Den britiske komiker Simon Brodkin afbrød Sepp Blatter i minutterne før en Fifa-pressekonference ved at kaste et bundt pengesedler i hovedet på den kontrovesielle Fifa-præsident. Kilde: AP

Sport

Blatter: Tsunamien har ikke revet mig væk

Sepp Blatter bliver syv måneder endnu og venter med at røbe sin løn.

Sport

Fodboldverdenen må vente til næste år med at finde en ny leder. Det kom i dag frem, efter at forbundets eksekutivkomité mødtes i Zürich. Valget finder sted den 26. februar 2016 ved en ekstraordinær kongres.

Kritikere af Sepp Blatter har ønsket, at han trækker sig tilbage med det samme, men han har valgt at blive siddende, indtil en afløser er fundet.

»Jeg er her stadig«, lød det fra Sepp Blatter, der frasagde sig ansvaret for andre højtstående Fifa-medlemmers unåder.

Startede med dramatik

Pressemødet fik noget af et anslag, da en mand gik op til scenen, hvor Sepp Blatter sad, og smed et bundt pengesedler efter ham foran hundredvis af pressefolk.

LÆS OGSÅ:

»Værsgo Sepp«, sagde manden, inden han blev eskorteret ud, og pressemødet blev kortvarigt udskudt.

Skubbede ansvaret fra sig

De fremmødte journalister spurgte ham blandt andet ind til, om han ville røbe sin løn. Et af Fifas nye tiltag er nemlig øget gennemsigtighed angående bestyrelsesmedlemmernes honorar.

Det vil han på et senere tidspunkt, lød det fra Blatter.

Han blev også spurgt ind til, hvorfor han trådte tilbage så kort tid efter sit genvalg.

»Jeg sparkede bolden ud af banen for at stoppe noget«, lød svaret, som han ikke uddybede.

En tilstedeværende journalist stillede skarpt på, at Blatter tidligere har sagt, at han ikke kan have fuld kontrol fodboldens millioner af udøvere. Det forklarer ikke korruptionen på højeste niveau, mente journalisten.

»Dette er folk, der sad rundt om dit bord i årevis. Hvorfor tog du ikke skridt til at stoppe dem?«, spurgte journalisten.

»Jeg kan ikke erklæres ansvarlig for den moralske adfærd hos medlemmer, som jeg ikke har valgt og ikke har magt til at vælge«, lød svaret fra Blatter.

Blatter: Jeg er ikke død

Den afgående præsident gjorde en del ud af at understrege, at han endnu er præsident, selv om han har holdt sig fra rampelyset på det seneste.

»Tsunamien har ikke revet mig væk«, sagde han.

LÆS OGSÅ:

Her mente han sandsynligvis anholdelsen af syv Fifa-medlemmer inden sidste kongres i maj samt det enorme pres på ham efter genvalget.

Det var første gang, Blatter mødte den samlede presse, siden han meldte sin afgang.

Nye tiltag på vej
På mødet ville Sepp Blatter ikke udtale sig om beskyldninger mod adskillige højtstående Fifa-medlemmer. Han talte i stedet meget uden om, hvor han blandt andet talte om, at han efter sin tid som Fifa-præsident godt kunne tænke sig at lave radio.

Et af de nye tiltag, der blev omtalt, var nedsættelsen af et reformtaskforce på 11 medlemmer. Derudover skal der være såkaldte "integrity checks" af medlemmerne af Eksekutivkomitteen.

Fransk favorit til posten

Uefas franske præsident, Michel Platini, er bookmakernes favorit til at tage over efter Blatter. Ved det seneste valg undlod han at stille op. Det var derfor Jordans prins Ali bin al-Hussein, der tabte med 73 stemmer mod Sepp Blatters 133. Der er dog i skrivende stund ikke kommet en melding fra Platini.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce