Kronprins Frederik ville ikke kommentere sine nye kollegers fortid.
Foto: OLESEN PETER HOVE

Kronprins Frederik ville ikke kommentere sine nye kollegers fortid.

Sport

Frederik nægter at kommentere IOC-kollegers fortid

Kronprins Frederik afviser at forholde sig til enkeltpersoner i den olympiske bevægelse.

Sport

IOC's medlemskare er en broget flok af olympiske medaljevindere, formænd for internationale sportsforbund og repræsentanter for de aktive atleter.

Men den består også af prinser og prinsesser - og tidligere fascister og hærgeneraler. I følge Ekstra Bladet, der har undersøgt flere af IOC-medlemmernes baggrunde i deres respektive lande, var f.eks. Lassana Palenfo fra Elfenbenskysten leder af en dødspatrulje i den afrikanske stat.

Kronprins Frederik er stolt af valg

Men det var et emne, som kronprinsen ikke ville kommentere, da han mødte pressen og offenligheden via direkte tv-transmission et par timer efter sit valg til IOC.

»Det gør jeg bare ikke. Jeg kan ikke kommentere på enkeltpersoner i den olympiske bevægelse«, lød svaret, mens kropssproget røbede en lettere utilpas tilstand.

Støtter de olympiske værdier
Den nyvalgte dansker gentog, at han ser det som et privilegium at være blevet valgt ind i den nu 112 personer store IOC-klub.

»Jeg støtter værdierne i den olympiske bevægelse. Jeg har ikke flere kommentarer til emnet«, sagde kronprinsen.

Han forsikrede, at selv om offentlighedens mulighed for at få indsigt i hans arbejde og kommentarer til udviklingen i den olympiske bevægelse, så vil han være aktiv bag de lukkede døre.

»Min forgænger (Kai Holm, red.) har bl.a. udtalt, at den stol, som en dansker har siddet på i næsten hundrede år, ikke går i arv. Den skal man arbejde for - og jeg har ikke tænkt mig at være passiv tilskuer på nogen måde«.

DIF: Kronprinsen bør være politisk aktiv

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce