Presset. Sebastian Coe og IAAF er kommet under heftig beskydning efter afsløringer af systematisk dopingsnyd i atletikken. Nye afsløringer kan være på vej.
Foto: (Arkiv) Andy Wong/AP

Presset. Sebastian Coe og IAAF er kommet under heftig beskydning efter afsløringer af systematisk dopingsnyd i atletikken. Nye afsløringer kan være på vej.

Sport

Atletik-præsident afviser mørklægning af dopingskandale

»Der er ingen, der dækker over noget«, siger atletikforbundets Præsident om russisk dopingskandale.

Sport

Der har ikke været nogen form for mørklægning omkring russiske dopingsager, lyder budskabet fra præsidenten i Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe.

Der er ellers for nylig blevet lækket dokumenter, der ser ud til at vise medlemmer af forbundet diskutere, hvordan man på bedst mulig vis tilbageholder informationerne omkring positive dopingprøver hos russiske atletikudøvere.

Coe holder fast

»Der er ingen, der dækker over noget«, siger nuværende præsident i IAAF, Sebastian Coe, onsdag til CNN, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sebastian Coe var vicepræsident i IAAF i syv år, før han i august sidste år blev udnævnt som ny præsident i det skandaleramte forbund.

Præsidenten afviser også i et interview med Sky News at have haft kendskab til, at medlemmer i forbundet skulle have diskuteret dopingproblemer allerede tilbage i 2009.

Han understreger, at der blev fulgt op på alle dopingkontroller, der viste usædvanlige resultater, og at resultaterne også blev offentliggjort.

»Det er et enkelt spørgsmål. Blev der fulgt op på alle unormale aflæsninger? Ja. Var der sanktioner, og blev de gjort offentlige? Ja. Blev der dækket over noget? Ne«j, siger Coe.

Nye afsløringer kan være på vej

IAAF er kommet under heftig beskydning, efter at Det Internationale Antidopingagentur (Wada) sidste år afslørede omfattende og systematisk doping blandt russiske atleter.

LÆS OGSÅ:

Torsdag forventes der at komme nye afsløringer, når Wada udgiver anden del af den rapport, der blev udgivet i 2015. Her forventes det, at IAAF igen vil blive ramt af hård kritik.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce