del af det danske hold, der nu ud over Lotte Friis og Jeanette Ottesen tæller endnu en potentiel OL-medaljetager.

læs også

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden