BLIKKET. Det er fast rettet mod skiven.
Foto: Henrik Kastenskov (arkiv)

BLIKKET. Det er fast rettet mod skiven.

Sport

Kvinden med de bedste pile i byen vil være verdensmester

Den danske dartspiller Ann-Louise Peters er klar til kvindernes VM-slutrunde i England.

Sport

Vort lands førende kvindelige dart-spiller, fynske Ann-Louise Peters, der lærte præcisionssportens finesser i baggårdsklubben ’Gåsen’ i Korsgade i Assens – og som nu er bosiddende i Esbjerg – nærmest bobler af glæde, når hun fortæller om sin jagt på at blive verdensmester.

Men det første, hun siger, er, at det bliver temmelig vanskeligt, når det lige i begyndelsen af januar går løs ved Lakeside World Championships i Frimley Green, en flække i grevskabet Surrey i England.

Og når det bliver »temmelig vanskeligt«, så skyldes det, at den 40-årige danske dartspiller – der for godt et par år siden vendte tilbage til spillet efter 10 års pause – har været så uheldig at trække dartsportens absolut største talent, den blot 21-årige englænder Fallon Sherrock, der lige nu er placeret som nr. 3 på verdensranglisten, mens Ann-Louise Peters er på 9.-pladsen.

Det er den rangliste, der udarbejdes af World Darts Federation, WDF. Men også den britiske dartorganisation, BDO, laver en verdensrangliste – og det er den, ’man’ retter sig efter i spillets hjemland. Og på den liste er Fallon Sherrock, der har en dartspillende tvillingesøster, på 2.-pladsen, mens Ann-Louise Peters ligger nr. 13.

16 er med

Men ranglister eller ej: Danskeren er blandt de 16 spillere, der har kvalificeret sig til sæsonens største begivenhed, det uofficielle VM for kvindelige dartspillere. Og det er anden gang, det lykkes.

»Men ja, jeg har været uheldig med lodtrækningen, og det kan måske komme til at betyde, at jeg ryger ud allerede i første runde«, siger Ann-Louise Peters til Politiken.

»Men ved du hvad: Jeg ser sådan på det, at måske har Fallon Sherrock en af de dage, hvor det ikke rigtig kører for hende, mens jeg har en super dag. Og så kan det pludselig være mig, der er den bedste«.

Ann-Louise Peters har masser af optimistisk grinesmør på stemmen – og det skyldes en utæmmelig glæde over at være med i VM-stævnet.

Danskeren, der har været europæisk juniormester hele tre gange, i 1990-91-92, var også med til VM i 2013. Dengang nåede fru Peters – efter at have sikret sig adgang via et kvalifikationsstævne i Hull – frem til semifinalen, hvor hun tabte til verdens førende dartspiller, englænderen Deta Hedman.

De to havde mødt hinanden 20 år forinden i finalen i Norway Open – og dengang vandt danskeren.

Men nu er det Fallon Sherrock, danskeren skal bekymre sig om.

De har spillet mod hinanden to gange – og i begge tilfælde vandt englænderen.

»Jeg spillede o.k., men ikke op til mit bedste i de to kampe. Men jeg skal gerne indrømme, at Fallon Sherrock er en fantastisk spiller, der har det helt særlige ’våben’, at hun går på scenen helt uden nerver. Hun er knagende dygtig«, siger Ann-Louise Peters før matchen, der finder sted søndag 3. januar i Lakeside Country Club – og som sendes på Eurosport.

Men måske bliver den nervestærke Fallon alligevel hylet ud af den, når ’Pigen fra Fyn’ med de bedste pile i byen gør sin entré i Lakeside, der er hovedstaden i britisk dart.

For Ann-Louise Peters kommer nemlig dansende ind på scenen til de drønende toner af ’You’re Simply The Best’ med Tina Turner – og denne gang i en helt ny dartbluse, syet af veninden: knaldsort med en rød stribe i den ene side, dænget til med pailletter og med et kæmpe diamantmønster på ryggen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Så er jeg bedre i stand til at leve op til mit engelske kælenavn ’The Danish Diamond’«, griner Ann-Louise Peters.

Tilbage til rampelyset

Hun fortæller, at hun tager til England helt afslappet – og stolt.

Stolt over at have nået det mål, hun satte sig for et år siden: nemlig at komme tilbage på den helt store scene i Lakeside, at være i spillets bedste rampelys og blive feteret som en professionel fodboldspiller. At skrive autografer og mærke varmen fra bifaldet.

»Det er helt fantastisk og slet ikke noget, man er vant til som dansk dartspiller. Derfor har jeg satset ’alt’ på at prøve det igen – og også bevise, at jeg er god nok til at spille med de bedste i verden. Ja, at jeg selv er en af dem«, lyder det fra spilleren, der til daglig optræder for sin barndomsklub, der nu holder til i en lejlighed på 1. sal i Østergade i Assens.

»Jeg går selvfølgelig efter at vinde, men jeg er ikke favorit. Tværtimod skal jeg nok skabe en sensation for at slippe videre til kvartfinalen. Men lad os se, hvem der har den bedste dag, når det gælder«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce